از «نرخ اندک مشارکت 13.5 درصدی بانوان در جامعه» تا «سهم 30 درصدی بانوان در لیست اصلاح طلبان»

مازندشورا: دبیر جمعیت زنان نواندیش مازندران، با بیان اینکه با جهش ایجاد شده در سال های اخیر، سطح آگاهی و خودباوری بانوان به مراتب افزایش یافته است، گفت:امروز 70 درصد صندلی دانشگاه های کشور در اختیار بانوان قرار دارد و دیگر نمی توان از حضور بانوان در حوزه های مختلف اجتماعی غفلت کرد

گزارش مازندشورا: از سال 59 با ورود به حوزه اجتماعی و فعالیت در چند تشکل مردم نهاد، فصل جدید زندگی خود را آغاز کرد. فصلی که دو هدف مهم (بازیابی جایگاه بانوان در جامعه ی مردسالار و پیشگیری از معضلات اجتماعی) را منجر شد.

حضور کمرنگ بانوان در عرصه های سیاسی او را بر ان داشت تا پس از 21 سال کار در حوزه اجتماعی، با پذیرفتن مسئولیت ستاد بانوان آقای خاتمی در انتخابات سال 80 پای به دنیای سیاست بگذارد و در نهایت توانست فعالیت های موثری در حوزه بانوان انجام دهد.

عضویت در (حزب اتحاد ملت، شورای اصلاح طلبان ساری و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان) از جمله فعالیت های این بانوی ساروی در عرصه سیاست است. وی در حال حاضر دبیر جمعیت زنان نواندیش مسلمان مازندران است و امروز آمده است تا در نشستی صمیمی با اهالی رسانه از دغدغه ها و تجربه های 35 ساله خود بگوید.

ماه سلطان کاشی، دانش آموخته ی پژوهشگری علوم اجتماعی است و اعتقاد دارد آسیب ها و معضلات جامعه، پشت معابرسازی و دیگر خدمات روبنایی شهری پنهان مانده است.

وی «آموزش» را حلقه مفقوده شهر و عاملی برای عدم تربیت انسان های توسعه یافته می داند و معتقد است با آموزش شهروندان، همکاری مدیران شهری و حمایت مسئولان می توان اقدامات درخوری در این باره انجام داد.

کاشی، با بیان اینکه شهر خوب، نیازمند شهروند خوب است، گفت: شهروند خوب مطالبه گر است و مسئولان نیز در صدد تحقق مطالبات شهروندان هستند.

دبیر جمعیت زنان نواندیش مازندران، افزود: شهر خوب، نیازمند وفاق، همگرایی، هم افزایی و تعامل بین مسئولان است تا مرکزی برای رصد آسیب ها باشد.

کاشی، با بیان اینکه نیاز است اقدامات زیرساختی شهر، بلندمدت باشد، تصریح کرد: در ادوار مختلف چنین برنامه ای دیده نشده و از لحاظ شهرسازی چهره شهر ساری بی قواره است.

وی، در ادامه علت حضور کمرنگ بانوان در دهه های گذشته در عرصه های سیاسی و اجتماعی را ناشی از خلا تاریخی دانست و گفت: بخشی از آن به نگاه مردسالار جامعه بستگی دارد که حضور بانوان را بر نمی تابند. بخشی مربوط به نوع تفکر ایرانیان است که مرد را نان آور خانه و زن را خانه دار می داند و بخشی دیگر ناشی از اعتماد به نفس پایین بانوان است. ضمن اینکه تعصبات فرهنگی، آموزش ناصحیح و ناکافی، و کم همتی بانوان نیز در این امر دخیل بودند.

دبیر جمعیت زنان نواندیش مازندران، افزود: در حال حاضر نرخ مشارکت زنان 13.5 درصد است که بخش بزرگی از ان ناشی از مطالبه گری اندک بانوان است.

کاشی، با بیان اینکه با جهش ایجاد شده در سال های اخیر، سطح آگاهی و خودباوری بانوان به مراتب افزایش یافته است، گفت:امروز 70 درصد صندلی دانشگاه های کشور در اختیار بانوان قرار دارد و دیگر نمی توان از حضور بانوان در حوزه های مختلف اجتماعی غفلت کرد.

وی، تصریح کرد: نیاز است برنامه های مفرح و شاد برای بانوان و دختران جامعه با رعایت مسائل شرعی و قانونی در نظر گرفته شود تا شاهد سلامت و پویایی بیشتر بانوان باشیم.

دبیر جمعیت زنان نواندیش مازندران، با اشاره به سهم 30 درصدی بانوان در لیست اصلاح طلبان ساری برای انتخابات شورای شهر، بیان کرد: قطعا شاهد حضور پررنگ تر بانوان خواهیم بود و خود جامعه نیز به این نتیجه رسیده است که از حضور بانوان بیشتر بهره گیرد.

داوطلب انتخابات پنجمین دوره شورای شهر ساری، درباره نحوه ورود انتخاباتی خود، اظهار کرد: قطعا لیستی ورود پیدا می کنم و در صدد هستیم از سهم 50 درصدی بانوان نیز بهره مند شویم.    

     

ماه سلطان کاشی دبیر جمعیت زنان نواندیش مازندران داوطلب پنجمین دوره شورای شهر ساری