عقب‌ماندگی مازندران در برخورداری از سیستم فاضلاب/کیفیت آب آشامیدنی خطر قرمز ماست

مازندشورا: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران گفت: سهم استان از برخورداری سیستم فاضلاب 11 درصد است در حالی‌ که این آمار در کشور 44 تا 46 درصد است.

مازندشورا: مازندران، اظهار کرد: در ارتباط با سیستم فاضلاب عقب‌ماندگی داریم که باید در این زمینه اهتمام جدی صورت گیرد.

وی بیان کرد: سهم مازندران از برخورداری سیستم فاضلاب 11 درصد است در حالی‌که این آمار در کشور 44 تا 46 درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران تصریح کرد: درست است وظیفه احداث تصفیه‌خانه فاضلاب برعهده شرکت است ولی جانمایی مکان آن به بحث زیست‌محیطی برمی‌گردد.

این مسؤول ادامه داد: اگر پساب تصفیه نشود در درازمدت روی سفره‌های آب زیرزمینی تأثیر می‌گذارد و مشکلاتی را به دنبال دارد.

ذاکری با بیان اینکه مطالعه احداث تصفیه خانه فاضلاب براساس آیم‌های مختلفی از جمله توپوگرافی و زمین سایر است، اضافه کرد: با توجه به بررسی‌های انجام شده تصفیه‌خانه فاضلاب در داخل شهر نیست و در خارج از شهرها احداث می‌شود.

وی یادآور شد: احداث تصفیه‌خانه فاضلاب در شهرهای مازندران براساس تجربه موفقی که در شهر ساری داشتیم، است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران با اشاره به اینکه این شرکت خدمات کشوری ارائه می‌دهد، افزود: اگر قرار است خدمات کشوری ارائه دهیم باید امکانات ما نیز کشوری باشد.

این مسؤول اظهار کرد: با توجه به گردشگرپذیر بودن و فاصله بین جنگل و دریا شهرهای مازندران تجهیز آنان به سیستم تصفیه خانه فاضلاب ضرورت دارد در غیر این صورت مشکلات بسیاری به دنبال دارد.

ذاکری درباره سختی آب، گفت: سختی آب مازندران از استاندارد کمتر است و شعاری داریم هر مکانی زندگی می‌کنیم آب همان منطقه را باید مصرف کنیم.

وی در مورد تصفیه آب، بیان کرد: تصفیه آب در درازمدت مضر است چرا که بسیاری از املاح و مواد معدنی از آب حذف می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران با اشاره به اینکه در سطح مزارع و زمین‌های کشاورزی مازندران فلزات سنگین و سموم وجود دارد اما املاح موجود در آب باعث هضم آن از بدن می شود، افزود: اگر چنان‌چه آب را مصرف نکنیم و تبدیل به آب مقطر شود با مشکل مواجه می‌شویم.

این مسؤول با اعلام اینکه استفاده از دستگاه تصفیه آب در مناطقی که آب خالص بهداشتی باشد ضروری است، اظهار کرد: مواد موجود در آب در فیلتر جمع و در آن مکان باکتری‌ها فعال شده و تبدیل به مرکز تولید آلودگی می‌شود که افراد تصور می‌کنند که آلودگی را از آب جدا کردند در حالی‌که فیلتر به محل تولید باکتری تبدیل می‌شود.

ذاکری یادآور شد: استفاده از آب تصفیه شده در بلندمدت اثرات ناگواری روی سلامتی افراد به دنبال دارد.

وی درباره انتقال آب با استفاده از تانکرها، اضافه کرد: در برخی از مناطق مرسوم شده که آب چشمه‌ها را با استفده از تانکر منتقل می‌کنند که این امر نیز ممکن است تأثیرات ناگواری روی سلامتی افراد به دنبال داشته باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران با تأکید بر اینکه آب تحت کنترل بهداشتی در اختیار افراد قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: آب روزانه کلرسنجی و تحت آزمایش‌های مختلف بهداشتی قرار می‌گیرد.

ذاکری در پایان با بیان اینکه کیفیت آب آشامیدنی خطر قرمز ما محسوب می‌شود، گفت: برای احداث آزمایشگاه کیفیت آب میلیارد تومان هزینه شده است تا آب سالم در دسترس همه مردم قرار گیرد.

86034/ع

فاضلاب مازندران تصفیه اینکه مدیرعامل ذاکری احداث سیستم دنبال افراد مسؤول تبدیل تصفیه‌خانه کشوری کیفیت اظهار بهداشتی استفاده املاح درباره موجود فیلتر تولید آلودگی بسیاری ناگواری سلامتی می‌گیرد اضافه داریم حالی‌که خبرگزاری آشامیدنی عقب‌ماندگی برخورداری درازمدت براساس خدمات ارائه اشاره شهرهای یادآور افزود