مازندشورا:زینت السادات بوذری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیمار خانم ۴۸ ساله اهل چمستان به دلیل درد شکمی و خونریزی غیرطبیعی رحمی به این مرکز مراجعه کرده بود و پس از بررسی و انجام آزمایشهای پاراکلینیک در سونوگرافی توده ۲۰ سانتی با منشأ احتمالی رحم گزارش گردید که کاندید جراحی در مرکز روحانی شد.
وی ادامه داد: این بیمار و تحت عمل جراحی قرار گرفت و توده رحم بزرگ میوماتوز که بیش از ۳ کیلو بوده وزن داشت، برداشته شد و جهت پاتو لوژی فرستاده شد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل اضافه کرد: فیبروم رحم با افزایش خطر سرطان رحم همراه نیست ولی در مریضهایی که فیبروم رشد سریعی دارد و یا حین یائسگی رشد کرده است، بایستی احتمال فیبروم سرطانی را در نظر داشت.
وی گفت: حدوداً از هر ۴ خانم، ۳ خانم زمانی در طول زندگی خود دچار فیبروم میشود، اما اکثر آنها از وجود آن بیاطلاع هستند.
این متخصص بیان داشت: فیبروم ها شایعترین تومورهای خوش خیام دستگاه تناسلی مؤنث هستند که میتوانند درجاهای مختلف رحم رشد کنند و اندازه آنها معمولاً متفاوت است و برخی اوقات باعث درد و ناراحتی فرد میشوند، اما بهطورمعمول خطرناک نیستند وزندگی فرد را تهدید نمیکنند.
دکتر بوذری اضافه کرد: خونریزی شدید و یا دردناک رحمی، خونریزی طولانیمدت رحمی (۷ روز یا بیشتر)، فشار یا درد لگنی، تکرر ادراری، مشکل در تخلیه مثانه، یبوست، پشتدرد یا پادرد، ترشح واژینال مزمن از علائم فیبروم رحم به شمار میروند.
وی بیان داشت: بهطور نادر، ممکن است که فیبروم رحمی درصورتیکه جریان خون آن دچار اختلال شود، سبب ایجاد درد حاد و یا درصورتیکه فیبروم پایه داشته باشد و پایه آن دچار پیچخوردگی شود، سبب درد شدید و گاهی ناگهانی و تب شود که معمولاً تمام این علائم در یک فرد باهم دیده نمیشوند و درواقع بستگی به مکان و اندازهٔ فیبروم و تعداد آن دارد.
متخصص زنان و زایمان بیمارستان آیت الله روحانی (ره) بابل به بانوان توصیه کرد: زمانی که درد لگنی دارید که برطرف نمیشود و یا پریودهای سنگین و دردناک، خونریزی و یا لکه بینی بین دو پریود، درد هنگام نزدیکی جنسی، مشکلات خالی کردن مثانه، مشکلات اجابت مزاج دارید، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: در موارد خونریزی شدید رحمی و یا درد لگنی که ناگهانی ظاهرشده است، فوراً به پزشک مراجعه کنند.
دکتر بوذری با اشاره به اینکه دلیل قطعی بروز فیبروم رحمی مشخص، گفت: دلایل ژنتیکی، هورمون، عوامل شیمیایی، سن باروری، وراثت، نژاد و ... از علل ایجاد فیبروم رحم هستند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل اضافه کرد: در مورد بسیاری از افرادی که فیبروم رحمی بدون مشکل و نشانهدارند، تحت نظر گرفتن فیبروم بهترین گزینه در درمان آن است و بسیاری از فیبروم های رحم تمایل دارند که بعد از یائسگی کاهش اندازه داده و حتی ناپدید شوند که البته این در مورد تمامی آنها صدق نمیکند.
این متخصص اضافه کرد: عمل برداشت رحم (هیسترکتومی) تنها راهحل دائمی برای فیبروم های رحمی است، اما باید در نظر داشت که با این عمل توانائی بچهدار شدن فرد از بین میرود، به همین دلیل بیشتر در افرادی که سن بالا دارند و فیبروم خیلی ایجاد مشکل برایشان کرده، انجام میشود.
وی بیان داشت: عمل برداشت فقط فیبروم (میومکتومی) عارضهاش از عمل برداشت رحم، کمتر است ولی احتمال برگشت مجدد فیبروم وجود دارد.