مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، در هفته ای که امروز به پایان می رسد به علت افزایش دما و خشکی هوا و همچنین بی احتیاطی کشاورزان ، شکارچیان و گردشگران مناطق مختلفی از جنگل های و مراتع مازندران در غرب ، مرکز و شرق مازندران دچار آتش سوزی شد.
آتش سوزی های عرصه های جنگلی در غرب مازندران بیشتر در ارتفاعات بالای 2 هزار و 500 متر از سطح دریا و صعب العبور رخ داد که سبب شد تا برای بیشتر از 48 ساعت ادامه یابد و در شرق مازندران هم با وجود مهار موقت آتش ، حرارت باقی مانده زیر خاکستر دوباره شعله ور می شد .
بارندگی بامداد جمعه که هنوز هم به صورت پراکنده بویژه در مناطق کوهستانی ادامه دارد سبب شد تا آتش سوزی مناطق صعب العبور غرب خاموش شود و به کارگیری بالگرد برای خاموش کردن آن که امروز در دستور کار بود منتفی شده است. در شرق و مرکز مازندران هم بارندگی خاکسترهای داغ و باقی مانده آتش زیر آن را خاموش و سرد کرده است .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه نوشهر به خبرنگار ایرنا گفت : علاوه بر بارندگی بامداد امروز ، تلاش شبانه روزی نیروهای یگان حفاظت و نیروهای مردمی سبب شد تا از پیشروی سطحی آتش سوزی در چند نقطه از عرصه های جنگلی منطقه دلیر و پیله کوه فیروزآباد جلوگیری و در نهایت سبب خاموشی آن شود.
سید وجیه الله موسوی افزود : آتش سوزی جنگل های جمند نزدیکی روستاهای ویسر و لشکنار بخش کجور نوشهر نیز با ریزش شدید باران تا حدودی مهار شده ولی آتش خفیف در کنده های درختان قطور ، ریشه کن و خشک سرپا همچنان دیده می شود.
وی اظهار داشت : هر چند با اعزام یک فروند بالگرد آتش جنگل های پیله کوه فیروزآباد تا حدودی مهار شد ولی اگر باران نمی آمد به یقین این آتش سوزی در این منطقه ادامه داشت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر گفت : در منطقه جنگلی پیله کوه نوع عرصه بوته زار ولی در منطقه جمند که گونه های درختان راش و بلوط خشک بوده است .
موسوی ، سطح عرصه های خسارت دیده ناشی از این آتش سوزی در منطقه جنگلی جمند و پیله کوه را حدود 10 هکتار اعلام کرد.
وی ، یکی از علت های اساسی وقوع آتش سوزی در جنگل های این منطقه گرمای طاقت فرسای هوا و در پی آن بی احتیاطی نیروی انسانی بیان کرد.
**محرومیت مازندران در برخورداری از پایگاه هوایی اطفای حریق جنگل ها
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر گفت : این استان در برخورداری از پایگاه هوایی اطفای حریق جنگل ها بی بهره است و چنین وضعیتی سبب شده تا عملیات اطفا با هدف کاهش میزان خسارت به مراتع و جنگل ها به کندی انجام گیرد.
موسوی افزود : آمارهای موجود نشان می دهد که گستره زیادی از عرصه های مرتعی و جنگلی مناطق مرتع و سخت گذر به علت تاخیر در اعزام بالگرد برای اطفای حریق در آتش سوخته است.
وی برای حل این کمبود از مسئولان سطوح استانی و کشوری خواست تا تدبیری بیندیشند.
هم اکنون ، پایگاه هوایی اطفای حریق جنگل های شمال در استان های گلستان و گیلان راه اندازی شده است.
حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر دارای 313 هزا رو 214 هکتار عرصه جنگلی و 197 هزار و 152 هکتار مرتع است.
خبرنگار : مهراب زکی پور کینجی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7078/1602/1654
اقتصاد
منابع طبيعي
آتش سوزي
نوشهر