مازندشورا: محسن آسوری چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اختصاص این مبلغ برای خرید تجهیزات و راه اندازی این آزمایشگاه در نشستی که امروز اعضای هیات رئیسه انیستیتو پاستور ایران در محل این پژوهشکده داشتند ، تصویب شد.
وی با اشاره به راه اندازی ساختمان آزمایشگاه ملکولی تشخیص سرطان با زیربنای یکصد متر مربع در محل پژوهشکده انستیتو پاستور شمال کشور شعبه آمل در سال های گذشته ، گفت : آزمایشگاه مرجع و تشخیصی اکنون در شمال کشور وجود ندارد و با راه اندازی این آزمایشگاه که با سرمایه گذاری بخش خصوصی و همکاری انیستیتو پاستور فعالیت خواهد کرد، از ارسال نمونه های آزمایشی به تهران جلوگیری می شود .
رئیس پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور شعبه آمل با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به انواع سرطان بخصوص سرطان گوارشی و پستان در استان های شمالی ، راه اندازی این آزمایشگاه را ضروری دانست .
** توسعه فعالیت های زیست فناوری دانشآموزی در پاستور
وی همچنین به برنامههای حمایتی انستیتو پاستور ایران از توسعه زیست فناوری دانش آموزی در پژوهشکده پاستور آمل اشاره کرد و گفت که فعالیت ها در این حوزه با هماهنگی و مشارکت معاونت علمی توسعه زیست فناوری درحال اجراست و شعبه پاستور آمل به عنوان پایگاه و مجری این طرح پذیرفته شده است.
آسوری افزود : در زمینه دانشآموزی این مرکز نمونه خوبی را ارایه کرده و با بخش خصوصی پیش میبرد.
وی یادآورشد : با دستور رئیس انیستیتو پاستور ایران ، یکی از نیروهای پاستور از تهران به پژوهشکده شمال کشور منتقل می شود تا فعالیت های حوزه زیست فناوری دانش آموزی را با جدیت بیشتری پیگیری کند.
او ادامه داد : در کمتر از یک سال گذشته حدود سه هزار دانشآموز در مقاطع راهنمایی و متوسطه از پایگاه زیست فناوری پژوهشکده شمال کشور بازید کردند که در کل کشور چنین تعداد دانشآموزی در بازدید از یک مجموعه وجود نداشته است.
پژوهشکده انستیتو پاستور شعبه آمل تنها پژوهشکده استان های شمالی کشور شامل اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و سمنان است که در 6 حوزه پژوهش ، تولید ، ارائه خدمات تشخیصی تخصصی ، آموزشی ، مرکز رشد و رایانش زیستی فعالیت می کند.
این پژوهشکده با داشتن آزمایشگاههای مرجع و تشخیص بیماری های مشترک میان انسان و دام ، از مراکز علمی و اصلی رسیدگی به نمونه های ارسالی بیماری ها محسوب می شود.
خبرنگار : مهدی غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7327/1654