مازندشورا: ساری - چراغ‌ کورسوی معیشت و سفره‌های بی‌نان، قراردهای سفید و مخاطرات شغلی، بخشی از تراژدی سوزناک زندگی کارگران به شمار می‌رود.

مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: جان‌هایی که براثر حوادث کار از نفس می‌ایستد و کودکی که تا ابد چشم‌به‌راه برای آمدن پدر می‌ماند، از غمناک‌ترین بخش سمفونی ناکوک زندگی کارگران است و تراژدی حوادث کار و قطع عضو، آسیب‌دیدگی و مرگ کارگر همواره در مازندران قربانی می‌گیرد تاجائیکه حوادث کار سال قبل ۸۸ قربانی برجای گذاشته است.

انگشتانی که زیر چرخ‌دنده‌های تولید قطع می‌شود تا تولید از حرکت نایستد و پاهایی که فلج می‌شوند تا برج‌های سیمانی بر فراز آسمان‌ها قد علم کنند، این‌ها تنها بخشی از حوادث هرروزه‌ای است که کارگران و نیروی کار را تهدید می‌کند، علاوه بر حوادث کار، قراردادهای موقت، خصوصی‌سازی و تعطیلی کارخانه‌ها، بیش از هر قشر دیگر کارگران را زیر بار فشارهای زندگی قرار می‌دهد و مشکلاتشان را فزون‌تر می‌کند.

علاوه بر حوادث کار، قراردادهای موقت، خصوصی‌سازی و تعطیلی کارخانه‌ها، بیش از هر قشر دیگر کارگران را زیر بار فشارهای زندگی قرار می‌دهد و مشکلاتشان را فزون‌تر می‌کند.

نبود آموزش‌های لازم و کم‌توجهی به ایمنی از یکسو و ضعف سازوکار حمایتی همانند بیمه، آینده نامبهمی را فراروی کارگران بخش‌های مختلف ازجمله امور ساختمانی می‌گشاید که به تأکید کارشناسان، توجه به آموزش و تقویت بیمه از راهکارهایی برای ارتقای وضعیت کارگران و پیشگیری از حوادث کار است.

نصرالله دریابیگی دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار نگرانی از وضعیت معیشت و شغل کارگران و بازنشستگان، بیان کرد: یکی از مطالبات مهم ما امنیت شغلی برای نیروی کار است و این در حالی است که وضعیت معیشتی جامعه کارگری و جامعه بازنشستگی مطلوب نیست.

دبیراجرایی‌خانه‌کارگر مازندران، تصریح کرد: قانون کار باید به‌نفع کارگران اصلاح شود و باید ایجاد اشتغال و تولید به همراه عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه ثروت و رفع تبعیض در جامعه باشد.

وی در ادامه این گفتگو، اظهار داشت: با توجه به اینکه قانون اساسی درمان را برای بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی رایگان قرار داده اما متأسفانه بیمه‌شدگان از طرق مختلف همچون بیمه مکمل و ارزش‌افزوده هزینه‌هایی را برای درمان متحمل می‌شوند.

قراردادهایی که موقتی هستند

قراردادهای موقت کار از دیگر دغدغه‌های کارگران است و رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه قراردادهای موقت کار آرامش و آسایش را برای کارگران سلب کرده است، تصریح کرد: از مسئولان خواستاریم تا با اجرای مواد مؤثر قانون کار و اصلاح قانون کار بتوانند مشکلات آنان را رفع کنند..

میرعلی شیرافکن بابیان اینکه خواستار برگشت لایحه اصلاح قانون کار به‌واسطه عدم تصویب آن از سوی نمایندگان مجلس شدیم، افزود: دستمزد کارگران بسیار پایین بوده و این قشر در بدترین شرایط معیشتی قرار دارند.

وی با تأکید بر جلوگیری از جدایی مدیریت درمان تأمین اجتماعی از بدنه وزارت کار و الحاق آن به وزارت بهداشت، گفت: مازندران فاقد مجتمع فرهنگی و هنری و ورزشی برای کارگران بوده و خواستار آغاز ساخت این پروژه در هفته کارگر شد.

آمل و میاندرود بیشترین شمار قربانیان حوادث کار را دارد

علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران با اشاره به مرگ ۸۸ کارگر براثر حوادث ساختمانی سال قبل در استان تصریح کرد: بر اساس آمارهای مراکز پزشکی قانونی استان در سال گذشته به ترتیب شهرستان آمل با ۱۴، ساری و میان درود با ۱۲، بابل و نوشهر هرکدام با ۱۰۰ مورد فوتی بیشترین و شهرهای نکا، گلوگاه و عباس‌آباد بدون فوتی کمترین موارد مرگ ناشی از حوادث کار را داشتند.

وی افزود: بر اساس این گزارش در سال‌های متوالی عمده دلایل مرگ افراد در حوادث کار مربوط به سقوط از بلندی و پس‌ازآن برق‌گرفتگی است به‌نحوی‌که در سال گذشته ۴۸ مورد مرگ‌های ناشی از حوادث کار به دلیل سقوط از بلندی و ۱۷ مورد نیز برق‌گرفتگی، ۱۷ مورد اصابت جسم سخت و ۶ مورد هم مربوط به سایر است.

عباسی افزود: بر اساس آمار شهریور با ۱۵، مرداد با ۱۴ و دی با ۱۱ فوتی به ترتیب بیشترین و اسفند با ۵ فوتی کمترین ماهی بود که در آن حادثه رخ داد و سنین ۳۱ الی ۴۰ سال با ۲۷ مورد دارای بیشترین فوتی و سنین بیش از ۶۱ سال با ۴ مورد کمترین فوتی در آن به ثبت رسید.

وقوع حوادث کار و مرگ کارگران در حالی است که به تأکید کارشناسان بخش مسکن، در زمان کنونی، حوادث کاری به‌عنوان هنجار اجتماعی محسوب نمی‌شود و یک ناهنجاری به شمار می‌رود.  بااین‌حال در سال قبل، حدود ۷۰۰ مورد خسارت‌های ساختمانی درزمینهٔ کارگران ماهر گزارش‌شده است و  این حوادث در بخش‌های نظیر داربست، بالابر، چاهک آسانسور و پرتگاه‌ها و غیره بیشتر بوده است.
 
تشکیل اصناف کارگری در استان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و طبق ماده ۴ قانون نظام‌مهندسی برای بخش‌های مختلف ساخت‌وساز صلاحیت حرفه‌ای تعیین کرده است و کارگران ساختمانی باید صلاحیت داشته باشند.ساماندهی کارگران موضوعی است که همواره در محافل مختلف از سوی متولیان امر عنوان می‌شود و این طرح مهم همچنان در سر چهارراه‌ها و ایستگاه اول سرگردان مانده است

کارگران حوادث قانون مازندران بیشترین ساختمانی کارگر اجتماعی مختلف افزود بخش‌های گفتگو تأکید وضعیت درمان اینکه تصریح جامعه اصلاح کمترین استان قراردادهای زندگی می‌کند تولید بیمه‌شدگان برق‌گرفتگی بلندی مربوط پزشکی تأمین اشاره قانونی خواستار ترتیب گذشته وزارت عباسی قراردادهایی کارگری تعطیلی براثر همواره قربانی می‌شوند نیروی علاوه خصوصی‌سازی کارخانه‌ها معیشتی فشارهای می‌دهد مشکلاتشان فزون‌تر کارشناسان معیشت خبرنگار اظهار صلاحیت