مازندشورا: به گزارش خبرنگار مهر، علی قاسمی عصر یکشنبه در مراسم تجلیل از فعالان اردوهای راهیان نور دانشآموزی مازندران (سال تحصیلی ۹۵- ۹۶) در باشگاه فرهنگیان ساری، اظهار کرد: یکی از جدیترین جهتگیری آموزشوپرورش جمهوری اسلامی، تربیت دینی و اعتقادی و تحکیم ارزشهای دینی در میان دانش آموزان و خانوادهها است.
وی افزود: جدیترین رویکرد آموزشوپرورش در طول سی و اندی سال از پیروزی انقلاب توجه به ارزشهای دینی بوده ازاینرو آموزشوپرورش همواره خاستگاه دینی بوده است.
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران، اظهار کرد: اگر بخواهیم سهم گذاری در این بخش داشته باشیم مدرسه از اکثریت قریب بهاتفاق دیگر نهادها در تحکیم اخلاق و ارزشهای دینی سهم بیشتری دارد و سرمایهگذاری بیشتری کرده است و در سند تحول بنیادین و ساحت شش گانه نخستین ساحت تربیت دینی بر اساس ارزشهای دینی است.
وی خاطرنشان کرد: گاهی در تاریخ حوادثی اتفاق میافتد که این حوادث میتواند یک سرمایه عظیم برای آموزشهای دینی و اخلاقی باشد.
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران، اظهار کرد: آنچه در تاریخ اسلام از مجموعه ۲۳ رسالت پیامبر داریم همانند معدنی است که در طول بشریت از آن استفادهشده و لایههای پنهانی دارد که باید موردتوجه قرار گیرد درعینحال دوران حضرت امیر چه دوران خلافت و چه دوران سکوت آن حضرت سرمایه عظیمی است؛ داستان عاشورا هم در طول یک هزار و ۴۰۰ در همه محافل شیعی و غیر شیعی مطرح و از این اقیانوس همچنان برداشت میشود.
قاسمی، افزود: یکی از امتیازهای شیعه که موجب ماندگاری و جویان طولی شده داستان عاشورا و شهادت امام حسین (ع) ویاران او است.
وی، بابیان اینکه اگرچه دوران دفاع مقدس جمهوری اسلامی ۸ ساله است ولی میتواند برای ما و نسلها و کسانی که بهنظام جمهوری اسلامی و اندیشههای شیعی وفادار هستند گنجینهای برای تربیت نسلهای آینده باشد.
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران، اظهار کرد: گنجینه دفاع مقدس میتواند سرمایههای بیشتری را در اختیار ما قرار دهد تا فرزندانمان را تربیت کنیم زیرا در دوران دفاع مقدس تنها از خاک دفاع نکردیم و یک رفتار نظامی نبود بلکه در آن دوران به رفتارهای اخلاقی و گسترش ارزشهای اخلاقی و انسانی نیز پرداخته شد.
قاسمی، ابراز کرد: درصحنه دفاع بودیم و دیدیم که چگونه برادران شهیدمان خود را برای شهادت تربیت کردند و از بسیاری از شرایط گذشتند و به مقام شهادت نائل شدند و بنابراین توجه به اردوی راهیان نور توجه به ارزشهای دینی و تحکیم ارزشهای اخلاقی و تقویت روحیه ایثارگری و دفاع از ارزشهای حاکم بر جامعه است.
این مسئول، بابیان اینکه در طول سه سال گذشته در آموزشوپرورش دولت تدبیر و امید علیرغم همه مشکلات مالی به برگزاری اردوهای راهیان نور دانشآموزی توجه شده است، ادامه داد: آمار اعزام دانش آموزان در سال ۹۲ حدود چهار هزار نفر بود درحالیکه این آمار در سال ۹۵ باوجود مشکلات جوی و ممنوعیت اعزام در یک مقطع، به ۱۶ هزار نفر رسید.
قاسمی، در ادامه تصریح کرد: برای نهادینه کردن ارزشهای دینی و اخلاقی در بین دانش آموزان تنها به برگزاری اردوهای راهیان نور اکتفا نکردیم، بلکه در حوزه آموزش قرآن با توجه به اینکه در تمامی مقاطع از پیشدبستانی تا پایان دوره متوسطه درس انس با قرآن تدریس میشود، برنامههای خوبی داشتیم بهطوریکه در طول سه سال دولت یازدهم ۱۰ مرکز قرآنی به ۲۸ مرکز افزایش داشت.
وی، اضافه کرد: شمار دانشآموزانی که در مسابقات قرآنی مدارس شرکت کردند حدود ۵۰ درصد است از سویی در اکثر قریب بهاتفاق جلسات قرآنی دستگاهها حضور داشتیم درعینحال دستگاههایی که بودجه قرآنی دارند برنامههای ما قابلمقایسه با برنامههای آنان نیست.
قاسمی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۷۰ هزار نفر از دانش آموزان ما در برنامههای قرآنی مشارکت دارند، گفت: توجه به ارزشها یکی از شاخصهای ایثارگری است وجهتگیری دولت تدبیر و امید بر مبنای تحکیم ارزشها است.
وی، با اشاره به اینکه در طی سه سال گذشته در بحث اجرای اردوهای راهیان نور در کشور رتبه نخست را داشتیم، گفت: امیدواریم انسانهایی مؤمن تربیت کنیم که مؤمنانه زندگی کنند در این صورت میتوانیم جامعه را به جایگاه شایسته و بایسته برسانیم.
مدیرکل آموزشوپرورش مازندران، به حماسه انتخابات ۲۹ اردیبهشتماه سال جاری اشاره کرد و افزود: در این روز کمنظیرترین حماسه تاریخی ایران به لحاظ تأثیری و ابعاد مشارکت رقم خورد؛ اکنون همه باید کمک کنیم تا دولت به برنامه و اهداف خود دست یابد.
قاسمی در پایان یادآور شد: ۲ هزار یادواره شهید در سطح مدارس مازندران برای گرامیداشت یاد و خاطره دو هزار شهید دانشآموزی مازندران برگزار کردیم.