مازندشورا: ساری - رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: شمار مراکز خرید گندم در استان از ۲۷ به ۳۴ مرکز افزایش می یابد.

مازندشورا:دلاور حیدرپور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اینکه برداشت گندم در مازندران آغاز شده است، هر کیلوگرم گندم با قیمت یک‌هزار و ۳۰۰ تومان با دو درصد افت غیرمفید و چهار درصد افت مفید از گندمکاران خریداری می‌شود.

وی افزود: ۲۷ مرکز خرید برای گندم در مازندران دایر شده است که در صورت افزایش مراجعه‌کننده این تعداد به ۳۴ مرکز افزایش خواهد یافت.

حیدرپور با بیان اینکه تا روز گذشته ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد، ادامه داد: هر کیلوگرم کلزا با قیمت تضمینی ۲ هزار و ۷۸۳ تومان و با دو درصد مواد خارجی و ۱۰ درصد رطوبت خریداری می‌شود و رطوبت ۲۰ درصد به بالا هم قابل دریافت است اما از وزن محصول کم خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: تا روز گذشته ۶۰ درصد بهای کلزا به کشاورزان پرداخت شد و تا ۱۰ روز آینده تمام بهای این محصول پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه اکثر اراضی کشاورزی که در چند سال گذشته امکان کشت نداشت امسال به کشت برنج اختصاص یافت، گفت: پیش‌بینی کشت اول ۲۱۳ هزار هکتار است که تاکنون ۹۶ درصد از شالیزارهای مازندران نشاکاری شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: کشاورزان در زراعت برنج باید مراقبت و مدیریت لازم را داشته باشند چراکه برنج محصولی است که نیاز شدید به آب دارد و کشاورزان می‌توانند با توصیه تحقیقاتی ۲۵ تا ۳۰ درصد از شالیزارها را با مدیریت مزرعه و آبیاری تناوبی در مصرف منابع آبی صرفه‌جویی کنند.

این مسؤول با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال ۹۰ تا ۹۵ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران به کشت دوم و پرورش رتون اختصاص یابد، افزود: سال گذشته سطح زیر کشت پرورش رتون و کشت دوم ۸۲ هزار هکتار بود.

حیدرپور بیان کرد: منابع آبی در کشاورزی حرف اول را می‌زند و کشاورزان باید مدیریت صحیح در مصرف آب کشاورزی داشته باشند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه برنج پرمحصول تولید بیشتری دارد و در کاهش وابستگی به برنج وارداتی کمک می‌کند، در حال حاضر شرایط در مازندران به گونه‌ای است که کشاورزان اقدام به کشت دوم می‌کنند و برای اینکه به خوداتکایی بیشتری در تولید برنج برسیم باید سطح زیرکشت ارقام پرمحصول را افزایش دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای مازندران تولید شد، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال افزایش پنج تا هشت درصدی نسبت به سال گذشته داشته باشیم.

حیدرپور بیان کرد: با توجه به اینکه ۴۰ درصد تولید شلتوک کشور در مازندران است باید تلاش شود با استفاده از تکنولوژی روز و یافته‌های تحقیقاتی عملکرد این محصول در واحد سطح افزایش یابد.

وی ادامه داد: طبق برآوردهای کارشناسی شده بخش کشاورزی، تولید برنج در کشور سه میلیون تن است که ۶۰۰ تا ۸۰۰ تن کسری داریم که باید از خارج وارد شود و بر این اساس باید سعی شود افزایش تولید در واحد سطح و بهینه کردن مصرف برنج در دستورکار قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت تضمینی برنج قبل از کشت مشخص می‌شود اما در حال حاضر با قیمتی که در بازار وجود دارد قیمت تضمینی جایگاهی ندارد.

مازندران اینکه کشاورزی افزایش کشاورزان تولید گذشته هکتار حیدرپور امسال پیش‌بینی شالیزارهای مدیریت خریداری محصول ادامه اظهار تضمینی بیشتری پرورش منابع پرمحصول میلیون شلتوک رطوبت تومان کیلوگرم افزود پرداخت باشند اختصاص تحقیقاتی