مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، قربانعلی شیرزاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران از برگزاری نوزدهمین جشنواره خیران مدرسهساز مازندران خبر داد و با اعلام اینکه 31 فروردین ماه نوزدهمین جشنواره خیران مدرسهساز مازندران در اردوگاه شهدای بادله برگزار میشود، اظهار کرد: از 20 فروردین ماه امسال شروع برگزاری جشنواره خیران مدرسهساز در کشور بوده است که این طرح به صورت شهرستانی در مازندران نیز در حال اجرا است.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس مازندران محور اصلی جشنواره نوزدهم خیران مدرسهساز را ایمنسازی مداری دانست و ادامه داد: مشکل اصلی در آموزش و پرورش وجود ساختمانهای غیراستاندارد و غیرایمن است که از سال 85 به بعد در حال بازسازی و مقاومسازی قرار دارند.
این مسؤول با بیان اینکه دولت برای طرح تخریب مدارس غیراستاندارد و غیراستحکام ردیف بودجهای تعریف کرد، گفت: تاکنون اعتبار دولتی تمامی طرحهای قابل بازسازی را پوشش نداده است.
شیرزاد یک سوم مدارس کشور را غیرایمن اعلام کرد و افزود: یک سوم مدارس مازندران هم غیرایمن هستند که شامل 11 درصد کلاسهای درس نیازمند بازسازی و 21 درصد هم نیازمند مقاومسازی هستند.
وی به فعالیت خیران مدرسهساز در تجهیز، بازسازی و مقاومسازی فضاهای آموزشی استان اشاره کرد و گفت: از سال 77 به بعد فعالیت خیران مدرسهساز به صورت ساختاری هدایت شد بعد از 18 جشنوارهای که برگزار شد تاکنون نزدیک به 4 هزار و 250 کلاس درس و 767 مدرسه با مشارکت خیران به آموزش و پرورش تحویل داده شده است.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس مازندران با اشاره به اینکه کمک خیران فقط مدرسهسازی نیست، افزود: خیران مدرسهساز مازندرانی 550 قطعه زمین معادل یکمیلیون و 650 هزار متر مربع به آموزش و پرورش اهدا کردند.
این مسؤول میزان تعهدات خیران مدرسهساز مازندرانی را 340 میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: حدود 75 درصد تعهدات خیران مدرسهساز مازندران تحقق یافته است.
شیرزاد با اعلام اینکه یکهزار و 279 خیر مدرسهساز مازندرانی در سامانه به ثبت رسیدند، اضافه کرد: از این تعداد یکهزار و 30 خیر مرد، 180 خیر زن و 65 شخصیت حقوقی هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 77 پروژه در قالب 365 کلاس درس نیمهتمام مردمی و مشارکتی در مازندران در حال اجرا است، گفت: تمام پروژههای عمرانی آموزش و پرورش مازندران دارای شناسنامه فنی است.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس مازندران میزان تعهدات خیران در جشنواره هجدهم را 23 میلیارد تومان دانست و افزود: پیشبینی تعهد امسال خیران مدرسهساز هم در همین حدود است.
این مسؤول به ماده قانونی برنامه ششم و مکلف کردن دولت در بخش عمرانی فضاهای آموزشی اشاره کرد و گفت: دولت مکلف شد در راستای طرح تخریب و بازسازی مدارس غیراستحکام 3 میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی و یا صندوق توسعه ملی برای این امر برداشت کند.
شیرزاد بیان کرد: دولت مکلف شد تا معادل کمکهای خیران مدرسهساز، ساز و کاری تدارک ببیند که اعتباراتی را به بخش تجهیز، مقاومسازی و نوسازی مدارس اختصاص دهد.
وی خاطرنشان کرد: میزان تعهد خیران کشور در سال گذشته 900 میلیارد تومان بوده است اما با وجود محدودیتهای اقتصادی دولت حدود 200 میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفت.
مدیرکل تجهیز، توسعه و نوسازی مدارس مازندران سر جمع اعتبارات عمرانی سال گذشته آموزش و پرورش استان را 23 میلیارد تومان دانست و ادامه داد: 13 میلیارد تومان مربوط به ماده 180 متمرکز بود که تخصیص نداشت حدود 10 میلیارد تومان باقی مانده 53 درصد اختصاص یافته است.
شیرزاد جایگاه مازندران را در بحث مشارکت خیران مدرسهساز در کشور را چهارم دانست و گفت: طبق امتیازبندی و شاخصهای در نظر گرفته شده از 2 هزار امتیاز مازندران با کسب یکهزار 858 امتیاز بعد از استانهای کرمانشاه، کردستان و گلستان رتبه سوم را کسب کرده است.
انتهای پیام/86006/ج30