مازندشورا: داریوش یوسفی کبریا روز دوشنبه در چالوس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به برخورداری 865 کیلومتری استان های شمالی از ساحل دریای خزر و آثار زیانبار و خسارت های مالی و جانی پیشروی و پسروی آب دریا و همچنین آسیب جدی به اکوسیستم آبی ، این طرح از سوی این مرکز تهیه شده که اجرای آن می تواند بسیار اثرگذار و کمک کننده برای رفع مشکلات دریایی خزر باشد.
وی ، تعیین خطوط ساحلی و محدوده های خطر اضطرار و اطمینان به تفکیک هر شهر ، ساختارهای حفاظت طبیعی سواحل و بررسی تغییرات آن ها ، کاربری اراضی و تغییرات آن ها در دوره های مختلف ، ایمن سازی شناگاه ها و عملیات عمق سنجی از مهم ترین اهداف تهیه این طرح درشمال کشور بویژه مازندران بیان کرد.
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر گفت : تامین امنیت جانی و مالی مردم دو مساله مهم است که در این طرح گنجانده شده و باید اقداماتی مانند ایمن سازی شناگاهها ، مناطق پرخطر و شناخت عوارض طول خطوط ساحلی و همچنین شیب خطوط ساحلی در شناگاه ها مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود : هم اینک خیلی از مسئولان و متولیان امر در شهرهای ساحلی اطلاعات دقیقی از وضعیت دریای خزر و اثرات تهدید کننده آن ندارند بنابراین اجرای این طرح می تواند براساس نیاز سنجی اطلاعات خوبی مانند سطح آلودگی آب ، اندازه دقیق طول خطوط ساحلی ، علت پیشروی و پسروی آب ، تاثیرات تغییرات کاربری اراضی و ساخت و ساز بر روی دریا به این دسته از مسئولان ارائه دهد.
یوسفی کبریا افزود : مهم ترین مزیت این طرح شناسایی مناطق ساحلی برای سرمایه گذاران در حوزه گردشگری در این مناطق خواهد بود چرا که با داشتن اطلاعات لازم مسئولان برای هدایت سرمایه گذاران در مناطق امن تصمیم گیری مناسبی خواهند داشت.
وی اظهارداشت : این طرح در کارگاه آموزشی و تخصصی نوسانات سطح تراز آب دریای خزر و علل ناهمخوانی آن در بعد ملی و منطقه ای که ماه پیش در شهرستان نور برگزار شده ، ارائه شده است.
یوسفی کبریا در خصوص چگونگی اجرای این طرح در شهرستانهای ساحلی غرب مازندران گفت : این طرح با همکاری فرمانداران ، بخشداران و شهرداران شهرهای ساحلی غرب مازندران اجرایی خواهد شد.
به گفته وی، برای اجرایی شدن این طرح در شهرستان نور روز گذشته نشستی با فرماندار این شهرستان برگزار شد و به اتفاق مسئولان شهرستان بازدیدی از محدوده ساحلی این شهر نیز صورت گرفت.
وی ادامه داد : امروز / دوشنبه / نیز نشستی با فرماندار شهرستان چالوس درهمین ارتباط خواهیم داشت و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته سعی می شود این طرح را تا پایان سال جاری برای اجرا در اختیار مسئولان ذیربط شهرستانی قرار دهیم .
دریای خزر دارای هفت هزار کیلومتر ساحل و 400 هزار کیلومترمربع وسعت است که عمده آب آن از طریق رودخانه ولگا تأمین می شود و میزان شوری آب آن نیز حدود 12 گرم در لیتر است.
همچنین امسال بیش از 90طرح سالمسازی دریا برای شنا مردم و مسافران در سواحل مازندران استقرار یافته تا استفاده از ساحل در محیط امن صورت گیرد.
غیربهداشتی بودن نیمی ازسرویس بهداشتی ودوش آب سرد،نداشتن گواهی صلاحیت بهداشتی واحدهای عرضه مواد غذایی،گرانفروشی دراین فروشگاه ها،آلوده بودن برخی شناگاه ها،بی توجهی به جمع آوری ودفن زباله، تعبیه نشدن تصفیه خانه فاضلاب ازجمله برای سرویس های بهداشتی واذعان به ورود این پساب به آب دریا، نداشتن سکوهای مناسب برای استقرارمسافران، کم تعداد بودن پارکینگ از جمله مشکلات طرح سالمسازی در مازندران است.
خبرنگار: مهراب زکی پور کینجی**انتشار دهنده: سید محسن حسن نیا
7078 /1602/1899
اجتماعي
درياي خزر
تهيه طرح
نوشهر