اماکن تاریخی و فرهنگی مازندران در معرض تخریب هستند/کاوش‌های منطقه وستمین کیاسر از سر گرفته می‌شود

مازندشورا: معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: اماکن تاریخی و فرهنگی استان در معرض تخریب هستند.

مازندشورا:مهدی ایزدی امروز در شهرستان ساری، اظهار کرد: مازندران دارای اماکن فرهنگی و تاریخی بسیاری است که در طول سال به‌ویژه ایام تابستان و نوروز برخی از اماکن فرهنگی و تاریخی از جمله خانه نیما، عباس‌آباد بهشهر، فرح‌آباد و خانه کلبادی ساری و سایر اماکن بازدیدکننده بسیاری دارد.

وی درباره عوامل طبیعی روی آثار تاریخی و فرهنگی مازندران، بیان کرد: عوامل جوی روی آثار تاریخی و فرهنگی استان تأثیر منفی به همراه دارند به‌طوری‌که روی قلعه‌های تاریخی به‌دلیل رطوبت، بارش‌ها و تغییرات آب و هوائی شاهد رویش علف‌های هرز هستیم.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران ادامه داد: عوامل طبیعی تأثیر منفی خود را بر روی بناهای تاریخی استان برجای می‌گذارند که باید نسبت به مرمت و بازسازی این بناها اقدام کنیم.

این مسؤول یادآور شد: به‌عنوان نمونه یک بنای تاریخی را مرمت می‌کنیم و پس از چند سال باید نسبت به مرمت مجدد آن اقدام کنیم تا آسیب به آن شدیدتر نشود.

ایزدی با تأکید بر اینکه حفاظت از میراث فرهنگی تنها برعهده اداره کل نیست بلکه همه مردم در این زمینه دخیل هستند، خاطرنشان کرد: در برخی موارد شاهد درج یادگاری و نوشته‌های افراد روی بناهای تاریخی هستیم که لازم است از این کار پرهیز کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه مجوز کاوش‌های منطقه وستمین کیاسر از پژوهشگاه میراث فرهنگی صادر شده است، ادامه داد: کاوش‌های منطقه وستمین کیاسر طی روزهای آینده آغاز می‌شود که به مدت 45 روز ادامه خواهد داشت و البته تیم باستان‌شناسی نیز در این زمینه آمادگی کامل دارند.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در پایان گفت: افراد می‌توانند انتقادها و پیشنهادهای خود را درباره وضعیت بناهای تاریخی و فرهنگی مازندران به ما اعلام کنند.

86034/ع

فرهنگی تاریخی مازندران میراث اماکن معاون بناهای ادامه اداره عوامل کیاسر وستمین منطقه کاوش‌های اقدام اینکه زمینه اعلام گردشگری افراد طبیعی درباره بسیاری ایزدی استان تأثیر هستیم دارند صنایع