مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، سید مصطفی موسوی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود : در سال جاری یکهزار و 53 هکتار به وسعت شهرک های صنعتی مازندران افزوده شد.
وی تعداد شهرک و نواحی صنعتی استان را 39 مرکز اعلام کرد.
موسوی گفت : متوسط مساحت شهرک ها در حال حاضر نیز هنوز پایین است و این باعث می شود هزینه نگهداری بالا رود تعدد شهرک ها نیز هزینه نگهداری را بالا می برد اما استراتژی توسعه شهرک های مزیت دار در اولویت کار شرکت شهرک هاست.
وی ایجاد دو شهرک صنفی در زمینه اتحادیه برنج کاران و بنکداران در استان برای اولین بار در کشور، ایجاد شهرک صنایع دستی و گردشگری برای نخستین بار در کشور و تجهیز پنج شهرک صنعتی به فیبر نوری را از دیگر اقدامات شاخص در 3 سال گذشته برشمرد.
** بازگشت 102 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران همچنین از بازگشت 102 واحد تولیدی راکد صنعتی و تولیدی با ارائه تسهیلات و حمایت های دولت در این استان به چرخه تولید ، در دولت تدبیر و امید خبر داد.
وی گفت که در ابتدای 93 همچنین 126 واحد صنعتی و تولیدی از استان مازندران در تملیک بانک ها در آمده بود که از میانگین کشوری بالاتر بود و اگر با این روند ادامه می یافت بخش اعظم واحدهای تولیدی در حال حاضر در تملیک بانکها بودند.
او افزود : همچنین در سال 93 تعداد واحدهای راکد در کشور 812 واحد بود که در حال حاضر این رقم با افزایش حدود دو برابری به یکهزار و 500 واحد رسیده است ، اما در استان مازندران با توقف این روند در حال حاضر 160 واحد راکد داریم که اگر قرار بود با سرعت گذشته پیش رود باید الان 350 واحد راکد می داشتیم.
موسوی متوقف کردن روند تملیک واحدهای تولیدی با حمایت بانک ها و استانداری از سال 93 تاکنون را از دیگر اقدامات شرکت شهرک های صنعتی در دولت یازدهم بوده است.
وی تاکیدکرد : دغدغه ما بازگرداندن واحدهای تملیکی به چرخه تولید است و با پیگیری های انجام شده کمیته ای جهت ساماندهی این واحدها با دبیری شرکت شهرک ها شکل گرفت.
** گازرسانی به هفت شهرک صنعتی
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران همچنین از گازرسانی به هفت شهرک صنعتی در دولت یازدهم خبر داد و مهم ترین هدف از گازرسانی به شهرک های صنعتی را کاهش قیمت تمام شده تولید عنوان کرد.
وی گفت که امسال هم گازرسانی به 2 شهرک در دست اجراست.
موسوی پرداخت تسهیلات به مبلغ یکهزار و 700 میلیارد ریال در طرح رونق تولید به 191 واحد صنعتی و تولیدی استان را از دیگر اقدامات شاخص در سه سال گذشته برشمرد و گفت : برای امسال هم این طرح با رونق بیشتر و در کل کشور معادل 200 هزار میلیارد ریال جهت واگذاری تسهیلات پیش بینی شده است که واحدهای متقاضی با ثبت نام از طریق سامانه بهین یاب می توانند در این طرح شرکت کنند.
وی افزود : استان مازندران از جذب تسهیلات در این طرح سال گذشته حایز رتبه برتر کشور شد، این اعتبار مشترک بین بخش کشاورزی و صنعت بود که تیم نظارتی شکل گرفت که تسهیلات بجا استفاده و به نتایج خود رسیده باشد.
موسوی گفت : گازرسانی به شهرک ها در تسهیل این امر موثر بوده و با رونق تولید افزایش اشتغال را نیز نسبت به سالهای گذشته خواهیم داشت.
** احداث و نوسازی 6 تصفیه خانه
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران گفت : چهاردهمین تصفیه خانه شهرک ها نیز امسال به بهره برداری رسید که با احتساب یک تصفیه خانه خصوصی شمار تصفیه خانه های شهرک های صنعتی به 15 مورد رسیده است .
وی افزود: برنامه ما توسعه تصفیه خانه ها به تعداد شهرک هاست اما برای تحقق این امر باید حداقل فاضلاب ورودی به تصفیه خانه 100مترمکعب باشد و همچنین 70 درصد شهرک باید واگذار شده و 50 درصد واحدها نیز فعال باشد.
به گفته وی ، مازندران رتبه اول کشور از نظر تعداد تصفیه خانه های شهرک های صنعتی است که پنج هزار و 500 مترمکعب در شبانه روز فاضلاب صنعتی پالایش می کنند که این رقم تا سال 93 سه هزار مترمکعب بود و در سه سال گذشته 2 هزار و 500 متر مکعب افزوده شد.
وی گفت: حدود 72 درصد واحدهای بهره بردار به تصفیه خانه وصلند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران همچنین از انجام بیش از 2 هزار و 500 قرارداد سرمایه گذاری در این شهرک طی 3 سال گذشته خبر داد و گفت : این سرمایه گذاری توسط یکهزار و 696 واحد بهره بردار در شهرک های صنعتی صورت گرفته است.
موسوی افزود : 900 واحد صنعتی نیز در حال ساخت و ساز در شهرک ها هستند که نمی توان آنها را راکد نامید.
** 185 میلیون دلار صادرات در یک سال گذشته
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران گفت : 14 واحد تولیدی و صنایع کوچک مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی این استان در یک سال گذشته بیش از 185 میلیون دلار محصولات تولیدی به خارج از کشور صادرات داشتند که عمده این صادرات مواد غذایی بوده و به کشورهای آسیای میانه ، عراق و روسیه صادر شده است.
وی افزود : یکی از نقایص ما در صادرات انجام این روند از سوی واحدها به صورت انفرادی و عدم آشنایی واحدها به ادبیات صادرات است که به منظور رفع این معضل اولین شرکت مدیریت صادرات در کشور با مجوز وزارت صنعت در مازندران ایجاد شد که نیاز به معرفی آن و آگاهی دهی به واحدهای صنعتی صادراتی است.
این نشست در حاشیه بازدید خبرنگاران استان از شهرک های صنعتی صورت گرفت.
خبرنگار : فاطمه رحمتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
3009/1654
اقتصاد
شهرك صنعتي
وسعت
مازندران