از «توصیه سیاسی احمد ناطق» تا «هشدار جدی حائری مازندرانی»

گزارش مازندشورا؛ شبی که اهل معنی مازندران، یکجا جمع شده بودند و از «ببر مازندران» گرفته تا «راوی سرزمین باران»، از«پدر پارلمان ایران» تا «ثبت کننده ی جهانی قنات»، از «نگارنده دایرالمعارف بزرگ اسلامی»تا «پدر صنعت نوین ایران»، در یک قاب بزرگ و ارزشمند دیده می شدند

گزارش اختصاصی مازندشورا- مجید ساجدی فر: هفتمین دوره همایش تجلیل از مشاهیر و مفاخر مازندران، عصر چهارشنبه ششم اردیبهشت ماه (بین ساعات 17 تا 22) به همت دست اندرکاران بنیاد مشاهیر مازندران و پشتیبانی اداره کل ارشاد مازندران در حالی در شهرستان نور برگزار شد که حدود 500 نفر از چهره ها، مفاخر و بزرگان استان متشکل از پیر و جوان، زن و مرد در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد این شهرستان گرد هم آمدند تا شبی بیاد ماندگی را رقم بزنند.

شبی که اهل معنی مازندران، یکجا جمع شده بودند و از «ببر مازندران» گرفته تا «راوی سرزمین باران»، از«پدر پارلمان ایران» تا «ثبت کننده ی جهانی قنات»، از «نگارنده دایرالمعارف بزرگ اسلامی»تا «پدر صنعت نوین ایران»، در یک قاب بزرگ و ارزشمند دیده می شدند.

قرائت قران توسط حسین موسوی بلده (قاری برجسته کشور) و اجرای سرود ملی توسط حضار، آغازبخش این همایش بود و اجرای سهیل محمودی (شاعر، نویسنده و مجری ایرانی) گرمای خاصی به این مراسم داده بود.

هادی خنجری فرماندار نور، نخستین سخنران همایش بود که به رسم میزبانی به مهمانان خیر مقدم و خوش آمد گفت. در ادامه هرمز اردشیری موسس و رئیس بنیاد مشاهیر و مفاخر مازندران از انگیزه ها و برنامه های بنیاد اظهاراتی بیان کرد و دکتر علی اسماعیلی (نماینده نور و محمودآباد)، دکتر صدرالدین متولی (رئیس دانشگاه آزاد نور و میزبان مراسم)، دکتر کاظمی دینان (عضو شورای سیاستگذاری بنیاد مشاهیر و مفاخر) و مهندس تورج نائیج پور(دبیرهمایش) از دیگر سخنرانان این همایش بودند که بیان دیدگاه ها ونقطه نظرات خود پرداختند و بر استمرا و هرچه باشکوه تر برگزار شدن این همایش تاکید کردند.

اجرای زنده موسیقی مازندرانی در لابلای مراسم و شعرخوانی متنوع فارسی و بومی، از بخش های جذاب و پرطرفدار این همایش بود که تلفیقی از اشک های شوق و لبخندهای تلخ را به همراه داشت.

در این همایش از 12 چهره مازندران در دو بخش تجلیل شد و مجموع تجلیل شدگان مشاهیر و مفاخر مازندران در طول این هفت دوره به حدود 120 نفر رسید. البته شورای سیاستگذاری این بنیاد در نظر دارد در آینده از دل این نخبگان، شورای توسعه استان را تشکیل دهد.

جهان پهلوان امامعلی حبیبی (دارای 5 مدال المپیک)، استاد سیروس مهدوی (ادیب و محقق مازندران،)، غلامعلی سلیمانی (مدیر کار آفرین و پدر صنعت نوین ایران)، استاد محمدرضا اسحاقی(از بزرگان موسیقی مازندران با اجرای 26 جشنواره کشوری)، اسدا.. عمادی (راوی سرزمین باران)، احمد ناطق نوری (نماینده ادوار نور و محمودآباد و پدر پارلمان ایران)، سردار غلامرضا بابایی (فرمانده 8 سال دفاع مقدس)، دکتر باوند (استاد دانشگاه ایران و خارج)، استاد محمدرضا مازندرانی حائری (محقق و پژوهشگر و ثبت کننده جهانی قنات)، رویا نونهالی (بازیگر تلویزیون و سینما و تنها بانوی برگزیده در این همایش)، کیوس گوران (شاعر تبری سرا) و علی اسدی (نخستین چهره غیرمازندرانی مقیم مازندران)، 12 چهره ای بودند که از آن ها در این همایش تجلیل به عمل آمد.

غلامعلی سلیمانی، سردار غلامرضا بابایی، دکتر باوند و رویا نونهالی (بازیگر سریال شهرزاد 2) از چهره های برگزیده ی غایب این مراسم بودند که نمایندگان آن ها با حضور در جایگاه، مراتب ادب و پوزش آن ها را به حضار ابلاغ کردند.

هشت چهره حاضر نیز پس از تجلیل، با حضور در جایگاه مجری، احساسات و دغدغه های خود را با حضار به اشتراک گذاشتند. احمد ناطق بر تداوم دولت تدبیر و امید، و استمرار فضای عقلانیت تاکید کرد و استاد حائری با یادآوری هشدار کارشناسان در سی سال قبل، مبنی به در خطر بودن دریاچه ارومیه و بی تفاوتی دست اندرکاران آن که منجر به خشکی آن دریاچه شد، خواستار توجه لازم و کافی به هشدار دلسوزان درباره اکوسیستم مازندران شد.

شعر زیبا و تاثیرگذار کیوس گوران نقطه درام این همایش بود که به زبان محلی دکلمه شد و استاد گوران با خواندن مصراع «غول چِه بَیمه وِستِه لال بَیووم و شاعر نَئیووم» به ناشنوایی خود اشاره کرد که آه از نهاد حضار برخاست. اوج هیجان آنجا بود که پس از شعرخوانی این استاد محزون، همه به احترام ایشان ایستادند و یکپارچه او را تشویق کردند.

ارائه توضیحات و نکات لازم درباره وقایع و اتفاقات برگزاری همایش توسط دبیر همایش، به همراه تک بیت های مربوط به آن از دیگر بخش های جالب این همایش بود که در لابلای برنامه اجرا می شد. گویا نائیج پور در ذهن خود بیتی یا شعری برای هر اتفاقی آماده دارد و بلافاصله آن را بر زبان می آورد. وی همچنین در حاشیه این همایش به خبرنگار مازندشورا، گفت: «کیفیت برگزاری این همایش هر دوره بهتر از دوره های گذشته است چرا که سال به سال بیشتر از قبل مورد پذیرش و استقبال چهره ها و مسئولان قرار می گیرد».

عکس یادگاری دست جمعی و پذیرایی از مهمانان، پایانبخش هفتمین همایش تجلیل از مشاهیر و مفاخر مازندران بود.

تصاویر: کیان بابایی

هفتمین همایش مشاهیر و نخبگان مازندران دانشگاه آزاد نور شهرستان نور تجلیل از 12 مشاهیر مازندران مجید ساجدی فر