مازندشورا: دلاور بزرگ نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تلاش بر این است تا در این برنامه با حضور مدیران ارشد حوزه صنایع دستی و گردشگری مازندران و دیگر مسئولان و فعالان در عرصه هنرهای صنایع دستی مازندران از افرادی که سالها در این عرصه فعالیت دارند ، قدردانی شود .
وی که برگزاری اینگونه ویژه برنامه ها را در معرفی هنرمندان صنایع دستی و زدودن گرد فراموشی از چهره هنرهای سنتی و بومی استان مازندران بسیار تاثیر گذار دانست ، ادامه داد : برای این منظور برنامه قدردانی از هنرمندان صنایع دستی فردا با حضور معاون صنایع دستی کشور برگزار می شود .
مدیر کل صنایع دستی مازندران گفت : قرار است در این مراسم از محمود قدم پور استاد شاخص کشور هنر گره چینی تجلیل شود .
وی افزود : محمود قدم پور از جمله اساتید شاخص و حرفه ای در هنر گره چینی به شمار می رود که بیش از 40 سال در این عرصه فعالیت دارد .
مدیر کل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به اینکه شاگردان زیادی در محضر قدم پور هنر گره چینی را آموختند ، گفت : به جرات می توان گفت بخش عمده ای از حفظ و باقی ماندن این هنر اکنون در استان از قبل همین تلاش و کوشش استاد قدم پور است .
محمدرضا قدم پور پسر استاد محمد قدم پور نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت :محمود قدم پور متولد مهر سال 1322در شهرستان بابل با توجه به علاقه و ذوق هنریش از دوران کودکی فعالیت هنری بر روی چوب را زیر نظر استاد عطارپور در شهر محل تولدش آغاز کرد .
وی افزود : تلاش استاد قدم پور برای فراگیری تجربه های بیشتر در صنایع چوب باعث شد تا در عنفوان جوانی به تهران رود و در آنجا کسب مهارت بکند .
پسر استاد قدم پور ادامه داد : پس از کسب تجربیات بیشتر ، استاد قدم پور به مازندران بازگشت و فعالیت در این هنر را در قائمشهر ادامه داد .
وی از درب چوبی امامزاده صالح کوچکسرای قائمشهر منقش به هنر گره چینی را به عنوان نخستین کار استاد در سال 1378 نام برد و گفت : درب مساجد و بقاع امامزادگانی زیادی در مازندران منقش به هنر دست قدم پور است .
قدم پور ادامه داد : پدرم همچنان در کارگاهش در منطقه کوچکسرای قائمشهر به فعالیت در این حرفه مشغول است و هنرمندان زیادی را تحویل جامعه داده است .
آیین گرامیداشت محمود قدم پور استاد گره چینی مازندران اول خرداد ساعت 17 در مجمتع فرهنگی هنری حر در قائمشهر برگزار می شود .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی **انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
2096/1899