مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، سعید آرام دوشنبه شب در نشست تخصصی با کارشناسان بهزیستی استان یکی از مهمترین و اصلیترین مولفههای سازمان بهزیستی را پیشگری برشمرد و افزود: این مهم در برنامههای مختلفی که ما در سازمان بهزیستی انجام میدهیم، نقش بسیار مهمی را داراست.
وی با بیان اینکه ،در برنامه توسعه ششم، یکی از مهمترین مسئولیتهایی که به سازمان بهزیستی سپرده شده و سازمان را متولی این امر را قرار دادند، بحث سلامت اجتماعی است، بر برنامهریزی مختلف در این عرصه تأکید کرد.
آرام با اشاره به اینکه سالهاست ما در تلاش برای پیشگیری از معلولیتها و مشکلات ژنتیک برای ارائه خدمات قابل قبول هستیم، افزود: کسی منکر اجرای برنامه غربالگری در حوزه بینایی و شنوایی نیست اما مقوله اصلی فراموش شده و یکی از مهمترین مشکلات ما در بخش توانبخشی در بحث معلویتهاست.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به میزان زیاد مشکلات ژنتیکی و معلولیتهای مادرزادی در کشور، تولد بیش از ۲۵ تا ۳۰ هزار بچه با معلولیت در کشور را آمار بالایی برشمرد و افزود: با ضافه شدن آمار معلولیتهای ناشی از تصادفات این میزان بسیار بیشتر نیز میشود.
وی معلولیاتهای ناشی از تصادفات را زیاد برشمرد و افزود: مسئولیت معلولان این حیطه نیز بر عهده بهزیستی قرار می گیرد که نیازمند اقدام عاجل در این رابطه است.
مدیرکل بهزیستی مازندران آسیب اجتماعی طلاق را از دیگر موضوعات مهم کشور برشمرد و افزود: اهمیت این آسیب به حدی است که رهبری نیز به سه قوه برای پیگیری این موضوع تأکید کردهاند.
وی با بیان اینکه پس از بررسی همه فاکتورهای موثر در طلاق، در نهایت به عدم مهارت زندگی زوجین میرسیم، گفت: زوجینی که وارد چرخه زندگی زناشویی میشوند، نحوه ارتباط با هم و تعامل را نمیدانند و از این رو نقش بهزیستی بسیار مهم است و وظیفه اصلی ما در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، آموزش مهارتهای زندگی و فرزندپروری است.
آرام یکی از کارهای خوب در رابطه با پیشگری را برنامه نوجوان سالم برشمرد و افزود: همه نرمافزارهایی که در این برنامه مورد استفاده قرار گرفته از طریق سازمان بهزیستی فراهم شده و اگر ما جوانان را از همین دوره آموزش دهیم تا با آسیبها آشنا شوند و قطعاً نسل بعدی ما با معضلات و مشکلاتی که اکنون ما با آن مواجه هستیم روبرو نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه در برنامه توسعه ششم، مشاوره پیش از ازدواج اجباری شده است؛ پررنگ شدن نقش سازمان در این عرصه را خواستار شد و افزود: سالهاست که محوریت این برنامه با دانشگاه علوم پزشکی و موضوعات مطروحه بسیار سطحی و غیرتاثیرگذار است و اکنون که این مسئولیت به سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و قوه قضاییه سپرده، فرصت خوبی است تا سازمان با پیگیری و برنامهریزی نقش تاثیرگذاری ایفا کند.
آرام با بیان اینکه در گذشته در استان مازندران بیش از ۴۵ درصد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی، بواسطه ازکار افتادگی و فوت همسران بودند و تنها ۲۰ درصد ناشی از طلاق، افزود: اما اکنون آمار معکوس شده و بیش از ۴۵ درصد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی را زنان مطلقه تشکیل میدهند و این آمار روز به روز در حال افزایش است که مسئولیت سازمان را بسیار سنگینتر کرده و باید بستههای مختلف حمایتی و آموزشی بعد از طلاق را برنامهریزی کنیم.