مازندشورا: دلاورحیدر پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گرفتن وثیقه های غیرمتعارف و قید و بندهای اضافه ، چرخ تولید و بازار صادرات محصولات کشاورزی استان را دچار مختل می کند.
وی با تاکید بر اینکه محصولات تولید کشاورزی مازندران باید صادر شود اما قید و بندهای صادرات باید روان تر شود، ادامه داد:بانک ها در دادن تسهیلات به صادر کنندگان با ارزیابی سختگیری با هدف نقد کردن وثیقه ها ، روانی صادرات را دچار مختل می کنند.
وی به بالا بودن هزینه های صادرات به ویژه هزینه انتقال 2تا چهار درصد ارز در صادرات اشاره کرد و گفت: صادر کننده با این رقم ها نمی تواند در بازار جهانی رقابت کند.
**صادرات 100میلیون دلاری محصولات کشاورزی مازندران در سال جاری
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از صادرات 100 میلیون دلاری محصولات کشاورزی از استان به خارج کشور خبر داد و گفت: در چهار ماه امسال 68 هزار تن انواع محصولات کشاورزی از گمرکات استان به بازارهای هدف صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی و ارزشی افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه طی این مدت صادرات فرآوردههای لبنی، کیوی و گل و گیاه کاهش یافته است، افزود: عدم تطابق محصولات تولیدی داخلی با استانداردهای کشورهای هدف، ناکارآمدی زیرساختها و امکانات مورد نیاز در فرایند صادرات، نبود اتخاذ سیاست صادرات پایدار و گرفتن تصمیم های مقطعی با تحولات بازار داخلی، نداشتن اشراف بر قوانین تجاری و بهداشتی، بی توجهی به ذائقه و سبد غذایی کشورهای هدف، فعال نبودن صندوق حمایت از صادرات در استان و خلاء برند کالای ایرانی در منطقه باوجود رغبت متقاضیان در خارج کشور از جمله دلایل کاهش صادرات اینگونه محصولات بوده است.
حیدر پور ادامه داد: نداشتن آگاهی از نیازهای کشورهای هدف صادراتی، نبود تفاهمنامه بهداشتی با کشورهای هدف صادراتی، فسادپذیر بودن محصولات کشاورزی نسبت به سایر محصولات و کالاهای صنعتی، ضعف سیستمهای حمل و نقل زمینی، هوایی، دریایی و کمبود کانتینرهای یخچالدار برای حمل محصولات کشاورزی، عدم فعالیت بانکهای ایرانی در برخی از کشورهای آسیای میانه و شرایط سخت وصول پول حاصل از صادرات و عدم آشنایی به سیستم گشایش LC و حذف جوایز صادراتی و یارانههای حمل و نقل به تجار و بازرگانان از دیگر دلایل کاهش صادرات بوده است.
وی گفت: روند افزایش صادرت بستگی به حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان و بسترسازیهای لازم در رسیدن به نقطه مطلوب دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطر نشان کرد: روند صادرات محصولات کشاورزی در کشور در مقایسه با کشورهای پیشرفته دنیا دارای نواقص متعددی است که برای جهانی شدن و رقابت با این کشورها نیازمند تعامل دولت و بخش خصوصی در کنار یکدیگر است.
وی کشورهای آذربایجان، عراق، قزاقستان، ترکمنستان، ازبکستان، افغانستان، امارات و روسیه را از کشورهای هدف صادراتی اعلام کرد.
استان مازندران با داشتن 460 هزار هکتار زمین های زراعی و باغی سالانه 72 نوع محصول کشاورزی را تولید می کند که با تولید بیش از 950 هزار تن برنج سفید ، 2 میلیون و 500 هزار تن مرکبات و 80 هزار تن آبزیان رتبه نخست کشور را دارد.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899
اقتصاد
كشاورزي
صادرات
مازندران