مازندشورا: سوادکوه - دانش آموزان ۳۳ سال پیش روستای پالند سوادکوه که حدود ۱۰ سال از تعطیلی مدرسه روستایشان می گذرد، در یک روز تعطیل دورهم جمع شدند تا زحمات معلم دیروز و برگزیده یونسکو را قدر نهند.

مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: دانش آموزان سالهای نه‌چندان دور مدرسه روستای پالند در ابتکاری جالب معلم سالهای کودکی‌شان را به روستا دعوت کردند تا به دور از قیل و قال شهری، تلاش‌های عموفردوس شهرک الفبا را قدر نهند.

معلم ۳۳ سال پیش روستای پالند که در آن روزگار با پیاده خود را به روستای برای تعلیم دانش آموزان می‌رساند، امروز تنها یک خواسته دارد و آن احیای مدرسه قدیمی و بازگشت مهاجران به روستا است.

ایده شهرک الفبا که امروز جهانی شده و عمو فردوس بچه‌های دیروز مازندران را در فهرست ۵۰ معلم برگزیده یونسکو قرار داده، در روستای پالند و در بیش از ۳۰ سال پیش شکل‌گرفته است.

بهروز رستگار ساروکلایی از دانش آموزان سالهای نه‌چندان دور روستای پالند که در جشن معلمان در روستای پالند شرکت کرده است، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه امروز برای گرامیداشت هفته معلم به روستای پالند سوادکوه آمده‌ایم، افزود: پالند روستایی است که فردوس حاجیان برای اولین‌بار به‌عنوان معلم، بنای شهرک الفبا را گذاشته است.

این شاعر، افزود: سال‌ها مسئولیت انجمن ادبی شهرستان را بر عهده داشته‌ام و خوشحالم در فضایی هستیم که در یک روستای دورافتاده، فرماندار شهرستان نیز برای تجلیل در یک جلسه ساده شرکت می‌کند و کاش همه این نگاه را داشتند و می‌توانستند بال تشویق مردمی شوند که دارای محرومیت بسیاری هستند.

دانش‌آموزان دیروز، به‌عنوان معلمان امروز در این جشن حضور یافته و با این امر، قدر معلمان خود که با سختی به این مکان آمده‌اند را پاس داشته‌اند

وی گفت: دانش‌آموزان دیروز، به‌عنوان معلمان امروز در این جشن حضور یافته و با این امر، قدر معلمان خود که با سختی به این مکان آمده‌اند را پاس داشته‌اند.

محمدعلی کاظمی سنگ‌دهی، بابیان اینکه امروز برای تجلیل از کارهای فردوس حاجیان به این جلسه آمده‌ایم، افزود: ایشان در آن دوره، مسیر زیرآب تا روستای پالند را پیاده می‌آمد و رنج این راه گاه به‌گونه‌ای بوده که بیمار و بستری می‌شدند.

این شاعر در رابطه با آغاز شاعری خود گفت: از دوران دبستان شعر می‌گفتم اما اولین شعرهایم را به زبان محلی در دوران تبعید سروده ام.

حمزه خانی، بخشدار بخش مرکزی سوادکوه در دوره اول ابتدایی، شاگرد کلاس فردوس حاجیان در مدرسه شاهد قائم‌شهر بوده‌اند یاد و خاطره معلم سالهای کودکی اش را گرامیداشت.

عبدالجواد توحیدی مقدم فرماندار سوادکوه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه، حضور در این جلسه را وظیفه اخلاقی واداری خود می‌دانم، افزود: نگاه ما به مجموعه تربیت و آموزش، نگاه افق محور است و اگر مهدکودک و آموزش‌وپرورش موفقی داشته باشیم، جامعه پیشرفته و متمدن و عاری از مشکلات اقتصادی خواهیم داشت و اگر پایه‌گذاری صحیح باشد، قطعاً مدیران، مهندسان، اساتید و کشاورزان خوبی خواهیم داشت.

وی بابیان اینکه همه ما برای عظمت ایرانی تلاش کنیم، افزود: مشکل اکنون ما عدم تلفیق معنویت با عقلانیت است و اگر بتوانیم این دو امر را تلفیق کنیم، موفق خواهیم شد.

توحیدی مقدم خاطرنشان کرد: شهر شدن، تنها به معنا تشکیل شهرداری نیست، بلکه درواقع فرهنگ مدنیت مهم است و باید بر روی این اصل کار شود و در فقه و قانون اساسی می‌توانیم بهترین تربیت اسلامی را داشته باشیم، اما به شرطی که از آن استفاده شود.

غلامرضا افشون، مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان سوادکوه، در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه امروز به همت روابط عمومی آموزش‌وپرورش شهرستان سوادکوه و دهیاری روستای پالند، همایشی را با حضور فردوس حاجیان برگزار کردیم، افزود: ایشان ۳۳ سال پیش، در این روستا، به‌عنوان مدیر آموزگار بوده‌اند و از همین‌جا، شهرک الفبا در ذهن ایشان ترسیم و در مدرسه شاهد قائم‌شهر به اجرا گذاشتند و به یونسکو راه پیدا کردند.

دبیر همایش، یکی از اهداف این همایش را احیا مدرسه این روستا برشمرد و افزود: امیدواریم بعدازاین همایش بتوانیم یک‌همت جمعی برای بازسازی مدرسه این روستا را داشته باشیم و شعارمان این باشد که تمام مدارس روستاهای ما که دایر هستند، تقویت و آن‌ها که دایر نیستند، احیا گردند.

وی بابیان اینکه در این دولت، هر روستایی حتی اگر یک دانش‌آموز ابتدایی داشته باشد، مدرسه را دایر می‌کنیم، افزود: مدرسه دوآب با یک دانش‌آموز، دایر است و در روستای حاضر نیز پنج دانش‌آموز داریم.

معلمان اهمیت دارند/ مدرسه پالند بازسازی شود

فردوس حاجیان، بابیان اینکه امروز یک شعار داشته‌ایم و آن اینکه «معلمان اهمیت دارند»، افزود: من بر بام مازندران، در روستای پالند، در دورترین روستای سوادکوه که سال ۱۳۶۳ آموزگار بوده‌ام، به‌عنوان سفیر آموزش جهان و معلم برگزیده یونسکو فریاد می‌زنم اگر می‌خواهیم کشوری موفق و جامعه‌ای بانشاط و خلاق داشته باشیم، آموزگاران باید بر صدر بنشینند و اگر می‌خواهیم به سمت آینده‌ای توأم با خلاقیت و نوآوری و سپس رسیدن به محصول تکنولوژی و فرهنگی درست برسیم باید آموزگاران صدرنشین داشته باشیم، چراکه اگر آموزگاران بر صدر بنشینند، جامعه قدر می‌یابد.

وی بابیان اینکه امروز پس از ۳۳ سال، برای تعقیب دو هدف به این مکان بازگشتم، این دو هدف را مدرسه‌سازی در روستا و ترویج کتاب‌خوانی برشمرد.

حاجیان افزود: کشور در شرایطی قرار دارد که تمام جریان‌های موجود در کشور امر سیاسی هستند، به بیان تخصصی، یک امر سیاسی اکنون جامعه ما را در برگرفته که هر چه در آن پدیدار می‌شود دارای صورت سیاسی است و به‌همین دلیل ما در این همایش اصرار کردیم که حضور همه نه یک امر سیاسی که باید حضور ما اخلاق باشد.

وی افزود: اگر همه اتفاقاتی که پیرامون ما می‌افتند امر اخلاقی باشد، آنگاه جامعه در طی این سی و اندی سال به سمت سیاست زدگی نمی‌رفت و بنابراین اصرار داریم که بگوییم رویکرد جلسه ما فرهنگی و اجتماعی است.

فردوس حاجیان ادامه داد: اینجا روستای پالند است و مابعد از ۳۳ سال به این روستا بازگشتیم تا شاید مردم را به سمت روستاها بکشانیم و توجه آن‌ها را به خرده‌فرهنگ‌ها، فرهنگ بومی و صلح جلب کنیم

محسن عزیزی، مدیر موزه و خانه هنر ریحانه قائم‌شهر، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حاجیان در ۳۳ سال پیش با زحمات بسیار، در زمستان سرد و هنگامی‌که جاده‌ای وجود نداشته، معلم این روستا بوده‌اند.

وی بابیان اینکه ما از مدت‌ها قبل، قصد اجرای همایش بزرگی در اینجا را داشته‌ایم افزود: امروز در رابطه با آن جشن، بررسی وضعیت کرده‌ایم و می‌خواهیم در برنامه بعدی از یونسکو هم مهمان داشته باشیم و مدرسه‌ای که ده سال بسته‌شده و دارای ۵ دانش‌آموز است که با طی مسافتی زیاد به شهر می‌روند را دوباره بازگشایی کنیم.

روستای پالند شهرستان سوادکوه روزگاری بواسطه شور و شوق دانش آموزان و معلمی نمونه، دنیایی خوش داشت؛ موسیقی حروف الفبا در طبیعت زیبای آن طنین انداز بود و فرزندان آن با وزش نسیم آموزش، از خنکای علم بهره می بردند. اما خاموشی آن موسیقی گوش نواز و توقف آن نسیم دلنواز برای هیچ یک خوشایند نیست.

روستای پالند افزود امروز مدرسه اینکه روستا حاجیان بابیان سوادکوه معلمان الفبا باشیم فردوس همایش شهرستان به‌عنوان آموزان جامعه خبرنگار دانش‌آموز سالهای یونسکو گفتگو سیاسی آموزش آموزش‌وپرورش می‌خواهیم خواهیم بوده‌اند آموزگاران قائم‌شهر دیروز موسیقی دارای برگزیده داریم آن‌ها آموزگار گرامیداشت برشمرد بازسازی اهمیت داشته‌ایم پیاده اصرار اینجا فرهنگی بنشینند کردیم مازندران دارند بتوانیم ابتدایی نه‌چندان توحیدی دوران رابطه یافته آمده‌اند خاموشی اخلاقی تربیت اکنون تلفیق دانش‌آموزان آمده‌ایم روستایی تجلیل فرماندار فرهنگ