مازندشورا: به استناد گزارش سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران در ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در بررسی شرایط بنگاههای اقتصادی بالای 10 نفر 52 درصد این واحدها با مشکل نقدینگی مواجه بودند که در کنار این مشکل اصلی ، مشکلات دیگری همچون مالیات ، رکود اقتصادی ، تحریم ها و نبود امکان نقل و انتقال پول گریبانگیر بخش صنعت مازندران بود .
برغم وجود چنین مشکلاتی انجام یکسری اقدامات و بسترسازی از جمله تخصیص بسته رونق تولید برای کمک به رفع مشکل نقدینگی واحدهای صنعتی باعث به حرکت درآمدن چرخ های زنگ زده برخی صنایع مازندران شد که رشد سرمایه گذاری 30 درصدی در بخش صنعت ، رشد 33 درصدی صادرات کالاهای غیرنفتی و رشد 109 درصدی احصای حقوق دولت در بخش معادن از جمله دستاوردهای در بخش صنعت و معدن مازندران است .
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران میزان سرمایه گذاری صنعتی در استان در دولت تدبیر و امید را بیش از 18 هزار و 257 میلیارد ریال اعلام کرد .
علیرضا یوسف نژاد به خبرنگار ایرنا گفت : در دولت دهم 14 هزار و 70 میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی در مازندران صورت گرفت که در دولت یازدهم 30 درصد افزایش یافته است .
*** گشوده شدن درهای بازار مصرف کشورهای دیگر به روی محصولات مازندران
وی از رشد 33 درصدی صادرات کالاهای غیر نفتی مازندران به کشورهای دیگر به عنوان دیگر درخشش بخش صنعت این استان در دولت تدبیر و امید نام برد .
معاون امور صنایع مازندران گفت : میزان صادرات کالاهای غیرنفتی استان در چهارسال دولت یازدهم یکهزار و 280 میلیارد دلار بود .
وی سهم صادرات کالاهای غیرنفتی مازندران در بخش های مختلف را متفاوت اعلام کرد ، گفت : صادرات فراورده های لبنی ، لوله و پروفیل و گل و گیاه در در دولت یازدهم به نسبت دولت قبل به ترتیب 93 درصد ، 22 درصد و 12 درصد رشد داشته است.
یوسف نژاد از رشد 109 درصدی اخذ حقوق دولتی در حوزه معادن مازندران به عنوان بخشی از کارنامه درخشان دولت تدبیر و امید در استان ذکر کرد .
وی میزان احصای حقوق دولت در بخش معدن را 59 میلیارد ریال اعلام کرد .
مواد معدنی جز انفال دولت به شمار می روند که مالکیت آن با دولت و بهره برداران حقوق به دولت باید بپردازند که به آن احصای حقوق دولت گفته می شود .
*** بسته رونق تولید گل سرسبد حمایت دولت یازدهم از صنایع
معاون سازمان صنعت مازندران تخصیص 160هزار میلیارد ریال منابع مالی در قالب بسته رونق تولید به بنگاههای صنعتی ، کشاورزی و تولیدی را گام این دولت برای رفع مشکلات این مجموعه ها در کشور برشمرد و گفت : استان مازندران توانست 3 درصد از این منابع را جذب بکند .
وی ادامه داد : با تلاش هایی که صورت گرفت این استان توانست فراتر از سهمیه 470 میلیارد تومانی از این منابع یعنی 480 میلیارد تومان را به خود اختصاص بدهد .
وی افزود : از این منابع 280 میلیارد تومان سهم صنعت مازندران بود که به 348 بنگاه اقتصادی پرداخت شد و مابقی به بخش کشاورزی اختصاص یافت.
یوسف نژاد که حمایت از صنعت و صنعتگران را نیاز و خواسته همیشگی این بخش دانست ، گفت : امروز که با همت و تلاش دولت یازدهم برخی از گره های مشکلات کارخانه های صنعتی مازندران از جمله نساجی برداشته شده است برداشتن سنگ های بیشتری در این مسیر به کمک های بیشتری نیاز دارد.
وی که نرخ کارمزد 18 درصدی بانک ها از بخش صنعت را یکی از این گره مشکلات برشمرد ، ادامه داد : بنگاههای اقتصادی کشورهای دیگر با دریافت تسهیلات بانکی با کارمزد پایین به فعالیت می پردازند و در کشورمان نرخ بالای رمقی را برای بخش صنعت باقی نگذاشته است .
*** به ثمر رسیدن حدود 900 واحد صنعتی مازندران در دولت تدبیر و امید
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران گفت : تکمیل و بهره برداری 870 واحد صنعتی از جمله تلاش های چهار ساله این دولت است که این واحدها موفق به کسب پروانه بهره برداری شدند .
محمد محمدپور میزان سرمایه گذاری انجام شده در این واحدها صنعتی را 2 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد .
وی از گسترش فعالیت های تجاری مازندران با دیگر کشور پس از برجام به عنوان دیگر دستاورد در این بخش نام برد و اضافه کرد : هم اکنون محصولات مازندران به کشورهای آفریقای جنوبی ، روسیه و مالزی ارسال می شود .
به گفته رئیس سازمان صنعت مازندران دروازه های بازار یک و نیم میلیارد نفری چین نیز برای عرضه و فروش محصولات لبنی این استان گشوده شد و با مهر و تائید دامپزشکی صادرات به این کشور آغاز می شود.
مسیری که دولت یازدهم برای حمایت از بخش صنعت با تهیه بسته پنجگانه رونق تولید در پیش گرفته است با تداوم پرداخت تسهیلات بسته رونق تولید اکنون بخش های دیگری از این بسته در حال رونمایی است تا گره های دیگر از بخش صنعت و معدن برداشته شود .
نوسازی و بازسازی بنگاههای اقتصادی را می توان به عنوان یکی از اقدامات برای گره گشایی از مشکلات نام برد .
*** نوسازی پنج هزار واحد صنعتی قدیمی
معاون وزیر صنایع و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور در آیین جشن ملی صنعت و معدن مازندران که اواخر هفته گذشته در ساری برگزار شد ، گفت : برای احیای واحدهای صنعتی قدیمی ، امسال پنج هزار واحد صنعتی با تکنولوژی قدیمی نوسازی می شوند .
علی یزدانی تعداد واحدهای صنعتی فعال در کشور را 84 هزار و 949 واحد اعلام کرد و افزود : مازندران با سه هزار و 300 واحد صنعتی ، سهم حدود چهار درصدی در این بخش دارد .
براساس اعلام سازمان صنعت مازندران امسال 145 بنگاه اقتصادی استان نوسازی و بازسازی می شوند .
مازندران بیش از سه هزار و 300واحد صنعتی دارد که 80 هزار نفر به صورت مستقیم در آنها مشغول به کار هستند .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
2096/1899