مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، محمد نصیری، بعدازظهر یکشنبه در اولین مجمع استانی سلامت مازندران در سالن استانداری، اظهار کرد: بعد از آنکه در اسفند ماه سال گذشته بر اساس ایده خلاقانه وزیر بهداشت، اولین مجمع ملی سلامت با حضور ریاست جمهوری در تهران برگزار شد، ضمن تبیین مباحث کلی در حوزه سلامت، مقرر شد این مجمع در قالب مجامع استانی تشکیل شود تا از این طریق مقوله سلامت در استانها ارتقاء یابد.
وی با بیان اینکه سلامت بنابر تعریف بهداشت جهانی صرفا سلامت جسمی نیست بلکه شامل چهار بعد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است، افزود: برای آنکه سلامت به معنای واقعی تحقق یابد باید به چهار بعد سلامت همزمان توجه شود تا با هم ارتقاء یابد.
نصیری، با تاکید بر اینکه نظریهپردازان استان و مردم باید برای تحقق چهار بعد همکاری کنند، ادامه داد:برای اجرا هم سمنها و هم خیرین میتوانند با تبیین موضوع نقش مهمی ایفاء کنند.
مدیرکل خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و علوم پزشکی ۲۵درصد، متولی سلامت است، افزود: ۷۵درصد مولفههای سلامت باید توسط مردم و همکاری بینبخشی عملیاتی شود.
مدیرکل خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با مروری بر عملکرد دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخشهای مختلف سلامت، افزود: در اولین مجمع ملی سلامت سال گذشته، دانشگاه علوم پزشکی مازندران از بین ۵۷دانشگاه و ۳۰ استان از دست رئیس جمهوری تندیس ملی سلامت را دریافت کرد.
وی، در ادامه با بیان اینکه مجمع یاد شده یکی از مباحثی است که تصمیمات آن نیاز به همکاری دارد، گفت :۷۵درصد عامل مرگ و میر استان را سکته قلبی-مغزی، سرطانها و تصادفات جاده ی است که با استفاده از مقوله آموزش میتوان در این موضوعات مداخله کرد.
وی،ضمن تاکید بر افزایش نقش مردم، سمنها و خیرین در جلسات مجمع استانی سلامت، افزود: ما می خواهیم مازندران در شاخصهایی همچون چاقی و.. وضعیت خود را بهبود ببخشد.
نصیری، پیشگیری، تبلیغات و توسعه شبکه بهداشتی را در مازندران بینظیر خواند و گفت: یکی از دلایلی که از دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مجمع ملی سلامت کشور تجلیل شد مطلب یاد شده بود و امیدواریم مازندران در همه شاخصها همچون چاقی، مرگ و میر ناشی از تصادفات جادهای و... بتواند به وضعیت مطلوب برسد.