مازندشورا-مسعود طبری*: رمزگشایی از بیانات مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر معظم له در حرم امام(ره) شاید می توانست هزینه های حوادث تروریستی در تهران را تا حد زیادی کاهش دهد. ایشان در سخنان خود شرایط و ویژگی های این روزهای مملکت را با شرایط و ویژگی های کشور در دهه شصت مقایسه نمودند. مقایسه ای که در بطن خود نکات و هشدارهای فراوانی داشت و از درایت، تیزبینی و آینده نگری ایشان نشأت می گرفت. رهبری انقلاب در این سخنرانی سه ویژگی عمده کشور در دهه شصت را یادآوری و برجسته نمودند. جنگ، تروریسم و تجزیه طلبی. اما از این سه ویژگی بازگشت دو عنصر تروریسم و تجزیه طلبی را در شرایط امروز محتمل دانستند و مورد تأکید بیشتر قرار دادند؛ و دهه شصت را دهه خشن ترین تروریسم و مبارزه با تجزیه طلبی در کشور توصیف نمودند.
مقام معظم رهبری در این سخنان، تمام کدهای لازم برای تحلیل شرایط پیش روی نظام در چند وقت اخیر را اعلام نمودند. و هشدار دادند که ممکن است کشور شرایطی را شبیه شرایط دهه شصت تجربه نماید. حوادث تهران درستی پیش بینی های مقام معظم رهبری را به خوبی نشان داد. واقعیت آن است که تروریسم لاشه خود را تا دروازه های تهران کشاند. و این حادثه یک واقعیت است. اما از سوی دیگر آن قدر نهادهای امنیتی، نظامی و انتظامی ما در این چند ساله در برابر تروریست ها خوب و درست عمل کردند که اگر هشدارهای چند روز اخیر رهبری نبود، باور این اتفاق برای ما سخت می شد. اما بایستی باور کنیم که این اتفاق افتاده است. بررسی دلایل آن هم بر عهده نهادهای مسئول است، و همه باید سکوت کنند تا کارشناسان امنیتی و اطلاعاتی در نهایت آرامش به کار خود مشغول باشند.
پرسش این است که در شرایط فعلی چه باید کرد؟ مقام معظم رهبری که شرایط و خطرات عمده پیش روی جامعه را تشریح و تبیین نموده اند، آیا چه راهکاری برای آینده پیشنهاد داده اند؟ اگر به سخنان اخیر معظم له در حرم امام(ره) باز گردیم، رمز عبور مورد نظر ایشان به روشنی قابل دریافت است. انقلابی گری. ایشان رمز عبور از شرایط پیش رو را در بازگشت مسئولان نظام به انقلابی گری اصیل و ناب می دانند؛ و از آنجاکه روی سخنشان با مسئولین نظام است، به ایشان گوشزد می کنند که بازگشت به مردم و بکارگیری جوانان و نیروهای خودی تنها استراتژی و تاکتیک پیروزی در این شرایط و مهم ترین عامل بازگشت به انقلابی گری راستین می باشد.
پس بنابراین سوال دیگری که پیش می آید این است که در شرایط پیش رو و با توجه به هشدارهای مقام معظم رهبری و بروز حوادث تروریستی در تهران، وظیفه مسئولان برای بازگشت به انقلابی گری راستین چیست؟ به اعتقاد نگارنده این سطور، اولین نشانه بازگشت مسئولان به انقلابی گری مورد نظر رهبری، تلاش برای حفظ و تقویت انسجام ملّی و کمک به گسترش روحیه اتحاد و همبستگی درونی جامعه می باشد. مسئولین نظام می بایست طبق خواسته و نظر مقام معظم رهبری به اراده مردم باز گردند؛ و از هرگونه تفرقه سازی، اختلاف افکنی و ایجاد شکاف های اجتماعی پرهیز نمایند. متأسفانه در شهر ساری روندی معکوس از مِیل و اراده معظم له و خواست مردم در جریان است. در این شرایط، می بایست عقلای قوم، هرچه زودتر به دعواهای حیدری و نعمتی بعد از انتخابات که توسط عده ای معدود به راه افتاده است، پایان دهند.
مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر، با اشاره به حضور حداکثری مردم در انتخابات، به مسئله تخلفات نیز اشاره نمودند و از مسئولان خواستند تا شکایات و تخلفات را بررسی و رسیدگی نمایند. اما ایشان هرگونه تشکیک در سلامت کلی انتخابات و مسئله تقلب را امری محال دانستند. بایستی باور کنیم که در شرایط عینیِ امنیتی و انتظامی خاص کشور، که تروریست ها برای بر هم زدن آرامش این مردم نقشه ها در سر می پرورانند، شنیدن هرگونه صدای ناکوک نسبت به صدای انقلاب، صدای دشمن محسوب شده و ضد انقلابی گری می باشد. حالا می خواهد این صدای ناکوک از جانب هر عزیز و مسئولی باشد. با هر سابقه ای. حتی اگر این صدا از دورترین ساز ارکستر عظیم انقلاب باشد.
در شرایط امروز بر نخبگان سیاسی شهر ساری فرض است در برابر کارگردانان سناریوی شایعه ابطال انتخابات شورا، آن هم به بهانه تقلب بیاستند؛ و با تفرقه افکنان با جدیت برخورد نمایند. شرایط فعلی شرایط قطبی سازی جامعه نیست. چیزی که ماه ها پیش مقام معظم رهبری خطر آن را گوش زد کردند، و نسبت به ایجاد آن هشدار دادند. امروز وقت آن است که همه به هم افزایی و هم پوشانی نیروها برای تقویت اتحاد و انسجام ملی در سطح شهر و کشور یاری برسانند و کمک کنند. مسئله امروز مسئله امنیت ملّی است؛ و آنهایی که در این شهر منافع و موجودیت خود را در ایجاد تفرقه و شکاف اجتماعی میان مردم و نظام می بینند می بایست آگاه باشند که اراده مردم از اراده آنها قوی تر است؛ و اراده مردم اراده نهایی انقلاب است؛ و راویان داستان شایعه ابطال چاره ای جز تمکین به خواسته مردم و انقلاب ندارند.
متاسفانه برخی مسئولان شهر ساری با نگارش داستانِ شایعه ابطال انتخابات، گام در کَژراهه ای بی انتها نهاده اند. البته تنها هدفشان از پرسه زدن در این کژراهه، فقط و فقط انتقام گرفتن از مردمی است که به آنها و روششان نه گفته اند؛ و با این استراتژی مضحک می خواهند به زعم خودشان شیرینی حضور حداکثری مردم ساری در انتخابات را به کامشان تلخ کنند. کسانی که امروز به نام مردم در برابر اراده مردم ایستاده اند، بایستی بدانند که پایان این داستان پایان عمر سیاسی آنها در این شهر است، و لاغیر.
با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری می بایست به این پویندگان راه خطا بگوییم که دغل بازی سیاسی بَس است. بیائید به این اختلاف افکنی ها پایان دهید؛ و در راستای هم افزایی ملّی در شهر گام بردارید. اگر هم به زعم شما در انتخابات تخلفی رخ داده است، مستندات خود را به مقامات مسئول بدهید تا به دور از جنجال و هیجان های کاذبی که به راه انداخته اید، به آنها رسیدگی نمایند. انتخابات یک پازل عظیم می باشد که از قطعات کوچک تر و کوچک تر تشکیل می شود. امروز هرکسی بخواهد برای منافع شخصی خود و بی خردی همدستانش حتی به قطعه ای کوچک از این پازل آسیب برساند، بدون تردید آب به آسیاب ضد انقلاب می ریزد. با توجه به شرایط امنیتی، انتظامی و نظامی کشور، هرگونه صحبت از تقلب و ابطال ادعا و روشی باطل است؛ و بهتر است پروژه ناکام شایعه ابطال انتخابات در شهر ساری به سرعت پرونده اش برچیده و بسته شود.
بهتر است این عزیزان مسئول بیشتر از این دشمن شاد کُن نشوند؛ و به انقلابی گری مورد نظر مقام معظم رهبری که انقلابی گری راستین و مردمی و نه اشرافی می باشد باز گردند. متأسفانه شبکه های ضد انقلاب و معاندان نظام هم از داستان این مسئولان بی بصیرت برای خود سوژه و خبر و روایت ساخته اند.
*دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی