مازندشورا: آمارهای اداره کل آموزش و پرورش مازندران نشان می دهد که با وجود افزایش حدود 10 هزار نفری تعداد دانش آموزان مازندرانی در دولت تدبیر و امید ، اما تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل این استان از حدود هشت هزار نفر به سه هزار و 800 نفر کاهش یافته است .
برنامه ریزی دولت تدبیر و امید برای شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل و هدایت آنها به چرخه آموزش و مدرسه در قالب طرح های مختلف از سوی مجموعه آموزش وپرورش مازندران اجرا شد که زمینه ساز بدست آوردن این دستاوردها و کاهش جمعیت بازماندگان از تحصیل شده است .
تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل که به خاطر مهاجرت ، فقر ، ازدواج و شرایط اقتصادی مجبور به ترک تحصیل شدند ، در قالب های مختلف به صورت ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان معلول بستری در منزل یا بیمارستان و ارائه آموزش از طریق سامانه متمرکز هدایت آموزشی از راه دور همراه بود .
**کاهش حدود نیمی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل دوره متوسطه مازندران
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه در سال 93 تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل دوره متوسطه اول و دوم 2 هزار و 754 نفر بود ، گفت : اکنون این میزان به یک هزار و 600 نفر کاهش یافته است .
اسفندیار نظری اصلی ترین عامل آمار بازماندگان از تحصیل استان در این دوره ها را ورود به بازار کار و ازدواج و نیز مهاجرت افراد به استا نهای دیگر اعلام کرد .
وی همچنین بیشترین آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل در دوره های متوسطه اول و دوم را مربوط به دختران دانست ، ادامه داد : بیش از 65 درصد از تعداد یکهزار و 600 دانش آموز بازمانده از تحصیل دوره متوسطه اول و دوم را دختران تشکیل می دهند .
وی با اشاره اینکه دانش آموزانی که به دلیل مهاجرت و یا ازدواج ترک تحصیل کردند امکان بازگشت آنها به تحصیل غالبا امکانپذیر نیست ، افزود : اما برای دانش آموزانی که بخاطر فقر و مسائل اقتصادی مجبورند زودتر وارد بازار کار شوند برنامه آموزشی ویژه لحاظ شده است .
وی از'هدایت آموزشی از راه دور' به عنوان سامانه ای برای فراهم آوردن امکان تحصیل این دسته از دانش آموزان نام برد و گفت : این دانش آموزان می توانند با ثبت نام در این سامانه بدون حضور در کلاس های درس می توانند ادامه تحصیل بدهند .
معاون ابتدایی آموزش و پرورش مازندران نیز با اشاره به اینکه تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل در این مقطع از سال 93 تاکنون 60 درصد کاهش داشته است ، گفت : فهرست پنج هزار نفری این دانش آموزان که از سوی وزارت آموزش و پرورش به مازندران ابلاغ شد اکنون به 2 هزار و 200 نفر کاهش یافته است .
سید عیسی میرشفیعی افزود : این آمارها از طریق استعلام از ثبت احوال و سامانه 'سناد'(سامانه ثبت نام دانش آموزان) برای شناسایی و پیگیری به آموزش و پرورش استان ارسال شد .
وی ادامه داد : از فهرست 2هزار و 200 نفری که اسفند سال 95 به آموزش و پرورش مازندران برای شناسایی اعلام شد ، بیش از یکهزار و 200 نفر پسر و مابقی آنها دختر بودند .
معاون ابتدایی آموزش و پرورش مازندران گفت : برخی از این کودکان را متولدان مازندران که به استان و کشورهای دیگر مهاجرت کردند تشکیل می دهند که شناسایی آنها ممکن نیست .
وی افزود : برخی از این کودکان در سنجش آموزشی استثنایی شناخته شدند ، اما خانواده آنها از ثبت نام این کودکان در مدرسه های استثنایی مخالفت می کنند .
میر شفیعی بیان داشت : بیشتر کودکان بازماندگان از تحصیل از کودکان فاقد سرپرست موثر ، کودکان کار و همچنین کودکان طلاق هستند .
وی اضافه کرد: با همکاری دستگاه های مربوطه استان مازندران در شهرهای بلده ، بندپی شرقی و غربی ، دودانگه و چهاردانگه بهنمیر و چمستان تعداد کودک بازمانده از تحصیل به صفر رسیده است .
بر اساس گزارش آموزش و پرورش در سال تحصیلی 95-96 دانش آموزان استان مازندران بیش از 520 هزار نفر اعلام شد .
خبرنگار : رضاغلامی**انتشا ردهنده: محسن حسن نیا
7335/1899
علمي آموزشي
بازماندگان از تحصيل
دولت تدبير و اميد
مازندران