واردات برنج در فصل برداشت توجیهی جز منفعت دلالان ندارد

مازندشورا: ساری - سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: واردات برنج در فصل برداشت این محصول هیچ توجیهی جز در نظر گرفتن منفعت واردکنندگان و دلالان ندارد.

مازندشورا:علی‌محمد شاعری در گفتگو با خبرنگار مهر لغو ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت توسط دولت را خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: متأسفانه در سال جاری کارگروه تنظیم بازار طی مصوبه‌ای واردات برنج را در فصل برداشت آزاد کرد که این مصوبه باعث افزایش واردات برنج در بازار و موجب برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا در بازار برنج داخل می‌شود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی این مصوبه را اقدامی نسنجیده در سال اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: لغو ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت این محصول برخلاف حمایت از تولید داخل و ایجاد اشتغال است که ضربه جدی به کشاورزان برنج‌کار وارد می‌کند.

وی بابیان اینکه واردات بی‌رویه برنج باعث کاهش تقاضای برنج باکیفیت داخلی و کاهش قیمت این محصول می‌شود، افزود: از بین رفتن انگیزه کشاورزان برای دستیابی به اهداف خوداتکایی تولیدات داخل از نتایج این اقدام غیر کارشناسی است.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر می‌رسد این تصمیم با دخالت دلالان و واردکنندگان گرفته‌شده و هیچ توجیهی برای این تصمیم وجود ندارد.

وی با اشاره به‌پیش بینی تولید دو میلیون و ۳۰۰ هزار تنی برنج داخلی گفت: این مقدار تولید تا ۹ ماه بازار را اشباع می‌کند و نیازی به واردات در این برهه زمانی که کشاورزان در حال برداشت محصول خود هستند، نیست، درحالی‌که برنج باکیفیت داخلی دارای استانداردهای سلامت محصول است چه دلیلی برای ورود برنج از سایر کشورها وجود دارد؟

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حمایت از تولیدات داخلی می‌تواند گام جدی برای ایجاد انگیزه کشاورزان برای تولید باشد و افرادی که این تصمیم را گرفتند برای تولید خارجی گام برداشتند و در اصل مخالف سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی هستند.

نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی از وزارت جهاد کشاورزی خواست در برابر این مصوبه‌ایستادگی و مخالفت کند و اجازه واردات برنج تا پایان آبان ماه را ندهد.

وی با اشاره به نیاز واردات ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتنی برنج به کشور، گفت: بعد از فصل برداشت برنج می‌توان این مقدار واردات را با توجه به نیاز داخل و بر اساس قوانین و مقررات انجام داد تا باعث تعادل عرضه و تقاضا شود.

وی ادامه داد: اعتراض جدی خودم را دراین‌باره به وزارت جهاد کشاورزی اعلام و از طریق معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور نیز پیگیری‌های جدی برای جلوگیری از واردات بی‌هنگام برنج در فصل برداشت این محصول انجام دادم که قول مساعد برای پیگیری آن داده شد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درپایان خاطرنشان کرد: مراتب نگرانی خود را از تبعات واردات برنج در فصل برداشت را به دفتر مقام معظم رهبری انعکاس دادم تا از این طریق هم از حقوق کشاورزان برنج‌کار دفاع کنم.

واردات برداشت کشاورزی تولید محصول شورای کشاورزان اسلامی داخلی کمیسیون بازار سخنگوی تصمیم اقتصاد مقاومتی انگیزه مقدار وزارت باکیفیت تولیدات نماینده می‌کند ادامه رهبری اشاره ایجاد تعادل مصوبه افزود سیاست‌های تقاضا ندارد ممنوعیت توجیهی حمایت دلالان برنج‌کار