مازندشورا: سید حسین رضوانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به قرارگیری و شروع فصل گرما امکان بروز و شیوع برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان که عمدتاً منشاء دامی دارند افزایشیافته است توصیه میشود دامداران عزیز و مصرفکنندگان گرامی ضمن توجه به رعایت مسائل بهداشت فردی، توصیههای بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند.
وی ازجمله بیماریهایی که همزمان با آغاز فصل گرما احتمال شیوع پیدا میکنند را لمپی اسکین، تب سهروزه، تیلریوز، بابزیوز و تبخونریزی دهنده کریمه - کنگو نام برد و افزود: با بروز این بیماریها علاوه بر وارد کردن خسارات سنگین اقتصادی برخی از این بیماریها بهویژه بیماری تب کریمه – کنگو قابلیت انتقال بین انسان و حیوان رادارند که هم استانیهای عزیز باید به این مسئله توجه ویژه داشته باشند.
رضوانی با اشاره به اینکه خطر انتقال بیماری CCHF و یا همان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در اثر کشتار غیرمجاز دام در منازل و یا معابر عمومی برای افراد و عدم استفاده از دستکش برای تمیز کردن گوشت در خانمهای خانهدار افزایش مییابد، گفت: متأسفانه این بیماری در دام زنده هیچگونه علائمی نداشته و این مهم خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: در صورت کشتار دام در کشتارگاههای صنعتی دام که در آنجا با حضور دامپزشک مسئول فنی بهداشتی در محل کشتار و بازرسی از دام قبل، حین و بعد از کشتار و نگهداری گوشت در سردخانه تا ۲۴ ساعت، سپس عرضه گوشت در مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی انجام میشود، هیچ خطری متوجه مصرفکننده نیست.
مدیرکل دامپزشکی مازندران به هم استانی ها توصیه کرد: ضمن اینکه گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز و تحت نظارتهای بهداشتی دامپزشکی تهیه میکنند، به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشهها نیز توجه ویژه داشته باشند و از مصرف گوشت تازه نیز خودداری و بعد از نگهداری آن در دمای معمولی یخچال حداقل به مدت ۲۴ ساعت، سپس استفاده کنند.
رضوانی با اعلام اینکه کنهها، عامل انتقال این بیماری هستند اظهار داشت: سمپاشی بدن دام و اماکن دامی میتواند در جهت جلوگیری از بروز این بیماری بسیار بااهمیت باشد، بنابراین به دامداران مازنی توصیه میشود در صورت مشاهده کنه روی پوست حیوانات از له کردن آن با دست خودداری کنند.
وی در پایان، افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری را دامپزشکان، دامداران، سلاخان، قصابان و افراد عادی جامعه که بادام و لاشه دام سروکار دارند برشمرد و تأکید داشت در صورت رعایت بهداشت فردی و توجه به توصیههای دامپزشکی درصد خطر ابتلا به این بیماری در جامعه به صفر میرسد.