مازندشورا:علی محمدی درحاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی های اقتصادی ایران به مرکزیت مازندران در ولگاگراد در گفتگو با خبرنگار اعزامی مهر حجم مبادلات تجاری بین ایران و آستاراخان را ۱۶۴ میلیون دلار برشمرد و افزود: حجم مبادلات تجاری ما در دو سال پیاپی ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ حدود ۱۶۴ تا ۱۶۸ میلیون دلار نوسان داشته است.
سرکنسول ایران در آستاراخان با بیان اینکه ما چشمانداز بالاتری در روابط خود با روسیه میبینیم، افزود: امسال ما افزایش صادرات داشتهایم اما چون دو قلم کالا در مبادلات ما روسیه حذف شده است، این رقم چند میلیون دلار کاهش را نشان میدهد.
وی در رابطه با حذف دو قلم کالا در مبادلات ایران و روسیه گفت: امسال ما گندم وارد نمیکنیم درحالی که گندم در مبادلات ما رقم قابل توجهی بوده و نکته دوم در سیمان است که اختلاف نظراتی در زمینه ارزیابی کیفیت سیمان داریم و سیمان ایران به روسیه کاهش پیدا کرده است، لذا اگر این دو قلم را مانند دو سال گذشته داشتیم، رقم امسال ما بالاتر از این موارد بوده است.
محمدی با بیان اینکه این رقم میتواند تا دو برابر افزایش پیدا کند و روند رو به رشد خواهد داشت، افزود: یکی از کشورهای مهم تأمینکننده چوب ما روسیه است و ما با توجه قانون پنج ساله و محدودیت در برداشت چوب در جنگلهای شمال، باید بحث چوب را تقویت کنیم تا نیازهای کشورمان تامین شود و این امر رقم را بالا خواهد برد و در ذرت و خوراک دام نیز با همین وضعیت مواجهایم، چون به بازارهای مصرف نزدیک است میتوانیم بخشی از اقلام خود را تأمین کنیم.
وی از جمله موانع افزایش مبادلات را موانع بندری روسیه برشمرد که منعکس شده و افزود: ولگا در فصلهایی از سال نیاز به لایروبی بیشتری دارد تا کشتیهای ما بتوانند سریعتر کالا را حمل کند؛ عمق آب باید حداقل چهار متر باشد اما برخی مواقع از سال به ۳.۷ میرسد که کشتیها نمیتوانند بار کامل ببرند و هزینه حمل بار را بالا میبرد و در تجارت اثر منفی میگذارد.
سرکنسول ایران در آستاراخان از جمله دیگر موانع مبادلات به تشریفات گمرکی، بارگیری و تشکیلات قرنطینه روسیه اشاره کرد و افزود: آنها بوروکراسی زائدی در این زمینه دارد و این امر منعکس شده تا آن را برطرف کنند.
محمدی با بیان اینکه برخی موانع مبادلات از سوی کشور ماست، خاطرنشان کرد: ما باید بپذیریم که صادرکنندگان قدرتمندی که بتوانند بصورت مستمر و دائم و با کیفیت بالا صادرات داشته باشند، نداشتیم.
وی ادامه داد: ما به دلیل نداشتن شرکتهای توانمندی که بتوانند مستمر، با کیفیت و مطابق نیاز روز کالا عرضه کنند، نتوانستیم خلایی را که بعد از عدم حضور ترکیه در بازارهای روسیه بوجود آمد، پر کنیم.
سرکنسول ایران در آستاراخان با تأکید بر اینکه با خرده فروشی اقلام، یک کانتینر، دو کانتینر و حتی ده کانتینر نمیتوان در بازار روسیه موفق بود، گفت: شرکتهایی که از غرب یا حتی از ترکیه برای سرمایهگذاری به اینجا میآیند، شرکتهای بزرگتری هستند.
محمدی با بیان اینکه ما باید به سمت برندسازی برویم، افزود: به طور مثال، ااگر صد تولیدکننده کیوی در کشور داریم، اینها باید تحت یک برند جمع شوند تا آن برند بتواند قراردادهای درازمدت و با کیفیت خوب با طرف روس منعقد کند و به دلیل بازار رقابتی گسترده در روسیه، اگر شرکت واردکنندهای نتواند کالا و اقلام مورد نیاز را تحویل دهد، جریمه سنگینی خواهد شد.
سرکنسول ایران در آستاراخان با بیان اینکه مشکلات باید بخشی در ایران و بخشی در روسیه برطرف شود، افق پیشرو را روشن ارزیابی کرد و گفت: از جمله اقدامات انجام شده از سوی ما، تاسیس سرای تجاری ایران در آستاراخان بوده که قرار است در این سرا، ۱۴ اتاق بازرگانی ایران دفتر داشته باشند تا بتوانند مذاکرات تجاری انجام دهند.
محمدی با بیان اینکه این سرای تجاری، یک پایگاه مهم برای مبادلات اقتصادی و مذاکراتی خواهد بود، افزود: در مهر ماه، عملیات بازسازی و تعمیرات آن به سرعت انجام شده و امیدواریم در طی مراسمی، سرای تجاری ایران که یکی از وعدههای ۱۵ ساله ایران و روسیه بوده است را در جنوب روسیه افتتاح کنیم و تحرکی به روابط اقتصادی دهیم.
اولین نمایشگاه اختصاصی توانمندی های تخصصی ایران به مرکزیت مازندران با حضور ۴۲ شرکت از مناطق مختلف کشور در ولگاگراد روسیه برپا شد.