مازندشورا:عبدالعلی قصرالدشتی، هنرمند مجسمه ساز و مینیاتوریست شیرازی که ۲۰ سال پیش به مناسبت یادروز سعدی تندیسی از شیخ مصلح الدین سعدی را ساخته با تاکید بر اینکه همواره از شعرها و غزل های سعدی الهام می گیرد به خبرنگار مهر گفت: سعدی همیشه برای من آموزگار بزرگی است که تمام مردم ایران و فارسی زبانان دنیا به او اهتمام می ورزند.
قصرالدشتی با قدرتمند دانستن شخصیت سعدی عنوان کرد: برای یک مجسمه ساز خیلی جذاب است که به سعدی بیندیشد. زیرا به همین اندازه شگفت است که به او فکر نکند.
این هنرمند در عین حال یکی از آثار ارزشمند مجسمه را که اینک در شیراز نصب هست را حاصل هنرمندی ابوالحسن خان صدیقی عنوان کرد و افزود: این تندیس سعدی یکی از بهترین نمونه هایی است که در مهد سعدی قرار دارد.
قصرالدشتی تندیس سعدی را در میدانی به این نام در شیراز را یکی از قدرتمندترین آثار ساخته شده در طول سال های گذشته دانست و افزود: من هم تحت تاثیر ابوالحسن خان صدیقی سال ۱۳۸۰ مجسمه سعدی را همزمان با مجسمه حافظ برای آموزش و پرورش ناحیه ۲ شیراز اجرا کردم که هنوز در تالار فرهنگیان موجود است.
این مجسمه ساز برجسته فارس پیرامون ساخت اثری که بر اساس شخصیت سعدی ساخته گفت: این مجسمه به واسطه جنس گلین آن متاسفانه به مرحله قالب گیری نرسید اما در سالهای متمادی به مناسبت بزرگداشت بزرگانی مانند سعدی و حافظ این کار را انجام داده ام لیکن یکی از پرسش های کنونی من این است که چرا اکنون این رویداد دیگر انجام نمی شود؟
قصرالدشتی تصریح کرد: با وجود تاکیدی که پس از ۲۰ سال روی فرهنگ سازی در این باره می شود و به مسایل فرهنگی اهتمام بیشتری هست ازهنرمندان کمتر استفاده می شود و دید قدرتمندی برای برگزاری باشکوه آن وجود ندارد.
خالق مجسمه مختومقلی خان، شاعر ترکمن که چندی پیش توسط این هنرمند در آکادمی هنر عشق آباد ساخته شد از علاقه خود به استفاده از هنرمندان خلاق در این زمینه گفت و افزود: دانشگاه آکادمی هنر ترکمنستان با شادی این جریان را پذیرفتند و هنرمندان مجسمه ساز این دانشگاه قالب گیری آن را انجام دادند و برای موزه این آکادمی ماندگار ساختند.
وی با اشاره به اینکه برای سعدی باید کارهای بیشتری انجام شود و وقت بیشتری گذاشت در ادامه ابراز امیدواری کرد: امروزی ها باید آن چنان تمرکز داشته و هوشیار باشیم که شخصیتهای بزرگ این کشور را پاس بداریم.
این هنرمند مجسمه ساز با تاکید بر دامنه عدالت خواهی سعدی نشان دادن آشتی جویی این شاعر بلندآوازه را نزد هنرمند را برشمرد و گفت: تواضع و شیخ بودن سعدی به شگفتی در اثر ابوالحسن خان صدیقی گنجانده شده و تناسبات و خصوع در این تندیس به زیبایی مشاهده می شود اما اگر بخواهیم صلح طلبی و حس آشتی جویانه او را در یک اثر هنری کاوش کنیم حتما در یک اثر مدرن یا پست مدرن می تواند متجلی شود.
قصرالدشتی فیگراتیو ساختن اثری از یک شخصیت بزرگ را اشتباه دانست چراکه باید کاراکتر این شخص را به نمایش گذاشت. بنابر این می شود این اثر در قالب مدرن یا پست مدرن خلق شود.
این خالق آثار متعدد هنری در شیراز در عین حال با تاکید بر اینکه متولیان فرهنگی را دارای تفکری به دور از این دانست تصریح کرد: سخت می شود چنین موضوعی را جا انداخت اما با این حال وظیفه ما هنرمندان است که جامعه را به سمتی هدایت کنیم که چند گام پیش تر بردارند.
قصرالدشتی در ادامه افزود: از آنجا که من و امثال ما روحیه ای جنگجویانه داریم و همواره بر خلاف جریان آب شنا کردیم می طلبد که فعالیت را انجام دهیم حتی اگر به مذاق برخی جور نیاید.
وی با این حال از طراحی تندیس حافظ خبر داد و گفت: کار جدیدی هم که در دست ساخت دارم پیرامون خوان سوم شاهنامه است که پروژه بزرگی که دست کم ۵سال به طول می انجامد.
این هنرمند چیره دست مجسمه ساز شیراز ساخت تندیسی از سعدی شیرازی را وظیفه خود دانست و گفت: امیدوارم به زودی این کار را آغاز کنم.
به گزارش خبرنگار مهر، اول اردیبهشت ماه جلالی به مناسبت نگارش گلستان به نام شیخ مصلح الدین سعدی شیراز به نام سعدی در تقویم ملی ایران جای گرفته و هر سال در نخستین روز اردیبهشت آرامگاه این شاعر پارسی گوی و اندیشمند جهانی توسط سعدی دوستان و مردم شیراز گلباران می شود. این درحالیست که در کشورهای فارسی زبان و غیر فارسی زبان آیین هایی به این مناسبت برپا می گردد.