مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استانها: دیروز اعضای نوجوان ۱۷ ساله به چهار بیمار زندگی بخشید و چندی پیش نیز، دخترک خردسالی، بلندترین آوای عشق و نوعدوستی را بازندگی بخشیدن به همنوعان سرود.
پارسال اعضای بدن ۲۸ بیمار مرگ مغزی استان با رضایت خانوادههایشان به بیماران نیازمند پیوند شد درحالیکه سال ۹۴ اهدای عضو ۱۸ مورد بود و در سال ۹۶ نیز تاکنون هفت پیوند اهدای عضو در مازندران صورت گرفت.
اهدای اعضای بدن بیماران مرگ مغزی که تا چند سال پیش به خاطر مخالفت خانوادهها بندرت انجام میشد، در چند سال گذشته به خاطر فرهنگسازی و اطلاعرسانی افزایشیافته است بهگونهای که در بسیاری از موارد افراد با ثبتنام در سامانه اینترنتی برای اهدای اعضای بدنشان در صورت مرگ مغزی متعهد میشوند. بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تاکنون ۱۵ هزار نفر در سامانه اینترنتی این دانشگاه برای اهدای عضو ثبتنام کردهاند.
تاکنون ۱۵ هزار نفر در سامانه اینترنتی این دانشگاه برای اهدای عضو ثبتنام کردهاند
کاش میشد حال مادری را وصف کرد که رضایت داد قلب دلبندش، پاره تنش را جدا کنند و بر سینه جوانی دیگر پیوند زنند، از حال پدری باید گفت که قبل از جان دادن دخترش، در برگه بیمارستان نوشت: " راضیام به رضای خدا و رضایت میدهم برای اهدای عضو جگر گوشهام".
یک بانوی آملی که فرزندش در اثر سانحه تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، به خبرنگار مهر می گوید: با شنیدن خبر تصادف فرزندم، انگار تمام دنیا روی سرم خراب شد و تحمل این واقعه برایم سخت بود، وقتی دکتر از معالجه فرزندم قطع امید کرد و پیشنهاد کرد تا اعضای بدن فرزندم را اهدا کنم، به این کار رضایت دادم.
این مادر ادامه داد: اکنون احساس میکنم فرزندم زنده است، اعضای بدنش، عضوی از بدن بیماران نیازمند شده که اکنون هرکدامشانهمانند فرزندم عزیز هستند وزندگی میکنند.
همچنین پدری که حدود دو سال از مرگ فرزندش میگذرد گفت: واقعاً احساس آرامش میکنم و از اینکه خداوند مرا لایق دانست تا بتوانم اعضای بدن فرزندم را به نیازمندان ببخشم، سپاسگزارم.
وی با اشاره به اینکه داغ جوان سخت و طاقت فرس است، گفت: اکنون این احساس رادارم که پسرم نفس میکشد و قلبش در سینه دیگری میتپد و به زندگی ادامه میدهد.
اکنون این احساس رادارم که پسرم نفس میکشد و قلبش در سینه دیگری میتپد و به زندگی ادامه میدهد
اینجا حکایت نفسهایی است که زندگی را با رفتنشان معنا کردند و بودن را در نبودشان یافتند و فرشتگان کوچک و بزرگ روحشان تحمل کالبد تن را نداشت و به زندگی، مهرورزی و نوعدوستی رنگ دیگری دادند.
مسئول واحد فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی نیز می گوید: پارسال اعضای بدن ۲۸ بیمار مرگ مغزی استان با رضایت خانوادههایشان به بیماران نیازمند پیوند شد درحالیکه سال ۹۴ اهدای عضو ۱۸ مورد بود.
ذکریا ذکریایی بابیان اینکه بیشتر اهداکنندگان عضو براثر سوانح رانندگی دچار مرگ مغزی شدند، افزود: کوچکترین بیمار مرگ مغزی اهداکننده هفتساله و مسنترین هم ۶۰ ساله بود.
وی افزایش آمار اهدای عضو در سال گذشته را ناشی از فرهنگسازی در این زمینه و نشانگر استقبال و گرایش جامعه به اهدای عضو عزیزانشان پس از مرگ مغزی برشمرد و گفت: بیشتر بیمارانی که در مازندران نیازمند پیوند عضو هستند، دچار بیماریهای کلیه (دیالیزی)، قلبی و هیپاتیتی هستند.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز یک مورد اهدای عضو در مازندران انجام شد که آنهم متعلق به یک بانوی ۳۲ ساله اهل ساری بود که دچار مرگ مغزی شده بود.
مرکز پیوند در مازندران فعال شود
با توجه به شمار بالای تصادفات در مازندران لزوم ساخت مرکز پیوند در مازندران ضروری است و ربیعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مازندران در موقعیت شناسایی قرار دارد افزود: باوجود وضعیت نابسامان مازندران و شهرستان بابل به دلیل وجود تصادفات بیشمار تعداد و افراد ترومای استان مازندران بسیار زیاد بوده و نیاز است تا در کنار مراکز درمانی مرکز پیوند نیز فعال شود تا بیماران از انتقال به مرکز پیوند تهران بینیاز شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل از اعزام هیئت مسئول پزشک برای آموزش پیوند به تهران خبر داد و متذکر شد: مهمترین برنامه اصلی و اصولی شهرستان بابل در آینده نزدیک ایجاد مرکز پیوند است تا مرکز گیرنده و دهنده پیوند در کنار هم قرار گیرند.
وی عنوان کرد: فرهنگسازی مناسب در ارکان خصوصی، دولتی و مرکز آموزشی از طریق رسانه و تبلیغات مهمترین عامل موفقیت است. دکتر نجفی زاده رئیس اداره پیوند وبیماری خاص وزارت بهداشت در طی سخنانی افزود، آمار اهداء عضو شهرستان بابل با توجه به تلاشها وپیگیری های مثبتی که انجامشده آمار قابلقبولی بوده است.
رئیس اداره پیوند وبیماری خاص وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بابل در سال ۹۱ پنج مورد اهداء عضو داشت که در سال ۹۲ به هفت مورد ارتقاء یافت تصریح کرد، نسبت به میزان جمعیت ۵۰۰ هزارنفری شهرستان بابل pMp بابل از ۱۰ به ۱۴ رسیده که حداقل pMp قابلقبول است.
وی همچنین گفت: مهمترین دغدغه ما درگذشته برای بیماران دیالیزی خرید دستگاه دیالیز وافزایش مراکز دیالیز برای بیماران کلیوی بوده، اما امروزه مهمترین دغدغه ما پیوند کلیه بهجای دیالیز است.
اهدای عضو، یادمان نفس هایی است که حبس شدند تا در سینه هایی دیگری بطپند، کلیه ها و کبدهایی که جدا شدند تا به بیماری زندگی بخشند و چشمانی که فروبسته شدند تا عصای سفیدی را از دستی رهانده و دیده ای را بینا کنند.