اختصاصی مازندشورا- مجید ساجدی فر: همت محمد نژاد از چهره های علمی، دانشگاهی و مطرح شهر ساری است که چند سالی است مدیرعاملی انجمن نام آوران همیشه سبز مازندران را برعهده دارد. وی امروز با دعوت از اهالی رسانه به دفتر کار خود از اهداف و برنامه های این انجمن سخن گفت و در ادامه، به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
با توجه به نزدیکی ایام انتخابات و برخی مصاحبه های جنجالی دکتر محمدنژاد در ماه های اخیر درباره شهر ساری و مدیریت شهری، خواه ناخواه بخش اعظم سوالات به این حوزه کشیده شد. تلاش ما این است خلاصه ی مهمترین اظهارات دکتر محمدنژاد را در قالب گزارشی کوتاه (نه شیوه معمول وی گفت وی افزود) بیان کنیم:
همت محمدنژاد با مدرک دکترای تکنولوژی آموزشی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری و رئیس انجمن نخبگان شهرستان ساری هست و دارای تاکنون بیش از 12 جلد کتاب نوشته و دارای تعداد زیادی دست نوشته و مقاله است. محمدنژاد علاوه بر وجهه ی دانشگاهی، در میان گروه های مختلف مردمی نیز چهره ای نام آشنا و مورد وثوق است و به صداقت، پاکدستی، مردمی بودن، مسئولیت پذیری و خدمت صادقانه شهرت دارد.
وی، تاکنون در هیچ حزبی فعالیت سیاسی نداشته و در مدت 4 سال حضورش در خارج از کشور در مقطع دکتری مسئول انجمن اسلامی دانشجویان در تاجیکستان بود در مقطع دکترا ؛ بعد از حضور در کشور دو سال از طرف دانشگاه در شهرداری ساری بعنوان مشاور فرهنگی و مدیر روابط عمومی مامور بود.
محمدنژاد، همچنین از سال 82 تا 84 در شهرداری ساری مدیر و مشاور فرهنگی شهردار بوده و از جمله فرهیختگان ساروی هست که دغدغه توسعه ساری دارد و بسیار مشتاق است این شهر را در جایگاه واقعی خود به عنوان یک مرکز استان ببیند. او می گوید: «در سفرهایی که به کشورهای مختلف داشته است هیچ کدام جاذبه های توریستی ساری را ندارند. ساری ظرفیت و پتانسیل بالایی دارد که می تواند به یک شهر توریستی و یک مرکز اقتصادی قوی تبدیل شود چرا که از یک سو در مسیر دریا قرار دارد و از یک سو به جنگل ؛ رودخانه تجن از وسط شهر می گذرد و چشمه ها و دشت های بسیاری دارد؛ یکی از بزرگترین سد های کشور ( سلیمان تنگه ) در ساری قرار دارد ؛ چشمه سورت از زیبایی های چشم گیر ساری هست اما متاسفانه همه ی این ظرفیت ها مغفول مانده است».
او معتقد است: «به واسطه همه موارد ذکر شده ساری غریب و مظلوم است و یکی از مراکز استانی است که نسبت به همتایان خود از قطار توسعه و پیشرفت بسیار عقب مانده است».
نامزد دوره دوم انتخابات شورای شهر ساری، بسیاری از ضعف ها و معضلات شهر را عدم اطلاع رسانی و ناآگاهی کافی می داند و معتقد است تنها راه و زودبازده ترین راه خروج از وضعیت فعلی شهر «آموزش صحیح مجموعه مدیریت شهری و شهروندان از حقوق و وظایف خود» می داند و می گوید: «ژاپن پیشرفت کشور خود را مدیون آموزش است و نیاز است هرچه زودتر به این عرصه ورود پیدا کنیم».
وی، زمانی خبرنگار افتخاری بوده و خود را از جنس رسانه میداند. به مجموعه رسانهها اعتقاد دارد و بر این باور است که باید به رسانهها میدان داد و از آنان حمایت جدی وعملیاتی کرد.
محمدنژاد، جمعیت یکصد هزار نفری مردم ساری در زیر خط فقر، و آمار 30 هزار نفری کمیته امدادی های مرکز استان را نگران کننده می داند و می گوید: «این بدین معناست که هنوز در ساری کاری در خور نام بزرگ ساری نشده است ؛ خیلی از افرادی که شعار می دهند و مدعی هستند بجای دلسوزی برای مردم برای منافع خود دلسوزی می کنند».
وی، خود را متتقد جدی شورای چهارم ساری معرفی کرد و معتقد است: «شورای ساری نیاز به خانه تکانی اساسی دارد و تحولات ساری مدیون ظرفیت های شخص مهدی عبوری است و باید وی را حمایت کرد».
محمدنژاد، ساری را شهر نخبه خیز اما نخبه کُش نامید و هشدار می دهد:«شورا جای غیر متخصص ها نیست. نگذاریم ساری ذبح شود، باید ساری را تقویت کنیم، ما ساروی ها باید به هم کمک کنیم تا شاهد توسعه و پیشرفت ساری باشیم».
وی، معتقد است: «برای توسعه ساری باید مردم را در همه عرصه ها وارد کرد و اگر بتوانیم این فکر را عملی کنیم حتما شاهد توسعه و پیشرفت شهر خواهیم بود ؛ نیاز است نخبگان ؛ فرهنگیان ؛ فعالین اقتصادی ، علمی و ورزشی و رسانه ای را ساماندهی کنیم و از همه ظرفیت های برای پیشرفت و توسعه شهر بهره بگیریم و در بحث آموزش شهروندی باید بصورت مدون و قوی با مردم کار کنیم و فکر شهروندان را توسعه یافته کنیم چرا یک فکر توسعه یافته می تواند به یک شهر توسعه یافته کمک کند».
اهدای دو کتاب (به قلم دکتر محمدنژاد) و تجلیل از اهالی رساله آخرین بخش نشست یک و نیم ساعته ی مدیرعامل انجمن نام آوران همیشه سبز مازندران بود.