مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدرپور ظهر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه امسال به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، ۴۳ پروژه بامبلغ ۱۵۷ میلیارد ریال اعتبار اعم از دولتی، تسهیلات و آورده متقاضیان به بهرهبرداری خواهد رسید، افزود: حدود سه هزار ۳۰۰ خانوار مشمول این طرحها خواهند شد و در ۸۷ روستا این امکانات پراکنده است.
وی با اشاره به تنگناهای مالی سه سال اخیر گفت: با وجود مشکلات در اجرا، سال گذشته از نظر کشاورزی، سال نسبتاً خوبی بوده است، گرچه مشکلاتی را ما و کشاورزان داشتهایم.
وی با اشاره به سرمای آذر سال گذشته که منجر به خسارات سنگینی در بخش کشاورزی استان شد، افزود: علیرغم کمکهای خوب دولت، در مقایسه با سه مقطع گذشته، شاید همه خسارات قابل جبران نبوده و در دولت نیز، نسبتاً کارهای موثری انجام شد که امیدواریم با استمرار آن گام بزرگتری برداشته شود.
حیدرپور با بیان اینکه عمده تخصیصات سفر گذشته ریاست جمهوری به استان، در سال ۹۵ صورت گرفت، افزود: حدود ۴ هزار هکتار تجهیز و نوسازی در سال ۹۵، در دستور کار قرار گرفت که تا کنون حدود سه هزار هکتار از آن تجهیز و تحویل کشاورزان شده است و آخرین طرحی که در این هفته، تحویل کشاورزان خواهد شد، طرح ۳۲۰ هکتاری روستای سیدمحله ساری است.
وی با اعلام اینکه تجهیز و نوسازی در دهه ۷۰ آغاز شد اما به تدریج در سال ۹۰ تا ۹۲ به صفر رسید و مجدداً از سال ۹۳ آغاز و در سال ۹۵ به اوج رسید، ابراز امیدواری کرد که با تخصیص اعتبارات به پنج هزار هکتار در سال برسد و افزود: اکنون نزدیک به ۶۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان تجهیز شده و ۱۰۰ هزار از راضی ما نیازمند تجهیز است و در این رابطه دولت اقداماتی را برای تأمین اعتبار و فاینانس با کشور چین انجام داده تا بتوانیم ظرف یک برنامه ۵ ساله حدود ۱۰۵ هکتار اراضی برنجکاری شمال کشور را تجهیز و نوسازی کنیم.
حیدرپور با بیان اینکه سال گذشته یکی از سالهای خوب برای پرداخت تسهیلات و تأمین نقدینگی برای بخش کشاورزی استان بود، افزود: حدود ۴۳۰ میلیارد تومان تسهیلات در قالب برنامههای مختلف در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفت که حدود ۱۱۴ میلیارد تومان برای توسعه مکانیزاسیون از بانک کشاورزی، ۱۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای سازندگان گلخانه و پرورش ماهی در قفس، بیش از ۲۲۰ میلیارد تومان از محل بسته رونق تولید برای طرحهایی با پیشرفت بیش از ۶۰ درصد در اختیار متقاضیان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه برای امسال سهمیه مکانیزاسیون با مبلغ ۶۶ میلیارد تومان ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۴۹ میلیارد تومان بوده که ۱۱۴ میلیارد تومان جذب کردیم و امیدواریم مانند سال گذشته، پاسخگوی تمام تقاضاها برای خرید ماشینآلات باشیم.
وی با بیان اینکه با توجه به فرمان رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی طرحهای مختلفی برای بخش کشاورزی تدوین شد، افزود: یکی از این طرحها، افزایش تولید دانههای روغنی بوده که از سال گذشته شروع شد و کشت کلزا در مازندران نسبت به سال گذشته دو و نیم برابر افزایش یافت و میزان خریدآن نیز، حدود ۱۸ هزار ۸۰۰ تن بود که نسبت به سال ۹۵ بیش از ۴ برابر شده و پیشبینی میکنیم که تا ۲۰ هزار تن نیز برسد و پرداخت خرید تضمینی کلزا نیز بسیار خوب صورت گرفت و ظرف ده روز، تا ۷۵ درصد قیمتها پرداخت شد.
حیدرپور با اعلام اینکه خرید گندم نیز شروع شده، گفت: تا دو روز پیش، حدود ۳۵ هزار تن، خرید مازاد در قالب خرید تضمینی داشتهایم که کیلیویی یک هزار ۳۰۰ تومان و تا دیروز نیز، ۳۱ میلیارد تومان بهای گندم به کشاورزان پرداخت شده است و پیشبینی میکنیم که امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن گندم مازاد کشاورزان را خریداری کنیم و بیش از ۳۴ مرکز خرید پیشبینی شد که در حال حاضر ۲۴ مرکز فعال هستند.
حیدرپور در رابطه با برنج گفت: با توجه به ثبات قیمت در بازار برنج، استقبال کشاورزان خود بود و پیشبینی میکنیم که ۲ تا ۳ هزار هکتار نسبت به سال گذشته در کشت اول افزایش سطح زیر کشت داشته باشیم، پرا که بخشی از اراضی بایر و برخی از باغات که در اثر سرما خشک شده بود، تبدیل به اراضی شالیزاری شد و تا کنون وضعیت آب خوب است گرچه در برخی مناطق شرق استان مشکلاتی را داریم.