مازندشورا:محمدعلی شیرسوار امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان قائمشهر، با بیان اینکه شوراهای اسلامی باید در جهت رشد و توسعه شهری اقدامات عملی و کاربردی متجلی سازند، اظهار کرد: بسترسازی مشارکت اجتماعی و اعتماد متقابل مردم و شوراها باید در زمینه تحقق اهداف شورا باشد.
وی با عنوان اینکه توسعه شهری بیش از هر چیزی در گرو توسعه منابع انسانی از طریق مشارکت و اعتماد اجتماعی است، افزود: توسعه منابع انسانی در توسعه مشارکت آحاد مردم از هر قشری عامل کلیدی و پیششرط ضروری برای دستیابی به توسعه پایدار است.
کارشناس مسائل شهری با ذکر این نکته که در دنیای امروز مشارکت مردمی یکی از راههای رسیدن به پیشرفت و توسعه است، ادامه داد: رهیافتهای مشارکتی همه مردم محلی را برای داشتن نقش مؤثر در سرنوشتشان آماده میکند و آنها را قادر میسازد تا در فرآیندهای توسعه و حفاظت مشارکت کنند.
شیرسوار با اشاره به اینکه همکاری و تعاون در سطح مدیریت شهری منافع بسیاری دارد، اضافه کرد: افزایش ظرفیت تصمیمگیری شهری، حفظ هویت شهری، افزایش دسترسی به منابع بیرونی، صرفهجوییهای تولید، بهرهوری و سودمندی بیشتر، نگهداری منابع اقتصادی و گستردهتر شدن اثرات سیاسی از طریق قدرتدهی به افراد، ازجمله این منافع است.
وی به استفاده از ظرفیتهای موجود جذب توریسم در شهر تأکید کرد و گفت: در این زمینه بهویژه میتوان به وجود امامزادهها و مناطق طبیعی و جاذبههای خاصی که وجود دارد اشاره کرد که لازمه نهایت بهرهبری از این ظرفیتها، فراهمسازی بسترهای مناسب اقامتی برای گردشگران و مسافران است.
کارشناس مسائل شهری با اعلام اینکه صنعت گردشگری بهعنوان گستردهترین و متنوعترین صنعت در دنیا محسوب میشود که میتواند منبع اصلی اشتغال و درآمد و توسعه هر شهری باشد، تأکید کرد: ایجاد امکانات اقامتی، استراحتگاه و تفریحگاههای لازم به توسعه گردشگری کمک شایانی میکند، ورود گردشگران علاوه بر ایجاد درآمد برای مردم ساکن در منطقه موجب ایجاد فرصتهای شغلی و بهبود سطح زندگی مردم میشود.
شیرسوار همچنین به توانمندسازی زنان و توجه ویژه به نیازها و استعداد آنها اشاره کرد و یادآور شد: توانمندسازی زنان مهمترین عامل توسعه بهشمار میآید، در این بین زنان نیمی از منابع انسانی هر جامعهای را تشکیل میدهند، بنابراین برنامهریزی اصولی برای آنها باید از بنیادهای مهم هر جامعهای باشد، بهویژه اینکه در نظر گرفتن این جمعیت چه بهعنوان تولیدکننده، چه بهعنوان خدمترسان و چه بهعنوان مصرفکننده، در تعادل و توازن توسعه نقشی اساسی دارد.
وی در پایان با عنوان اینکه زنان باید امکان پرورش و رشد خلاقیتهای خود را داشته باشند، گفت: هرچه زنان توانمندتر باشند، نقش مهمتری در فرآیند توسعه شهری خواهند داشت لذا توجه به بحث آموزش از جمله مباحث مهم در ارتباط با زنان محسوب میشود؛ بهطور کلی توانمندسازی زنان شامل سه شاخص اصلی از نظر اقتصادی تولیدی، از نظر سیاسی مشارکتکننده و از نظر اجتماعی فعال است.
انتهای پیام/3141/ج20