مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدرپور بعدازظهر یکشنبه در نخستین مجمع استانی سلامت مازندران در محل سالن شماره یک استانداری اظهار کرد: بخش کشاورزی مسئولیت تامین امنیت غذایی جامعه را برعهده دارد، در این راستا و با توجه به مسئولیت خطیر این سازمان با وجود همه مشکلات در سال ۹۴ با تلاش کشاورزان و همت دولت بیش از ۱۱۸میلیون تن تولید انواع محصولات کشاورزی را داشتیم.
وی با بیان اینکه در تامین روغن کشور و نهاده های دامی آسیب پذیر هستیم، ادامه داد: ۸۵درصد روغن مصرفی واردکننده ایم و البته به دلیل کم آبی قادر به کشت ذرت نیستیم و کنجاله هم با افزایش ضریب خود اتکایی روغن قابل تامین است و تنها در ذرت مشکل داریم.
رئیس جهاد کشاورزی مازندران، با بیان اینکه ۲۷ درصد تولید ناخالص داخلی استان از بخش کشاورزی است، افزود: ۲۳ درصد اشتغال مازندران وابسته به کشاورزی است.
حیدرپور، با اعلام اینکه در ۱۰ نوع محصول رتبه اول داریم، تصریح کرد: به ازای هر هکتار ۱.۴هکتار از اراضی مازندران کشت می شود در حالی که در کشور این رقم ۰.۷ هکتار است که این وضعیت در استان به دلیل موقعیت طبیعی مازندران است.
وی، بیان کرد: امنیت غذایی در تعریف دنیا یعنی" دسترسی آسان به مواد غذایی " در عین حال مساله غذا، سلامت آن و تغذیه سالم از موارد مهمی است که مردم باید برای تحقق آن تلاش می کنند.
رئیس جهاد کشاورزی مازندران، عنوان کرد: تولیدات کشاورزی کشور را به جز در بخش تولید ذرت و کنجاله در بقیه محصولات مطلوب است اما ترکیب غذایی و تغذیه ما باید بر اساس توصیه انستیتو تغذیه کشور باشد؛ که نیست.
حیدرپور، ادامه داد: بیش از ۸۰درصد کالری مورد نیاز بدن از کربوهیدرات ها تأمین می شود، و سهم پروتئین ها اندک است. وی سرانه کالری کشور نزدیک به ۳۴۰۰کیلو کالری است که به دلیل ترکیب غذایی در برخی شهرها، سوء تغذیه وجود دارد.
حیدرپور با اشاره به اینکه از دهه ۷۰ استفاده از کود و سم در تهیه محصولات کشاورزی اجتناب ناپذیر بوده است، افزود:برای حفظ امنیت غذایی ۱۱۳ هزار تن کود در میان کشاورزان توزیع شد در حالی که میانگین توصیه کودها نزدیک ۱۸۰هزار تن است.
وی افزود: در کشور ۲.۵ میلیون تن کود توزیع می شود که در دهه ۸۰ به چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید که بالاترین رقم در سال ۸۵ و کمترین ۶۵ هزار تن و در سال ۹۱ بوده است.
این مسئول با بیان اینکه در سال ۹۴به میزان ۳ هزار و ۴۳۳تن انواع سموم مصرفی در مازندران استفاده می شد که به یک سوم کاهش یافت، گفت:از این میزان، ۲حدودهزار تن کودهای گرانولی و برای مبارزه با کرم ساقه خوار برنج بوده است.
حیدرپور، با بیان اینکه غذای سالم باید برای جامعه تولید شود، بر لزوم تهیه سموم مناسب و سازگار با محیط زیست تاکید کرد.