مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار نظری عصر شنبه در جلسه شورای آموزشوپرورش استان، بابیان اینکه پژوهش از هدر رفت اعتبارات جلوگیری میکند، گفت: بر اساس سند تحول تا پایان برنامه ششم، کلیه شهرستانها در سراسر استان مجهز به یک مرکز علمی و پژوهشی خواهند شد.
وی بابیان اینکه، پژوهش سراهای دانشآموزی زیر نظر آموزشوپرورش بهمنظور شناسایی، رشد و فراهم آوردن زمینههای رشد و هدایت استعدادها و پرورش خلاقیتهای فردی و گروهی است، افزود: در استان مازندران، در سال ۹۲ تعداد ۱۵ پژوهش داشتهایم و از سال ۹۲ تاکنون، کلیه شهرستانهای بهجز منطقه دودانگه به دلیل تعداد کم دانشآموزان، دارای پژوهش شدهاند.
وی بابیان اینکه در راستای سند تحول بنیادین باید دانشآموزان متفکر، خلاق و نوآور را تربیت کنیم، گفت: ازاینرو، در دوره ابتدایی به دنبال شایستگی دانشآموزان با برگزاری جشنواره جابربن حیان، در دوره متوسطه اول با رویکرد هویتیابی، کارآفرینی و فرهنگ بومی و محلی در جشنواره نوجوان خوارزمی و در متوسطه دوم برای استقلالطلبی دانشآموزان جشنواره جوان خوارزمی راداریم.
نظری با اشاره به اینکه در پژوهش به دنبال تبدیل ایده به محصول هستیم؛ ازجمله وظایف این پژوهش را برنامهریزی برای ایجاد زمینههای بروز خلاقیت و نوآوری، تقویت روحیه مشارکت و همکاری، ایجاد بانک اطلاعاتی، کارگاه، کتابخانه و آزمایشگاه، حمایت از دانشآموزان پژوهشگر و ایجاد رابطه با سایر نهادهای مرتبط و بهکارگیری دبیران مستعد برشمرد و گفت: استان مازندران دارای ۳۱ پژوهش سرا و یک مرکز آموزش مجازی در دودانگه ساری است.
وی گفت: استان مازندران جزو ۷ استان برتر کشور درزمینهٔ آزمایشگاه نانو است که در حال حاضر در شهرستانهای بابلسر، نور، ساری ۲ و بهشهر در حال فعالیت و بزدلی در رامسر افتتاح خواهد شد.
وی بابیان اینکه، استان مازندران اولین استانی است که دارای آزمایشگاه بیوتکنولوژی در پژوهش است، افزود: این مرکز در حال فعالیت بوده و در سال گذشته به کمک انستیتو پاستور آمل، بیوتکنولوژی برای دبیران علوم و زیست تدریس شده است.