سهم 24 میلیون دلاری ایران از بازار 20 میلیاردی گل و گیاه زینتی

مازندشورا: ساری - ایرنا - مدیرکل دفتر امور گلخانه ، گیاهان داروئی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی گفت که سهم ایران سال 95 از بازار بیش از 20 میلیارد دلاری گل و گیاه جهان تنها 24 میلیون دلار بود.

مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، غلامرضا تقوی دوشنبه شب در آئین گشایش جشنواره و نمایشگاه گل و گیاه شهرستان محمودآباد مازندران بر ضرورت آسیب شناسی و یافتن راهکار برای گرفتن سهم بیشتر از بازار گل و گیاه جهان تاکید کرد و افزود : ایران کشور چهار فصل با شرایط آب و هوایی بسیار مناسب برای پرورش گل و گیاه است و علاوه بر این از نیروی انسانی ارزان قیمت ، انرژی ارزان و دیگر زیرساخت های مورد نیاز برخوردار است .
وی از صادرات محصولات کشاورزی و باغی به عنوان راهکار توسعه و پیشرفت این بخش و رونق اقتصاد کشاورزی یاد کرد و گفت : در حال حاضر 60 درصد گل و گیاه تولیدی در کشور و 80 درصد تولید شده در مازندران قابلیت صادرات دارد که باید زمینه را برای این کار فراهم و سهم خود را از بازار جهانی افزایش دهیم .
مدیرکل دفتر امور گلخانه ، گیاهان داروئی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی از پائین بودن مصرف گل در کشور هم به عنوان یکی از مشکلات این بخش یاد کرد و افزود : در حالی که سرانه مصرف گل در دنیا 150 شاخه است ، در ایران به 18 شاخه در سال می رسد که اختلاف فاحشی به حساب می آید.
وی از بالا بودن ضایعات در بخش کشاورزی هم به عنوان مشکل اصلی تمامی زیرمجموعه های این بخش از جمله گل و گیاه نام برد و گفت : بر اساس اغلام سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بین 20 تا 30 درصد تولیدات کشاورزی تبدیل به ضایعات می شود که برای رونق این بخش باید تلاش کنیم تا بتوانیم ضایعات را به چرخه اقتصادی برگردانیم و از این طرق قیمت تمام شده محصول برای کشاورز پائین می‌آید.
** آموزش 26 هزار بهره بردار
تقوی از برنامه ریزی برای متحول کردن بخش گل و گیاه در کشور بر اساس برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت : تاکنون ما در بخش گل و گیاه شاهد یک تشکل منسجم و مطالبه‌گر نبودیم و تشکل سنتی و قدیمی در این بخش فعالیت داشتند ولی اکنون با حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی ، تلاش داریم تا تشکل منسجم ایجاد شود تا در بازار و تامین نهاده‌ها و هم در بحث ارتقای دانش فنی تحول ایجاد کنند.
مدیرکل دفتر امور گلخانه وزارت جهاد کشاورزی از برنامه ریزی برای آموزش 26 هزار بهره بردار بخش گل و گیاه در سال جاری خبر داد
و گفت که تا کنون بیش از نیمی از این تعداد در حوزه‌های مدیریت گلخانه و مدیریت نوین آموزش دیده اند.
وی افزود : در آموزش مدیریت نوین مباحثی مانند استفاده از زنبورهای گرده افشان و سیستم‌های نوین در گلخانه‌ها و همچنین معرفی انواع گلخانه‌هایی که با بهره‌مندی‌های مختلف تناسب دارند ، به بهره برداران آموزش داده شد و به صورت مفصل تر در نیمه دوم سال هم به آن پرداخته خواهد شد.
تقوی گفت : آموزش در طول برنامه ششم توسعه به طور کامل دیده شده و قرار است بیش از سه هزار نفر در حوزه کارشناسان هم آموزش های لازم را فرابگیرند.
وی افوزد : در حال تدوین برنامه‌ای هستیم که مسئولان مراکز خدمات و کارشناسان تازه استخدام شده در این حوزه با رویکرد گل و گیاهان زینتی و قارج خوراکی آموزش ببینند.
بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون بیش از 6 هزار و 500 هکتار مزارع گل و گیاهان زینتی در کشور وجود دارد که 2 هزار و 300 هکتار آن گلخانه سرپوشیده و چهار هزار و 200 هکتار هم فضای باز است .
همچنین بیش از 30 هزار نفر به صورت مستقیم و سه برابر این رقم به صورت غیر مستقیم در این حوزه مشغول کار هستند.
به استناد گزارش های رسمی تاکنون بیش از پنج هزار میلیارد تومان در این بخش سرمایه‌گذاری شده است .
فرماندار محمودآباد هم در این مراسم گفت که 80 هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت گل و گیاهان زینتی قرار دارد و دستکم چهار هزار نفر در این بخش فعال هستند .
یحیی یوسف پور یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه گل و گیاه زینتی را بررسی و رفع مشکلات تولید کنندگان گل و گیاه این شهرستان برشمرد و افزود : مازندران در بخش گل‌های شاخه بریده و گل‌های زینتی رتبه دوم کشور را دارد و محمود آباد هم دومین تولید کننده این گونه گل ها دراستان است .
وی بر ضرورت توجه به جاذبه گلخانه ها و مزارع گل و گیاه برای گردشگری تاکید کرد و گفت : باید با اعطای تسهیلات کم بهره از بخش سنتی به سمت مدرن شدن گلخانه‌ها برویم .
این نمایشگاه به مدت یک هفته ادامه دارد.
خبرنگار : محمد محتاطی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7326 /1654

اقتصاد

گل و گياه

كشاورزي

محمود آباد

آموزش کشاورزی زینتی گلخانه بازار برنامه هکتار افزود گیاهان تولید مدیریت وزارت شهرستان توسعه عنوان نمایشگاه ضایعات مازندران منسجم اکنون ایجاد گلخانه‌ها کارشناسان گل‌های محمود مستقیم مزارع تاکنون گزارش همچنین مشکلات صادرات اقتصاد ارزان ضرورت تاکید مدیرکل محمودآباد بردار راهکار پائین خوراکی خبرنگار