تخریب زیستگاه‌ها با بهره‌برداری بدون ضابطه از معادن

مازندشورا: مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: تخریب زیستگاه‌ها از عوامل مهم در مسیر از بین رفتن محیط زیست، حیات وحش و مرال‌ها هستند البته یکی از این عوامل وجود معادن و فعالیت غیرمجاز آنها و بهره‌برداری بدون ضابطه از معدن است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، حسین‌علی ابراهیمی‌کارنامی در حاشیه نخستین همایش نجات مرال‌ها به میزبانی این شهرستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اداره‌کل حفاظت از محیط زیست مازندران با اجرای قوانین و مقررات در راه حفظ و حراست از طبیعت و محیط زیست گام برمی‌دارند هر چند امروزه مردم علاقه‌مند به محیط زیست هستند و به کمک آن آمده‌اند.

وی با قدردانی از وجود تشکل‌های زیست محیطی برای حفاظت از طبیعت ، افزود: در استان مازندران و شهرستان آمل ظرفیت زیادی در راه حفاظت از محیط زیست با وجود مردم دوستدار طبیعت وجود دارد و باید از این موهبت بزرگ استفاده بهینه شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه تشکل‌های مردم‌نهاد این روزها باعث امیدواری در راه حفاظت از محیط زیست هستند، بیان کرد: تخریب زیستگاه‌ها از عوامل مهم در مسیر از بین رفتن محیط زیست، حیات وحش و مرال‌ها هستند البته یکی از این عوامل وجود معادن و فعالیت غیرمجاز آنها و بهره‌برداری بدون ضابطه از معدن است همچنین طرح‌های توسعه عمرانی بدون پیوست زیست محیطی هم باعث تخریب می‌شوند.

این مسؤول با اشاره به اینکه در هر مکان بدون مجوز جلوی اقدامات عمرانی و مخرب طبیعت را گرفتیم، اظهار کرد: دستگاه قضایی هم با قدرت همگام با مسؤولان محیط زیست به اعمال قانون مشغول است و این نهاد قضایی در آمل همکاری زیادی در راه حفظ طبیعت دارد.

ابراهیمی با اعلام اینکه با آلودگی محیط  زیست در روند تولید برخی صنایع به شدت برخورد می‌شود، بیان کرد: مرال از گونه‌های با ارزش جانوری در جنگل‌های هیرکانی است که در جنگل‌های مازندران به صورت طبیعی حدود 400 رأس از آنها زیست دارند.

وی ادامه داد: سرشماری حیوانات نادر در مازندران به لحاظ شرایط خاص اقلیمی و جنگلی سخت است و وجود این تعداد مرال زیاد دقیق نیست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه برای آینده مرال‌ها نگران هستیم، افزود: هر چند با حضور مردم عاشق طبیعت و سازمان‌های مردم نهاد از نگرانی‌ها کاسته می‌شود تا برای آینده این گونه‌های نادر حفظ شوند.

این مسؤول با اشاره به اینکه معتقد نیستم که مرال‌ها در اسارت تکثیر شده و در طبیعت رهاسازی شوند، تصریح کرد: باید ضریب حفاظتی در طبیعت برای زاد و ولد و زندگی مرال افزایش داده شود تا آنها بتوانند در طبیعت دست به احیا و زاد و ولد بزنند تا با تکثیر و پرورش آنها شاهد افزایش این گونه زیبا و کم‌یاب باشیم.

ابراهیمی با اعلام اینکه برای حفظ حیات وحش، زیستگاه‌ها و حیواناتی همانند مرال بیش از 120 شهید در کشور تقدیم شدند، ادامه داد: با تمام قدرت جلوی شکارچیان و متخلفان طبیعت ایستادگی می‌کنیم و مطمئن هستیبم که مردم، دستگاه انتظامی، اطلاعاتی و قضایی از مسؤولان محیط زیست حمایت دارند.

وی گفت: بسیاری از شکارچیان متخلف دست از شکار حیوانات برداشته و قانون‌مند شدند ولی به آن دسته از شکارچیان متخلف که قصد شکار حیوانات را دارند هشدار می‌دهم که با توجه به قوانین و مقررات با جدیت با آنها برخورد می‌شود.

86012/ع

طبیعت مازندران حفاظت اینکه مرال‌ها قضایی دارند مدیرکل حیوانات شهرستان زیستگاه‌ها شکارچیان تخریب برخورد مسؤولان ابراهیمی اعلام آینده افزایش متخلف تکثیر ادامه جنگل‌های گونه‌های عوامل قوانین مقررات اظهار معادن بهره‌برداری ضابطه تشکل‌های محیطی مسؤول اشاره عمرانی زیادی افزود دستگاه