مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، حمید چیت چیان روز سه شنبه در آئین آبگیری سد گلورد در شرق استان مازندران افزود : اگر دولت یازدهم برای احیای دریاچه ارومیه دست به کار نمی شد ، در آینده نه چندان دور باید 14 میلیون نفر از جمعیت ساکن در استان های شمال غرب کشور مجبور به ترک خانه و کوچ از این منطقه می شدند .
وی گفت : عدم احیای این دریاچه باعث می شد که تمام مساحت این دریاچه تبدیل به صحرایی از نمکزار شود که بر اثر کوچک ترین توفان می توانست چندین استان کشور را خالی از سکنه کند .
وزیر نیرو اظهار داشت : در حالی که با آغاز به کار دولت یازدهم مدت هفت سال از روند خشکیدن دریاچه ارومیه گذشته و بخش زیادی از این دریاچه خشکیده بود ، کار برای احیای این دریاچه به عنوان یک سرمایه ملی در دستور کار قرار گرفت و به صورت جدی آغاز شد.
چیت چیان افزود : هم اکنون با احیای این دریاچه ، زندگی در این منطقه به حالت عادی خود باز گشته است .
وی گفت : از سال 93 به بعد وضعیت دریاچه ارومیه از ثبات برخوردار شد و اکنون روند بهبود را طی می کند .
دریاچه ارومیه بزرگ ترین آبگیر دائمی در آسیای غربی در شمال غرب فلات ایران واقع است. وسعت حوضه آبریز این دریاچه بیش از 50 هزار کیلومتر مربع است.
حجم آب دریاچه ارومیه از 500 میلیون متر معکب در دوران بحرانی و زمان آغاز به کار دولت یازدهم ، به 2.5 میلیارد متر مکعب در زمان حاضر رسیده است.
412 کیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود برسد و یکی از مهم ترین مصوبه های ستاد احیاء این دریاچه کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز آن از طریق جایگزینی انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.
در سال های 93 و 94 در مجموع 414 کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلنی به اجرا درآمد و 12 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های استان آذربایجان غربی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.
طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان نیز در راستای اجرای مصوبه های ستاد احیای دریاچه ارومیه در زمان حاضر 68 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تصفیه خانه گلمان که از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال جاری به بهره برداری می رسد و سالانه 2.5 میلیون متر معکب آب به دریاچه ارومیه روانه می کند.
تاکنون ستاد احیای دریاچه ارومیه 100 میلیارد ریال برای مقابله با ریزگرد های این دریاچه هزینه کرده است.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6982/1654