26 مرداد سال روز آزادی اسراء و نتیجه تدبیر و قاطعیت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی

مازندشورا: ساری - ایرنا - روزنامه ' بشیر ' چاپ ساری در شماره روز پنجشنبه خود در یادداشتی با عنوان ' 26 مرداد سال روز آزادی اسراء و نتیجه تدبیر و قاطعیت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی' ضمن گرامیداشت این روز به تبیین نقش و قاطعیت رئیس جمهور وقت ایران در روند آزادسازی اسرا پرداخت.

مازندشورا: این روزنامه نوشت : 26 مرداد 1369 ، برگ دیگری از تقویم انقلاب ورق خورد و یوم الله دیگری متولد شد. ثانیه های انتظار به کندی می گذشت!!، شهر به استقبال پرنده های مهاجر آمده بود که در سال های سخت هجران از وطن، بال و پرشان در زیر شکنجه های کفر شکسته شده بود، هرچند البته جسم آنان دربند بود، ولی هیچ گاه روح و اندیشه بلندشان تسخیر نشد و قلبشان به یاد دین و ایمان و آسمان وطن می تپید.
26 مرداد روز بازگشایی قفس ما بود ، روز شادمانی شهر و مردم ، روز شاد باش و تبریک ، روز وصل و دیدار ، آغوش وطن گشوده شده بود و فوج فوج مردانگی در آن جای می گرفت، به راستی کدامین ساعت می تواند شکوه آن لحظات را در خود بگنجاند و کدامین تقویم می تواند شوق آن لحظه دیدار را در خود ثبت کند؟
طلوع دوباره زندگی، آزادگان آمدند همان طور که رفته بودند؛ دلیر و مقاوم، نستوه و استوار، امیدوار و دلاور، آمدند با همان صلابت همیشگی، همان طور که دیروز رفته بودند، امروز که آمدند، بوی اسپند و دود، بوی عطر خاطرات، و بوی مهربانی و انتظار فضای دل ها را سرشار از شور و شعف کرده بود.
حس غریبی بود، عشق خودنمایی می کرد و اقاقیا به استقبال آمده و آفتاب گردان صورت خود را به خورشید سپرده بود، نسیم، مژده وصل می داد، انتظار پایان یافت و بازگشت پرستوها، سخنی بود که هر پیر و جوانی ورد زبان خود کرده بودند، پاییز اسارت و بهار آزادی بر شما مبارک باد.
آری، آن روز عشق طلوع کرد، همان عشقی که هشت سال پیش بدرقه اش کردیم و اینک به استقبال اش می رویم، چشم های همه گان اشک بار بود، نه به خاطر غم و اندوه، بلکه این بار از شوق وصال؛ چرا که وعده خدا محقق شده بود «اِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرا؛ به درستی که پس از هر سختی آسانی است».
نیمه پنهان دفاع مقدس:
آزادگان ما، وارثان شهیدانند و ماندند تا نامشان را گرامی و راه شان را ادامه دهند.این از معراج برگشتگان، اینک با حضور خود در جامعه، آمده اند تا در صحنه های سازندگی حماسه ای دیگر بیافرینند و هم دوش هم سنگران دیروزشان، روح بزرگی و صلابت را در جامعه بدمند، اینک رسالت ما، به ویژه نسل جوان این است که با دنباله روی از سیره این سرافرازان، کشور خود را در برابر دشمنان به کمین نشسته بیمه کنیم.
باید قدر این گنجینه های ارزشمند انقلاب را دانست؛ آزاد مردانی که در اوج عزت و پایداری به وطن بازگشتند و با صلابت و ایستادگی، برای خدمت در سنگر سازندگی ایران آزاد و آباد در صحنه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آماده و مقاومند.
این یادگاران دفاع مقدس و روزهای آتش و خون ، با گامهای مطمئن و دل های سرشار از عشق و ایمان به خدا و وطن، برای رسیدن به قله های فتح و ظفر ایستاده اند؛ پس ما نیز باید صبوری شان را ارج نهیم و پای غفلت بر آن نگذاریم.
یاد هاشمی رفسنجانی عزیز گرامی باد که در آزادی آزادگان نقش اساسی ای را ایفاء کرده بود، به بخشی از آن اتفاق بزرگ اشاره می کنیم تا 26 مرداد ماه با نام آن ابرمرد ایران هم عجین شده باشد.
صدام حسین در اول اردیبهشت 1369 به رهبران جمهوری اسلامی نامه نوشته بود و 5 روز پس از آن نامه از طریق مقام‌ های فلسطینی (یاسر عرفات) و در آستانه عید فطر به تهران رسیده بود، صدام در این نامه پیشنهاد داده بود تا خودش به همراه عزت ابراهیم الدوری به همراه شماری از دستیارانش با آیت الله خامنه ‌ای و اکبر هاشمی رفسنجانی مذاکره کنند!!.
رهبر سابق عراق در این نامه هم چنین پیشنهاد کرده بود که این ملاقات در 'مکه مکرمه، قبله گاه مسلمانان و بیت عتیق که مولای مان ابراهیم علیه السلام آن را بنا نهاد یا در هر مکان دیگری که بر آن توافق می‌کنیم' برپا شود!!، صدام حسین در پیام مکتوب خود بر اساس اصل 'شتاب در کار نیک' ملاقات مستقیم رهبران دو کشور یعنی خودش از یک سو و آیت الله خامنه‌ ای رهبر جمهوری اسلامی و هاشمی رفسنجانی به عنوان رییس جمهوری اسلامی ایران از سوی ایران را در دومین روز عید فطر پیشنهاد کرده بود.
صدام در اولین نامه ‌اش خطاب به رهبران ایران، درباره شروع مجدد جنگ هم هشدار داده و نوشته 'بکوشیم خون‌ هایی را که چه بسا بار دیگر به هر علت به زمین ریخته شود، محفوظ داریم زیرا از جمله احتمالات مرتب بر وضع موجود این که عوامل دست اندرکار، وقوع فتنه میان ایران و عراق در گذشته، بار دیگر برای شروع مجدد جنگ به نحوی که صلح را از دو کشور دور سازد، تلاش کنند.'
بنابر دیدگاه رهبر وقت عراق، اسرائیل متهم اصلی در احتمال شعله ور کردن آتش جنگ تازه‌ ای میان عراق است!!. نوشته صدام با عبارت 'خدایا تو گواه باش که من ابلاغ کردم' پایان می‌گیرد.
پاسخ هاشمی رفسنجانی:
مضمون نامه آقای هاشمی رفسنجانی استقبال از اصل پیشنهاد صدام در امضای توافقنامه صلح است اما لحن آن خشک و متاثر از سال‌ها جنگی است که میان دو کشور جریان داشته است.
آقای هاشمی رفسنجانی در اولین جمله این نامه نوشته است 'به راستی اگر به مطالبی که در این نامه آمده 8 سال پیش توجه می‌شد و ارسال پیام جای اعزام سرباز را می‌گرفت، امروز دو کشور ایران و عراق و شاید همه امت اسلامی با این همه خسارات و ضایعات مواجه نبود.'
هاشمی حتی با کنایه به صدام می‌گوید ' تجربه جنگ تحمیلی به دیر باوران هم فهماند که تهاجم نظامی، قادر نخواهد بود پایه‌ های انقلاب اسلامی متکی بر اراده مردم مسلمان را متزلزل سازد.'
قاطعیت و تدبیر هاشمی رفسنجانی، صدام حسین وحشی و جنگ ستیز را وا داشت تا به خواسته های ایران اهمیت بدهد و تمکین کند و آزادی اسراء از جمله اولین شرایط گفتمان صلح بین ایران و عراق بود و سرانجام به نتیجه رسید و دل های خسته از فراق ملت ایران و خانواده های اسراء التیام یافت و قرار شد که اولین تبادل اسراء در 26 مرداد ماه انجام پذیرد، بدین گونه انسانهای مجاهد و صبور از بند اسارت آزاد شده بودند.
خبرنگار : فاطمه رحمتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
3009/1654

سياسي

رسانه هاي محلي

مازندران

هاشمی رفسنجانی اسلامی مرداد اسراء استقبال آزادی نوشته پیشنهاد اولین آمدند رهبران جمهوری صلابت آزادگان انقلاب دیگری انتظار ملاقات تقویم نتیجه قاطعیت تدبیر همراه سازندگی ابراهیم گرامی ایمان دیدار تواند کدامین امروز سرشار راستی اسارت پایان جامعه