مازندشورا- مجید ساجدی فر: ظهر بیست وسوم فروردین ماه 96 (دیروز) در دفتر مازندشورا میزبان مدیرکل ثبت احوال استان مازندران بودیم تا هم از آخرین فعالیت های این سازمان مطلع شویم و هم داده های انتخاباتی مربوط به این سازمان را به اطلاع مخاطبان و علاقمندان برسانیم.
علی رجبی وندچالی، به گرمی دعوت ما را پذیرفت و به اتفاق مدیرروابط عمومی سازمان (یوسفی) در دفتر گروه رسانه موثق حضور یافت و در فضایی صمیمی به سوالات مدنظر ما به شکلی مختصر و مفید پاسخ گفت. وی از آن دست مدیرانی است که صرفا با عدد و ارقام و بیان خبر اکتفا نمی کند بلکه علاوه بر آن با استفاده از ضرب المثل ها، خاطرات و تکه کلام های ادبی و محاوره ای حین اظهارات خود، هم به روشنی و زیبایی کلام خود می افزود و هم فضا را از حالت خشک پرسش و پاسخ رسمی خارج می کند.
رجبی، از مدیران موفق و معتدل مازندران است که در طول سال های خدمت خود، روندی مثبت و رو به جلو داشته است به طوری که از سرپرستی بخشداری بلده و معاونت فرمانداری نور، به فرمانداری شهرستان های میاندورود و نکا، و مدیرکلی ثبت احوال استان مازندران رسیده است. از جمله فعالیت های مهم وی در ثبت احوال استان می توان به افزایش چشمگیر پشخوان های استان، هوشمندسازی کارت ملی، تعویض یک روزه شناسنامه و تبدیل شناسنامههای قدیمی به شناسنامههای مکانیزه اشاره کرد. به طوریکه این سازمان بر اساس ارزیابی استانداری و معاونت برنامهریزی از سازمان های برگزیده است.
پنج نام نخست ثبت شده در مازندران به تفکیک جنسیت
علی رجبی، در این گفت و گو، جمعیت استان مازندران را در پایان سال 95 با توجه به ولات و وفات ثبت شده ، بدون احتساب مهاجرت ها و بر اساس سرشماری سال 90، سه میلیون و 230 هزار و 678 نفر اعلام کرد و گفت: از این جمعیت یک میلیون و 620 هزار و 713 نفر را آقایان و یک میلیون و 609 هزار و 965 نفر را بانوان تشکیل می دهند.
وی، با بیان اینکه 49.9 دهم درصد جمعیت استان را بانوان و 50.1 دهم درصد را آقایان تشکیل می دهند، افزود: جمعیت شهری مازندران 57.17صدم درصد و جمعیت روستایی استان 42.83 صدم درصد است.
مدیرکل ثبت احوال مازندران، بابل، آمل، ساری و قائمشهر را از شهرستان های پرجمعیت و سیمرغ، سوادکوه شمالی و کلاردشت را از شهرهای کم جمعیت عنوان کرد و با اشاره به فراوانی نام های استان، گفت: در سال گذشته 5 نام نخست ثبت شده در آقایان (امیرعلی، ابوالفضل، امیرحسین، امیررضا و محمدطاها) و در خانم ها (فاطمه، فاطمه زهرا، هلما، نازنین زهرا و زهرا) بوده است.
ارائه 3هزار و 800 استعلام به فرمانداری ها
رجبی، در بخش دوم اظهارات خود، به موضوع انتخابات پرداخت و درباره فعالیت های سازمان ثبت احوال، بیان کرد: در سراسر استان از شروع ثبت نام انتخابات که توسط فرمانداران محترم و اعضای هیات اجرایی صورت گرفته، روءسای ما به عنوان هیات اجرایی اداری در همه فرمانداری ها مستقر بودند و سایر همکاران ما در تمام ایام تعطیل عید به خاطر پاسخ به استعلام و برخی مواقع پاسخ به کاندیداها (در صورت گمشدگی شناسنامه یا نداشتن کارت ملی) به صورت تمام وقت کشیک در اداره حضور داشتند.
وی، افزود: تلاش همکاران ما تا امروز (23 فروردین) که روز پایانی آن بوده است، ادامه داشته و طبق آمار در کل استان مازندران، حدود سه هزار و 800 استعلام صورت گرفته که ما ظرف 24 تا 48 ساعت پاسخ استعلامات را به فرمانداری ها ارائه کردیم تا هیات اجرایی پس از دریافت استعلام از سه مرجع دیگر تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
شهروندانی که مشکل شناسنامه و کارت ملی دارند در اسرع وقت اقدام کنند
مدیرکل ثبت احوال مازندران، با بیان اینکه انتخابات با ارائه شناسنامه و شماره ملی انجام می شود، گفت: شهروندانی که شناسنامه آن ها ایرادی دارد یا مفقود شده و شهروندانی که مشکل کارت ملی دارند در اسرع وقت به ثبت احوال و دفاتر ما برای تعویض شناسنامه (24 ساعته) و دریافت کارت ملی هوشمند (در مدت زمان یک هفته) اقدام کنند. چرا که یک هفته منتهی به انتخابات امکان آن سخت خواهد بود.
رجبی، با اظهار اینکه تاکنون یک میلیون و 200 هزار نفر از مردم مازندران برای کارت ملی هوشمند ثبت نام کردند، افزود: از این تعداد، یک میلیون نفر از متقاضیان کارت خود را تحویل گرفتند و 200 هزار نفر هم در حال دریافت کارت هستند. یعنی نزدیک به 49 درصد از واجدین شرایط کارت ملی هوشمند در استان مازندران کارت ملی خود را ثبت نام و حدود 43 درصد، کارت هوشمند خود را دریافت کردند.
وی، با بیان اینکه ثبت احوال یک دستگاه پاسخ دهنده است، گفت: حدود 110 دفاتر پیشخوان ما در استان مازندران و 30 اداره پست و 30 اداره ثبت احوال، آماده ارائه خدمات لازم هستند.
مدیرکل ثبت احوال مازندران، در پایان اعلام کرد: از مردم فهیم و همواره در صحنه ی مازندران درخواست می کنم در این حماسه بزرگ سیاسی و عبادی با شور وشعور، شرکت کنند و انتخابی اصلح داشته باشند.