مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، ابراهیم شاهرخیان عصر یکشنبه در مراسم معارفه مدیرکل جدید بازرسی استان مازندران افزود : امروز فساد به پاشنه آشیل کشور تبدیل شده است و اگر با آن به صورت جدی برخورد نشود به بحران خواهیم رسید.
وی با تاکید بر این که برخورد با فساد هزینه سنگینی در پی دارد ، گفت : امروز ادراک فساد در افکار عمومی بیشتر از خود فساد است و این یک فاجعه محسوب می شود.
او افزود : در حالی که افکار عمومی مهم ترین ابزار برای بازرسی در کشورهای پیشرفته دنیا به شمار می روند ، ولی هنوز نظام فاقد چارچوب اطلاع رسانی از فساد اقتصادی به افکار عمومی است.
شاهرخیان مهم ترین مشکل در حوزه مبارزه با فساد را در اجرا دانست و گفت : بررسی عملکرد کشورهای موفق نشان می دهد که آنان حداکثر شفافیت را در نظام اداری و اقتصادی خود پیاده کرده اند.
وی با اشاره به اینکه فساد در بستر سیستم سنتی شکل می گیرد ، افزود : عملیاتی شدن دولت الکترونیک را باید جدی بگیریم ، برای این که تا ارتباط بین ارباب رجوع و مستخدم قطع نشود و تصمیم گیری های مسئولان در سیستم اطلاع رسانی شفافی صورت نگیرد ، با مشکل مواجه خواهیم بود.
** فساد در استثناء و امضای طلایی
معاون برنامه ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه در دنیا استثناء و امضای طلائی حذف شده است ، گفت : باید ساختار ، سیستم و بهبود روش و دولت الکترونیک را ایجاد کنیم و تصمیم برای مستخدمان کم شود.
وی از افکار عمومی به عنوان بزرگ ترین و مهم ترین ابزار برای مبارزه با فساد اقتصادی کشورها نام برد و گفت: در مبارزه باید کسی که مرتکب فساد می شود به مردم معرفی شود.
شاهرخیان با بیان اینکه چارچوب درست اطلاع رسانی به افکار عمومی نداریم، بیان داشت : در فضایی که چارچوب اطلاع رسانی از فساد اقتصادی وجود نداشته باشد هر کسی ادعاهایی را از اختلاس با رقم های متفاوت اعلام می کند.
وی افزود : به همین دلیل نیز اکنون این باور در افکار عمومی کشور نقش بسته است که برای کوچک ترین کارهای اداری باید پارتی داشته باشند و نظام اداری کشور فاسد شده است .
او ادامه داد : البته که این قضاوت و باور بی انصافی است که بگوییم همه نظام دچار فساد شده است ، ولی دلیل این برداشت نبود اطلاع رسانی شفاف است.
معاون سازمان بازرسی کل کشور گفت : به دلیل نبود اطلاع رسانی شفاف ، فضای کشور دچار یاس و نا امیدی شد و بدبینی در افکار عمومی شکل گرفته است .
وی افزود : تصمیم گیری ها باید در اتاق شیشه ای گرفته شود و افکار عمومی را ناظر بر عملکرد خود ببینیم و دستگاه قضایی نیز باید به سرعت با متخلفان فساد اقتصادی و اداری برخورد کند.
** اجماع قوا برای مبارزه با فساد
شاهرخیان با تاکید بر این که مبارزه با فساد هزینه دارد ولی شدنی است ، گفت : مبارزه با فساد نیازمند اجماع هر سه قوه است و این کار هم امکان پذیر است برای این که کشور ایران نشان داده است که توانسته از گردنه های زیادی به سلامت عبور کند .
وی با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران با انباشت قانون و خلاء قانونی در مبارزه با فساد اقتصادی مواجه است ، افزود : نقش نظارتی در قوانین و مقررات نیز کم رنگ است.
او ادامه داد : امروز پدیده بخش خصوصی نظارت ها را بر نمی تابد و بخش دولتی نیز خود را از چتر نظارت دور می کند.
معاون سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر این که حکومت ها فارغ از هر مدل حکومتی اگر بر فساد فائق نیاند عمرشان کوتاه خواهد بود، گفت : باید در کنار برخورد با مصادیق فساد ، ریشه ظهور و بروز فساد را بخشکانیم .
وی افزود : برخورد با مصادیق در کوتاه مدت اثر گذار است ، اما در بلند مدت اثری نخواهد داشت و برای از بین بردن دائمی فساد باید ریشه و گلوگاه آن را از بین ببریم .
** گرداب انباشت قوانین
معاون سازمان بازرسی کل کشور چالش اصلی مبارزه با فساد را انباشت قوانین و مقرارات دانست و گفت : قانون تجارت و قانون بانکی در کشور قدیمی است ، هر چند اصلاحاتی صورت گرفته است اما مغایر با نیاز امروز کشور است.
وی نقش نظارتی بانک مرکزی را بر موسسات مالی و اعتباری ' بسیار ضعیف ' توصیف کرد و افزود : امروز بخش خصوصی و دولتی در اقتصاد بلای جان اقتصاد کشور شده است.
شاهرخیان گفت : بخش خصوصی در زمان نظارت دستگاه ناظر خود را جدا از قوانین می داند و بخش دولتی نیز از رانت دولتی بودن سوء استفاده می کند و به همین دلیل در دهه اخیر پدیده خصولتی در کشور به وجود آمده است که در هر صورت فساد را توجیه می کنند.
وی با اعلام این که امروز دستگاههای دولتی برای خارج شدن از چتر نظارتی از یکدیگر سبقت می گیرند ، افزود : امروز فساد در خود دستگاه یا وزارتخانه صورت نمی گیرد بلکه به حیاط خلوت این دستگاهها راه یافته است .
او ادامه داد : صدها شرکت زیر چتر صندوق های بازنشستگی وزارتخانه ها و دستگاهها به وجود آمده است که خود را مبرا از قوانین و مقررات نظارتی می دانند.
به گزارش ایرنا ، در این مراسم محمدحسن اسدی کیاپی به عنوان مدیرکل جدید بازرسی مازندران معرفی و از زحمات سید حسن میری قلعه سری قدردانی شد.
خبرنگار : سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6990/1654