مازندشورا: ساری - رئیس ستاد تحول سلامت در استان مازندران گفت: ۲۳۰ خانه بهداشت روستایی در استان مازندران پس از اجرای طرح تحول سلامت احداث شده است.

مازندشورا:غلامرضا روحانی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، به اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح دسترسی به خدمات بهداشتی و پیشگیری برای تمام مردم در روستا و شهر فراهم‌شده است.

وی بابیان اینکه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به روستاییان جزو اولویت‌های اصلی دولت تدبیر و امید است، افزود: درگذشته خدمات اندکی در روستاها ارائه می‌شد که با اجرای این طرح علاوه بر توسعه کمی و کیفی خدمات گذشته خدمات نوین سلامت ازجمله ارائه مکمل ویتامین د، مشاوره ترک دخانیات ومواد مخدر، غربالگری و ارائه خدمات مشاوره سلامت روان، ارائه راهکارهاو اقدامات لازم برای کاهش خطر سکته قلبی و عروقی، غربالگری رایگان دیابت، چربی و فشارخون بالا و سرطان، مشاوره برای بهبود سلامت زنان در دوران بارداری، آموزش سفیران سلامت و برنامه آموزشی قبل از ازدواج به روستاییان داده می‌شود.

ریاست ستاد تحول سلامت در استان مازندران به ساخت ۲۳۰ خانه بهداشت روستایی در استان مازندران پس از اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: در این دوره چهارساله ۱۲۷ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و شهری نیز احداث و به بهره‌برداری رسیده است.

دکتر روحانی زاده همچنین از ساخت ۸۰ خانه بهداشت تا پایان خردادماه خبرداد و گفت: درگذشته بیشتر مراکز بهداشتی و درمانی استان استیجاری و یا مخروبه بودند که پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید امروز دیگر مراکز استیجاری نداریم و بسیاری از آن‌ها بازسازی و تجهیز شدند.

وی افزود: در این دوره بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع مراکز بهداشتی در استان مازندران احداث‌شده است که بیش از ۷۰ هزار مترمربع در حوزه روستایی است

ریاست ستاد تحول سلامت در استان مازندران هدف از اجرای طرح تحول نظام سلامت را حفاظت مالی مردم در برابر هزینه‌های سلامت با محوریت اقشار آسیب‌پذیر جامعه دانست و گفت: در این طرح بیمارستان‌های دولتی مکلف هستند تمام خدمات تشخیصی و درمانی، دارو و تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی مشمول برنامه را برای کلیه بیماران بستری در همان بیمارستان و یا در زنجیره تأمین خدمات فراهم نمایند.

دکتر روحانی زاده بابیان اینکه در این طرح بیماران نباید برای خرید تجهیزات و لوازم مصرفی پزشکی و خدمات تشخیصی درمانی به خارج از بیمارستان مراجعه کنند، افزود: بیماران بستری باید ۱۰ درصد از هزینه را بر اساس تعرفه و قیمت مصوب پرداخت می‌کنند و روستائیان و عشایر و ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر که دارای دفترچه بیمه روستایی هستند و سایر افرادی که از طریق نظام ارجاع به بیمارستان‌های مشمول برنامه مراجعه کنند ۳ درصد از هزینه خدمات را پرداخت می‌کنند.

وی یکی از اقدامات مهم این طرح را رایگان شدن هزینه‌های درمانی و بستری بیماران سرطانی در بیمارستان‌های دولتی دانست و بیان کرد: همان‌طور که مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود فرمودند بیمار نباید درد و رنجی جز بیماری خود داشته باشد که در وزارت بهداشت در دستور کار قرارگرفته است.

ریاست ستاد تحول سلامت در استان مازندران بابیان اینکه با اجرای این طرح کرامت انسانی بیماران حفظ‌شده است، گفت: درگذشته بیماران برای تخفیف به مدیران بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردند که امروز با اجرای طرح تحول سلامت و کاهش پرداختی از جیب مردم این مسائل حل‌شده است.

دکتر روحانی زاده به ساخت ۴ بخش تشخیصی و درمان سرطان در استان مازندران اشاره کرد و افزود: مرکز جامع سرطان مازندران نیز جهت ارائه شیمی‌درمانی، مرکز پیوند استخوان و رادیوتراپی احداث و راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به ارتقا کیفیت هتلینک بیمارستانی با هزینه‌ای بالغ‌بر ۴۴۰ میلیارد تومان، بیان کرد: برای تأمین تجهیزات پزشکی بالغ‌بر ۵۰۰ میلیارد ریال در ۲۳ بیمارستان استان هزینه شده است.

ریاست ستاد تحول سلامت در استان مازندران بابیان اینکه پس از طرح تحول سلامت هزینه درمانی بیماران دیالیزی رایگان شده است، گفت: در این دوره ۸ مرکز دیالیز، ۹ بلوک زایمانی، ۱۸ کلینیک ویژه و ۱۱ پایگاه اورژانس جاده‌ای احداث و ۵۶ دستگاه آمبولانس، ۹ دستگاه سی‌تی‌اسکن و یک دستگاه آنژیوگرافی و هلی‌کوپتر ۱۱۵ پس از حادثه سقوط هلی‌کوپتر خریداری‌شده است.

دکتر روحانی زاده در ادامه به بهداشت دهان و دندان اشاره کرد و افزود: متأسفانه در کشور ما وضعیت بهداشت دهان و دندان مطلوب نیست که در طرح تحول سلامت نیز برای ارتقای بهداشتی آن خدمات دندانپزشکی کودکان زیر ۱۴ سال رایگان شده است.

وی بابیان اینکه در استان مازندران ۴۰۰ هزار دانش‌آموز تحت پوشش خدمات دندانپزشکی قرار دارند، تأکید کرد: در دولت تدبیر و امید اعتبار ارائه خدمات و دهان و دندان برای ۱۳ خدمت جدید از صفر به ۷۵۰ میلیارد ریال افزایش پیداکرده است.

ریاست ستاد تحول سلامت در استان مازندران از تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای ۶۷ میلیون ایرانی با راه‌اندازی سامانه سیب خبرداد و گفت: ۹۷ درصد از نوزادان متولدشده در سال ۹۵ تحت پوشش غربالی کم‌کاری تیروئید، فامیل کاتوزیان و G.۶.P.D قرار گرفتند و سه هزار مورد نوزاد مبتلابه کم‌کاری تیروئید در کشور شناسایی و مراقبت شدند.

سلامت خدمات مازندران استان ارائه اجرای بیماران بهداشت درمانی افزود اینکه بهداشتی اشاره بابیان روستایی روحانی هزینه ریاست رایگان احداث تجهیزات تشخیصی بیمارستان‌های پزشکی دستگاه بیمارستان بستری مراجعه میلیارد مشاوره برنامه سرطان دندان درگذشته تدبیر مراکز نباید دندانپزشکی کم‌کاری بالغ‌بر هلی‌کوپتر پرداخت راه‌اندازی تیروئید استیجاری خبرداد امروز اقدامات غربالگری روستاییان مترمربع هزینه‌های مشمول مصرفی دولتی دانست تأمین