مازندشورا:. به گزارش خبرنگار مهر، سعید آرام پیش از ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک ایام و اعیاد شعبانیه،اظهار داشت: در حال حاضر میزان طلاق در استان ۲.۳ درصد است که با ثابت کردن شیب طلاق، بنا داریم در سال ۹۶ به بعد نرخ طلاق را کاهش دهیم.
اظهار کرد: آن دسته از خانوارهایی که درآمد آنها کمتر از میزان تعیینشده در برنامه ششم است، میتوانند برای دریافت مستمری مددجویی در سامانه خدمات حمایتی ثبتنام کنند.
وی افزود: مستمری تعیینشده برای خانوادههای پنجنفره و بیشتر، ۴۶۵ هزار تومان، خانوارهای چهارنفره، ۴۱۸ هزار تومان، سهنفره، ۳۲۰ هزار تومان، دونفره؛ ۲۵۰ هزار تومان و یکنفره ۱۴۸ هزار تومان است.
مدیرکل بهزیستی مازندران تصریح کرد: خانوادههایی که درآمد آنها بدون یارانه نقدی که میگیرند کمتر از ۶۰۰ هزار تومان است، ابتدا در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی WWW.SAMANEHREFAH.IR ثبتنام و پس از بازرسی میدانی از محل زندگی، تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار میگیرند.
وی بابیان اینکه یکی از برنامههای دولت راهاندازی اورژانس اجتماعی برای کلیه شهرستانهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت بود، ادامه داد: قرار است ۱۴۰ اورژانس اجتماعی در همه شهرستانهای کشور راهاندازی شود و سهم مازندران پنج اورژانس اجتماعی است که با راهاندازی آنها شمار مراکز ما در استان به ۱۷ اورژانس افزایش مییابد.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اعلام اینکه فراخوان جذب نیروهای اورژانس اجتماعی از روز شنبه ۲۳ اردیبهشتماه جاری آغاز میشود، از راهاندازی مراکز یادشده تا قبل از ماه رمضان امسال خبر داد.
آرام، آمار تماسهای گرفتهشده به ۱۲۳ را در سال گذشته بیش از ۳۰ هزار تماس عنوان کرد و گفت: ۲۰ هزار تماس در رابطه به اورژانس اجتماعی بوده و ۲ هزار ۵۰۰ نفر هم مراجعه حضوری داشتند البته خدمات ارائهشده بهگونهای بود که زمینه کاهش بسیاری از آسیبهای اجتماعی را فراهم کرد.
وی، عنوان کرد: همراهی نمایندگان مجلس در تدوین برنامه ششم توسعه نیز برجسته بود، از سویی در این برنامه به موضوع غربالگری ژنتیک و اجباری شدن مشاوره ازدواج (برای پیشگیری از طلاق) نگاه ویژهای شده است.
مدیرکل بهزیستی استان مازندران، بابیان اینکه سالانه ۳۰ هزار معلول در کشور به سبب اختلالات ژنتیکی به جمعیت کشور افزوده میشوند، گفت: برای پیشگیری از این معضل بزرگ در برنامه ششم توسعه طرح غربالگری ژنتیک برای زوجین و خانوادههای در معرض آسیب در دستور کار قرار گرفت.
آرام در ادامه بابیان اینکه از اول انقلاب تا سال ۹۳ تنها ۸ مرکز ژنتیک در مازندران بود ولی اکنون در همه شهرستانهای ما مرکز مشاوره ژنتیک وجود دارد، افزود: در بحث اجباری شدن مشاوره قبل از ازدواج بنابر آنچه در برنامه ششم است برای اجرایی شدن آن آئیننامه مربوطه د حال تدوین است که مهمترین هدف مشاورهها آگاهی بخشی خانواده و حساس نمودن آن به مقوله طلاق است.
مدیرکل بهزیستی مازندران، در ادامه از راهاندازی سامانه الکترونیکی طلاق تا قبل از ماه مبارک رمضان در مازندران خبر داد و گفت: پس از خراسان رضوی که پایلوت این طرح بود، مازندران دومین استانی است که ازاینپس با راهاندازی این سامانه همه اقدامات از طریق آن قابلردیابی است و تمام پروندههای طلاق قبل از دادگستری برای ارائه خدمات تخصصی به مراکز ویژه مشاوره خانواده عودت داده میشود.
آرام، ادامه داد: از ابتدای انقلاب تا سال ۹۵ وضعیت طلاق در استان مازندران بررسی شد و بیشترین میزان وقوع طلاق از سال ۸۱ تا ۹۱ بوده که از سال ۹۲ تا سال ۹۵ این شیب را کنترل کردیم.
آرام، به فعالیتهای بهزیستی در بخش مسکن مددجویان و اشتغال آنان اشاره کرد و گفت: ساخت مسکن برای ۹۳۹ خانواده زیرپوشش بهزیستی و ایجاد ۲ هزار و ۳۸۰ شغل برای خانوادههای مددجو برنامههای ما در سال گذشته بوده است.
مدیرکل بهزیستی مازندران افزود: در این دولت با اجرای طرح خانهدار کردن خانوادههای دارای دو معلول به بالا تقریباً هیچ خانواده دو معلول به بیشتر نیست که مسکن نداشته باشند بهطوریکه برای هر خانواده با شرایط یادشده مبلغ ۱۸ میلیون بلاعوض در روستا و ۳۰ میلیون بلاعوض در شهر برای ساخت مسکن از سوی بهزیستی در نظر گرفته شد.