حق صید ماهیان خاویاری برای تحقیقات و بازسازی ذخایر دریای خزر برای ایران

مازندشورا: ساری- ایرنا- مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران به توافق ممنوعیت برداشت و صادرات ماهیان خاویاری برای پنج کشور ساحلی دریای خزر به مدت پنج سال اشاره کرد و گفت: در سومین سال این توافق ایران تنها کشوری است که از امسال مجوز صید ماهیان خاویاری را برای تحقیقات و بازسازی ذخایر دریافت کرد.

مازندشورا: ناصر کرمی راد روز یکشنبه در حاشیه برگزاری دوره آموزشی آشنایی با روش های بازسازی و حفاظت ازذخایر ژنتیکی آبزیان در بابلسر به خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس توافق کمیسیون منابع زنده دریای خزر ،از 2015به مدت پنج سال پنج کشور حاشیه دریای خزر حق صید ماهیان خاویاری را ندارند، اما ایران از امسال مجوز صید ماهان خاویاری برای تحقیقات و مطالعات و تکثیر و باز سازی دریافت کرده است.
وی پشتیبانی از جامعه حدود 14هزار نفری صیادان شمال و حفظ گونه بومی ماهی خاویاری قره برون را از هداف اصلی باز سازی عنوان کرد و اظهار داشت :ذخایر ماهیان خاویاری که یک ذخیره مشترک بین پنج کشور حاشیه دریای خزر است، از سه هزار تن به کمتر از 500 تن رسیده که پایین ترین حد آن است.
مدیر کل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران ،سن بلوغ ماهیان خاویاری را بالا دانست و تصریح کرد: نخستین سن بلوغ برای ماهی اوزون برون 10 سال، تاس ماهیان 15 سال و فیل ماهیان 20 سال است تا بتوان از خاویار این ماهی ها استحصال کرد.
کرمی راد بر لزوم ایجاد حاشیه امن برای این گونه ماهیان ارزشمند که حداقل 10 سال عمر خود را در محدوده آب های کشورهای حاشیه دریای خزر مهاجرت می کنند، تاکید کرد و بیان داشت: اکنون برنامه مطالعه تولید گونه های ارزشمند دریای خزر در سیستم پرورش ماهی در قفس از جمله فیل ماهی خاویاری، ماهی آزاد و قزل آلا در دریای خزر و ماهی سی باس، سیبرین و شانک در دریای جنوب کشور را در دستور کار داریم.
وی گفت :ماهی‌های خاویاری و استخوانی شامل سفید، کپور و سوف از جمله گونه هایی است که در آبهای شمال کشور بازسازی ذخایر می شوند.
مدیرکل دفتربازسازی ذخایرآبزیان سازمان شیلات ایران بازسازی وحفاظت ازذخایر ژنتیکی آبزیان کشور را از رسالت ها و ماموریت های سازمانی شیلات دانست و گفت: بهره گیری ازروش ها ویافته های نوین علمی دنیا برای مسئولان وکارشناسان مراکز تکثیر وبازسازی امری ضروری است.
به گزارش ایرنا، آشنایی با اصول استخراج ژن ،حفاظت و نگهداری از آنها ، آشنایی با روش های انجماد اسپرم ،نگهداری و انتقال آنها درخارج ازفصل تکثیر و در زمان های ضروری ، روشهای شناسایی وایجاد بانک ژن مولدین با ارزش و استفاده مناسب و علمی از آنها ، نحوه صید و نگهداری مولدین با ارزش وحفاظت از ذخایرژنتیکی گونه های تحت فشار ،آشنایی با آخرین متدهای روزدنیا در رابطه با حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان و مولدسازی از عنوان های دوره آموزشی در حال برگزاری در بابلسر است.
دراین دوره سه روزه تعداد 50 نفراز روسا و کارشناسان مراکزتکثیر و بازسازی ذخایر استان های مختلف ازشمال تا جنوب کشور حضور دارند.
دراین دوره سه تن از اساتید شیلاتی دکتر پورکاظمی رییس موسسه تحقیقات شیلات ،دکتر عبدالحی معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران و دکتر رضوانی درخصوص راهکارها،شیوه ها وسایر مسایل مربوط به انتقال ژن آبزیان یافته های خود را تبیین می کنند.
سالانه حدود 76هزار تن انواع آبزیان در مازندران تولید می شود .
مازندران 338کیلومتر ساحل دریای خزر دارد.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899

اقتصاد

ماهيان خاوياري

باز سازي ذخاير

مازندران

دریای خاویاری ماهیان ذخایر بازسازی آبزیان حاشیه شیلات آشنایی نگهداری ژنتیکی تکثیر حفاظت تحقیقات مازندران ضروری وحفاظت دراین تولید انتقال مولدین بابلسر ازذخایر آموزشی برگزاری خبرنگار ایرنا دانست عنوان ارزشمند