مازندشورا:احمد اسدی امروز در شهرستان ساری، اظهار کرد: امروز شاهد افزایش دمای هوا و استقرار هوای گرم در آسمان مازندران هستیم که در ارتفاعات همراه با وزش باد گرم پیشبینی میشود.
وی بیان کرد: انتظار داریم از امشب با شکلگیری جریانات شمالی از سمت غرب مازندران شاهد وزش باد گاهی شدید، افزایش ابر، رگبار باران و رعدوبرق پراکنده در آسمان استان باشیم.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی مازندران با اشاره به ادامه روند کاهش دمای هوا برای فردا در آسمان استان، تصریح کرد: احتمال رعدوبرق پراکنده نیز روز جمعه در آسمان مازندران وجود دارد.
این مسؤول با اعلام اینکه روز شنبه بارشها و کم و بیش و بهصورت پراکنده در آسمان مازندران تداوم دارد، اضافه کرد: از بعدازظهر روز شنبه از ناپایداری هوای استان کاسته میشود.
اسدی ادامه داد: براساس تجزیه و تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، روز یکشنبه آسمان مازندران عمدتاً صاف تا قسمتی ابری پیشبینی میشود.
وی یادآور شد: با توجه به افزایش دمای هوا افراد از روشن کردن آتش در جنگلهای استان خودداری کنند و همچنین نسبت به تهویه سالنهای مرغداری، دامداری و گلخانهها بهمنظور بهمنظور کاهش تنش گرمایی اقدام کنند.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی مازندران اظهار کرد: با توجه به بارشهای رگباری در آسمان مازندران احتمال آبگرفتگی معابر، بالا آمدن آب رودخانهها، ایجاد روان آب و سیلابی شدن مسیلها دور از انتظار نخواهد بود.
این مسؤول گفت: دریای مازندران بهتدریج مواج شده و فردا بهصورت مواج و طوفانی پیشبینی میشود و برای شنا مناسب نیست.
اسدی در بخش دیگری از سخنان خود درباره توصیههای هواشناسی کشاورزی، افزود: در بخش زراعت
توصیه بر استفاده از کود سرک در مزارع سویا، تسریع در برداشت شالی از مزارع رسیده برنج و مدیریت لازم در برداشت از مزارع سبزیهای برگی، ریشهای و صیفیجات است.
وی با تأکید بر استفاده از سیستم «کود آبیاری» در باغها و ضرورت مصرف کودهای پتاسه در باغها بهصورت ریشهای، خاطرنشان کرد: انجام آبیاری منظم و بهینه باغها باید توجه شود البته باید به این مهم توجه شود که زیادهروی در آبیاری و ایجاد ماندآبی در پای درختان، موجب تنش آبی و خسارت میشود.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی مازندران تصریح کرد: توصیهها در بخش دامداری شامل خودداری از چرا بردن گوسفندان، در اختیار گذاشتن آب کافی و تمیز برای گاو و گوسفند در تمام ساعات شبانهروز، ایجاد جریان هوا بوسیله پنکه و یا فن بر روی سر دام، تعادل چرای دام در مراتع، نصب و راه اندازی آبپاش بر روی سقف بیرونی سالنهای دامداری و عدم استقرار دام در کنار رودخانه بهدلیل جاری شدن سیل است.
اسدی در پایان گفت: جوجهریزی سالنهای پرورش مرغ، استفاده از « دان پلت » در تغذیه طیور، تغذیه پرندگان در ساعات خنک روز، در اختیار گذاشتن آب خنک کافی و تمیز برای طیور در تمام ساعات شبانهروز، ایجاد سایهبان بر روی کندوهای زنبور عسل، تأمین آب شرب در نزدیکی زنبورستان با استفاده از تانکر آب و بازدید دریچه پرواز زنبور برای اطمینان از باز بودن آنها از دیگر توصیههای هواشناسی کشاورزی محسوب میشود.
86034/ع