۴۳ هزار مدرسه زیر ۵۰ دانش آموز دارند/ هنرستان ها سه پایه می شوند

مازندشورا: ساری - معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش گفت: ۴۳ هزار مدرسه از ۱۰۵ هزار مدرسه کشور زیر ۵۰ دانش آموز دارند.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، علی زرافشان عصر پنجشنبه در نوزدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز استان مازندران با هدف تجلیل از حامیان استاندارد سازی تجهیزات هنرستان‌ها در محل اردوگاه دانش آموز ی بادله ساری، برگزار شد، اظهار داشت: امروز آموزش و پرورش استان مازندران در بسیاری از شاخص‌ها از بین دیگر استان‌های برتر است.

وی افزود: همت شما خیرین عزیز باعث شد در طول این سال‌ها ۲۵ درصد از ساخت و ساز مدارس کشور با مشارکت‌های شما صورت گیرد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، با اعلام اینکه در دولت تدبیر و امید و با تدبیر و همدلی، ترویج برای افزایش مشارکت ساخت و ساز، مدارس خیر ساز فراهم شده است، ادامه داد: در طول سه و چهارساله دولت یازدهم در آموزش و پرورش با رویکرد مشارکت سعی شد زمینه حضور مردم و خیرین عزیز بیش از گذشته فراهم شود و تعهدات خیرین در سراسر کشور بیش از آنچه که دولت ساخت و ساز دارد، است.

وی، ادامه داد: با همت دولت و کمک نمایندگان مجلس که حامی آموزش و پرورش هستند در برنامه ۵ ساله ششم توسعه، مقرر شد برای مدارس تخریب و نیاز به بازسازی اعتبار در نظر گرفته شود و امید واریم تا ۵ سال دیگر هیچ مدرسه ناایمن و فاقد استانداردی وجود نداشته باشد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اعلام اینکه امروز ۳۰ درصد از مدارس کشور نیاز به نوسازی دارند، گفت: امید داریم در طول ۵ سال و تحقق برنامه ششم شاهد افزایش مشارکت شما خیرین باشیم.

زرافشان، اظهار کرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نگاه ویژه ای به فضای آموزشی شده است چرا که برای دست یابی به ساحت‌های شش گانه نیاز به فضاهای آموزشی داریم که مجهز به نمازخانه، سالن ورزشی سرپوشیده، زمین ورزشی روباز، آزمایشگاه و... باشد در عین حال در سند تحول عرصه فعالیت دانش آموز تنها عرصه علمی نیست بلکه دانش آموزان بایستی در عرصه‌های دیگری همچون زیستی، وزرشی، و.. هم رشد کنند.

وی، با تاکید بر توجه به ارتقاء فضاهای آموزشی لزوم افزایش مشارکت خیرین را می‌طلبد، ادامه داد: به این منظور جهت توسعه فضاهای آموزشی ساخت مدارس در قالب مجتمع آموزشی که از پیش دبستان تا پایان دوره متوسطه را شامل می‌شود مورد نظر ما است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: حداقل‌هایی که باید برای یک مجتمع آموزشی وجود داشته باشد شامل، حداقل دو کلاس برای هر پایه تحصیلی، ۲۶ کلاس در مدرسه و تعداد قابل توجهی دانش آموزتا هم نمازخانه، سالن ورزشی سرپوشیده، زمین ورزشی غیر مسقف، آزمایشگاه، کتابخانه و کارگاه برای این گونه مدارس تدارک دیده شود.

زرافشان در ادامه با اعلام اینکه امروز ۱۰۵ هزار مدرسه در سراسر کشور داریم، افزود: ۴۳ هزار مدرسه ما زیر ۵۰ نفر دانش آموز دارد و برای یک مدرسه که ۵۰ نفر دانش آموز دارد نمی‌توانیم صحبت از زمین ورزشی، کارگاه و معلم جداگانه برای هر یک از این فعالیت‌ها داشته باشیم.

وی، خاطرنشان کرد: البته در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، ایجاد مجتمع‌های آموزشی برای استقرار تربیت است و اینکه دانش آموزان در دوران تحصیلی در یک نظام تعلیم و آموزش ببینند و این امر امکان پذیر نخواهد بود مگر با اشتراک و تجمیع منابع.

معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش، با بیان اینکه مورد دوم برای تحقق ساحت ۶ گانه سند تحول بنیادین، توجه به عناوین متنوع آموزشی است، تصریح کرد: بر طبق سند تحول بنیادین مدرسه نه تنها جایی برای درس است بلکه بایستی پاسخگوی نیازهای سند تحول و هم نیاز دانش آموزان باشد.

زرافشان، با بیان اینکه چندین سال متوالی از سوی بالاترین مقام کشور یعنی مقام معظم رهبری به موضوع اقتصاد و اقتصاد مقاومتی توجه و تاکید شده است، ادامه داد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی، نیاز به هنرستان‌هایی داریم تا به بازار و اشتغال منجر شود بر این اساس در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ هنرستان‌های ما به جای دوپایه سه پایه خواهند داشت و اگر الان ۷۰۰ هزار دانش آموز در هنرستان‌های کشور داریم در سال تحصیلی ۹۷ این میزان به یک و میلیون و ۵۰ هزار نفر خواهد رسید که این شمار از هنرجویان نیاز به کلاس، کارگاه، خواهند داشت.

وی در ادامه بر ضرورت توجه به ساخت هنرستان‌ها و تجهیز مدارس و هنرستان‌ها تاکید کرد و گفت: در این امر مهم نیاز به مشارکت خیرین بیشتر است تا با هنرستان‌هایی مجهز هنرجویانی با هنر و مهارت بیشتر به عرصه اقتصادی کشور وارد شوند.

معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش، ضمن قدردانی از استاندار مازندران، گفت: مصوبه ای در شورای آموزش و پرورش استان به امر تأمین اعتبار جهت خرید تجهیزات استاندارد هنرستان‌های استان اختصاص داده شد، که امروز گوشه ای از این تجهیزات در این جشنواره رونمایی شده است.

زرافشان، ابراز کرد: اگر امروز به عنوان خیرین مدرسه ساز، خیرین مدرسه یار هم اضافه شده است به این معنی است که خیرین عزیز ما پس از ساخت مدرسه در مدیریت و اداره آموزش و پرورش مدیران مدرسه، معلمان و دانش آموزان را کمک و یاری رسانند.

وی، در پایان ضمن قدردانی از همه خیرین مدرسه ساز استان مازندران، گفت: برای همه شما استمرار و دوام خدمت گذاری را آرزو می‌کنم و امیدوارم این مسیری که پا گذاشته‌اید مستمر و مداوم باشید.

به گزارش مهر، در این جشنواره که با حضور ۶۰۰ خیر مدرسه ساز استان مازندران برگزار شد از ۳۰ خیر تجلیل به عمل آمد و همچنین آئین رونمایی از تجهیزات تخصصی هنرستان‌ها که توسط استانداری تأمین اعتبار شد، برگزار شد.

آموزش مدرسه پرورش خیرین آموزشی مدارس ادامه متوسطه وزارت استان معاون اینکه امروز داریم زرافشان مشارکت مازندران ورزشی بنیادین آموزان تحصیلی هنرستان‌ها تجهیزات هنرستان‌های اقتصاد کارگاه تاکید فضاهای اعتبار جشنواره برگزار افزایش اعلام تجلیل گزارش استاندارد پایان رونمایی مقاومتی هنرستان‌هایی بیشتر خواهند مجتمع تأمین قدردانی بایستی باشیم تدبیر فراهم توسعه برنامه دارند نمازخانه اظهار آزمایشگاه سرپوشیده افزود سراسر