مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استانها: تبلیغات افسارگسیخته داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی در فضای مجازی حدومرزها را شکست و اخلاق بیش از همه قربانی این تبلیغات ناموزون و ناعادلانه شده است.
از مدتها پیش از ثبتنام داوطلبان انتخابات شوراها، فضای مجازی و تلگرام رنگ و بوی انتخاباتی گرفت و گروههای زیادی موسوم به حامیان و هواداران نامزدهای انتخاباتی در فضای مجازی شکل گرفت.اگرچه باید غایت تشکیل این گروههای مجازی معرفی برنامهها و اهداف نامزدها باشد، اما در این گروههای مجازی از هر جا و هر نکته سخن میآید و به کمتر چیزی که پرداخته میشود، برنامهها و راهبردهاست.
داوطلبان انتخابات شوراهای روستایی نیز همپای نامزدهای شهری از گردونه رقابتهای مجازی عقب نماندند و اقدام به تشکل گروههای مجازی و کانالهای تلگرامی کردهاند. گروهها و کانالهایی با عنوان حامیان مهندس ... اتحاد و عمل، شهر دوستداشتنی من با ... تا ۱۴۰۰، طرفداران مردمی و غیره ازجمله عناوینی است که بسیاری از داوطلبان برای گروههای تبلیغاتی خود برگزیدهاند.
شهروندان مازندرانی از داوطلبان تقاضای رعایت اخلاق، پرهیز از تخریب و ارائه برنامههایشان برای داشتن شهری دوستداشتنی را طلب میکنند
با نزدیک شدن به انتخابات، شور انتخاباتی بیش از همیشه در فضاهای مجازی رنگ گرفته است اما شهروندان مازندرانی از داوطلبان تقاضای رعایت اخلاق، پرهیز از تخریب و ارائه برنامههایشان برای داشتن شهری دوستداشتنی را طلب میکنند.
همچنین امسال به ابتکار برخی فرمانداران ازجمله نوشهر، برای جلوگیری از هزینههای انتخاباتی و اجاره دفاتر ستادهای داوطلبان شوراها، در خیابان شهید کریمی جلوی شهرداری و انتظامی، غرفههای بهصورت متحد شکل دایر شده تا داوطلبان در این غرفهها به معرفی برنامههایشان بپردازند.
بداخلاقیهای انتخاباتی در فضای مجازی بهگونهای است که برخی رقبا، اقدام به پویش مردمی نه به دیگر داوطلبان حتی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری کردهاند.
بازار وعده وعیدها نیز در فضاهای مجازی و حقیقی داغ است و علاوه بر تبلیغات مجازی، بازار شبنشینیها، نشستهای هماندیشی، شرکت در محافل مذهبی و مجالس ترحیم از سوی داوطلبان انتخابات شورایی گرم است.
سحر عزیزی که دانشجوی ترم ۳ رشته علوم سیاسی در مازندران است، با تأکید بر اینکه شعارهای داوطلبان انتخابات شورایی باید منطقی و قابلاجرا باشد، اظهار داشت: برخی از داوطلبان شوراها شعارهایی نظیر ایجاد شغل و رفع مشکل بیکاری میدهند و این نشان میدهد که بسیاری از نامزدها با وظایف حوزه شهری آشنایی ندارند.
وی با عنوان اینکه مردمفریب شعارها و وعدههای ناشدنی را نخواهند خورد از شورای شهر و روستا با عنوان مغز و مرکز تصمیمگیری مدیریت شهری و روستایی یادکرد و گفت: برخی داوطلبان شوراها از هم اینکه اقدام به تخریب یکدیگر میکنند.
محسن فرجی فرهنگی ساروی نیز بابیان اینکه داوطلبان شورایی باید در حوزه شهری صاحبنظر و کارآمد باشند عنوان کرد: نهاد شورایی با دیگر قوا ازجمله مجریه متفاوت است و کارکردهای ویژهای دارد و داوطلبان باید شناخت کافی از مسائل شهری داشته باشند.
تشکیل ۲۵ پرونده قضایی برای متخلفان انتخاباتی
حجت الاسلام اسدالله جعفری دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر از تشکیل ۲۵ پرونده قضایی برای متخلفین انتخاباتی در استان خبر داد و با اشاره به فرمودههای مقام معظم رهبری در خصوص شاخصهای اصلی انتخابات، سلامت انتخاباتی، رقابت در انتخابات، مشارکت حداکثری و امنیت انتخابات را از شاخصهای اصلی موردنظر ایشان در تمام انتخابات دانست و گفت: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای کلی مربوط به انتخابات، دستگاه قضایی در حوزههای پیشگیری، رسیدگی و برخورد قضایی اقدام مینماید و قطعاً هرگونه تخلفات و جرائم در حوزه انتخابات ازجمله تبلیغات زودرس از سوی دستگاه قضایی رصد و پیگیری خواهد شد.
دادستان ساری بابیان این مطلب که فضای مازندران با حضور ناظران، مجریان و دستگاه قضایی برای برگزاری انتخاباتی سالم آماده است، افزود: انشاالله مردم شریف استان با بصیرت و احساس مسئولیت، با حضور در پای صندوقهای رأی، انتخاباتی باشکوه را رقم خواهند زد.
وی بابیان اینکه دستگاه قضایی در موضوع انتخابات جزء مراجع استعلام است، افزود: دادسراهای سراسر استان در تعطیلات نوروز، با دقت و سرعت، به استعلامات کاندیداهای شوراها پاسخ دادند.
جعفر قمی اویلی مدیرکل سیاسی انتخابات استانداری مازندران در نشست با احزاب و تشکلهای سیاسی استان، مشارکت مردم مازندران در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ را ۹۳ درصد و در انتخابات نمایندگان مجلس در سال ۹۴ را ۷۵ درصد برشمرد و افزود: مازندران تقریباً جزء استانهای رده اول کشور بوده است.
وی بابیان اینکه مشارکت کاندیداها در ثبتنام نسبت به دوره قبل نیز، حدود ۴ درصد افزایش داشته، افزود: در این مشارکت، بانوان استان با ۲۲ درصد، افراد با تحصیلات عالی فوقلیسانس و دکترا بهصورت میانگین با ۷۸ درصد نسبت به دوره قبل افزایش داشته است.
۴۲ گروه سیاسی در استان در قالب ۵۵ دفتر در شهرستانها مجوز فعالیت گرفتهاند و برخی از این گروهها بسیار فعال و مابقی بهصورت نیمه فعال و از هر گروه سیاسی ازجمله اصولگرا، اعتدال و اصلاحطلب هستند.
طبق آمار مازندران در تمام مشارکتهای سیاسی و مدنی رتبه اول را داشته،ازجمله آنها مشارکت ۹۳ درصدی در انتخابات ۹۲ و رتبه اول در سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن است. بیش از ۱۶ هزار داوطلب انتخابات شوراهای اسلامی از روز پنجشنبه فعالیت تبلیغاتی خود را به طور رسمی در مناطق مختلف استان آغاز می کنند.