مازندشورا: ساری - با تولد شش رأس گوساله مرال، جمعیت مرال های پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری به ۳۲ راس افزایش یافته است.

مازندشورا:حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تولد شش گوساله مرال بهار امسال در مرکز تکثیر و پرورش مرال در پناهگاه حیات‌وحش سمسکنده ساری اظهار داشت: در این پناهگاه ۲۶ رأس مرال نگهداری می‌شود که با تولد این ۶ گوساله مرال، تعداد آن‌ها به ۳۲ رقم  افزایش یافت.

وی افزود: مرال از خانواده گوزن‌ها و از بزرگ‌ترین گونه‌های جانوران علف خوار کشور به شمار می‌رود و جنگل‌های هیرکانی زیستگاه طبیعی این‌گونه به شمار می‌رود.

به گفته ابراهیمی، مرال (گوزن قرمز) بزرگ‌ترین گونه گوزن ایران است و در گستره جنوبی دریای خزر یعنی مناطق جنگلی استان‌های گیلان، مازندران و گلستان زندگی می‌کند. مرال ها  بعد از تکثیر،  در زیستگاه‌های اصلی مانند گلستانک نوشهر و یا در مناطق بالادست دودانگه و چهاردانگه رهاسازی می‌شوند.

پناهگاه حیات‌وحش"سمسکنده" با مساحت ۹۳۷ هکتار در جنوب شرقی شهر ساری واقع‌شده و به‌صورت دامنه‌های جنگلی کم ارتفاع است. این پناهگاه  با توجه به ارزش و اهمیت ازنظر ذخیره‌گاه ژنتیکی و حفاظت از گونه‌های گیاهی وجانوری مناطق جلگه‌ای خزر و همچنین تکثیر گونه درمعرض خطر انقراض مورد شناسایی و از سال  ۱۳۵۴ به‌عنوان یکی از مناطق حفاظت‌شده کشور شناخته شد.

مناطق پناهگاه گوساله تکثیر سمسکنده می‌رود جنگلی گونه‌های بزرگ‌ترین مازندران ابراهیمی حیات‌وحش حفاظت