مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان قائمشهر، سلامتی بزرگترین نعمتی است که خداوند باریتعالی به انسان عنایت کرده و باید همیشه روزگار قدردان آن باشد ولی تحت شرایط و گاهی تقدیر، این موهبت خدادادی دستخوش اتفاقاتی میشود که ممکن است مسیر زندگی انسان را به یکباره تغییر دهد.
*اهمیت دیدگاه اطرافیان نسبت به شرایط فرد معلول
کهولت سن ،حوادث، بیماری و بسیاری از وقایع دیگر در زندگی وجود دارد که ممکن است برای ما اتفاق بیافتد و نعمت سلامتی را از چنگ ما درآورد ولی باید به این مهم دست یافت که معلولیت و نقصعضو نباید باعث گوشهنشینی و انزوا گردد چراکه فرد معلول نیز حق حیات و زندگی دارد.
برای یک فرد معلول دیدگاههای اطرافیان نسب به شرایطش مهم است و باعث میشود که معلول با آن دیدگاه رشد کرده و شکوفا شود و یا تنهایی را انتخاب کند.
خانوادههایی که در خانه معلول دارند باید با دیدگاه مثبت، ناتوانی و نقص عضو را از ذهن خود و جامعه پاک کرده و به سایر توانمندیهای معلول بها دهند چرا که تنها در این صورت است که میتوان از فرد معلول شخصی توانا ساخت که از عهده کارهای خویش برآید و به قول معروف گلیمش را از آب بیرون بکشد.
*فرصت پرواز با کانون معلولان توانا
کانون معلولان توانا، یکی از مهمترین انجمنهای حمایت از معلولان است که به آنان فرصت پرگشودن و پرواز کردن را داده و به قدری آنان را راسخ و توانمند بار آورده است که میتوان به جرأت گفت در راهی قدم برداشتهاند که گاه پیمودنش برای یک فرد سالم هم امکانپذیر نیست.
یکی از خیرانی که خود از ناحیه پا دچار معلولیت است و بستری را برای اشتغال معلولان مهیا کرده است در گفتوگو با فارس با بیان اینکه من یک فعال اجتماعی هستم و سرمایه ابزار من است، اظهار کرد: من سرمایهدار نیستم و کار من اجتماعی است و به جایی وابسته نیستم.
سیدمحمد موسوی افزود: از سال 74 و با مکانی کوچک فعالیت کانون توانا را آغاز کردیم و با مدیریت مناسب توانستیم برای معلولان کانون قابل قبولی ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: ما سه پایه فلسفه فکری داریم که توانمندی معلول، تغییر نگرش جامعه نسبت به معلول و ارائه خدمات به این قشر از جمله آن است.
* آمدهایم تا سرمایهداری الهی را عینیت ببخشیم
مدیرعامل شرکت محصولات بهداشتی فیروز با بیان اینکه ما آمدهایم تا سرمایهداری الهی را عینیت بخشیده و به سرمایهداران ارائه مدل و الگو کنیم، اظهار کرد: چندین سرمایهدار روش سرمایهگذاری خود را عوض کرده و مثل ما شدند و به حرکت اقتصادی با رویکرد اجتماعی و انسان دوستی روی آوردند.
وی گفت: زمینه آموزش، بسترسازی روحی و روانی و شناسایی استعداد معلولان را در مازندران ایجاد و در قالب احداث اسکله، سعی کردیم کار اقتصادی انجام دهیم که دچار دستاندازی انسانهای فرصت طلب و اخلالگر اقتصادی شده و در مقطعی راکد ماند.
*ایجاد 700شغل پایدار
عضو هیأت مدیره کانون معلولان توانا در گفتوگو با فارس با بیان اینکه همیشه اسم معلول با بدبختی و بیچارهگی همراه بود، اظهار کرد: دو دهه است که ما در کانون توانا سعی کردیم این نگرش جامعه را نسبت به افراد معلول تغییر دهیم.
سیداکبر حسینی افزود: به دلیل اینکه دامنه فعالیت کانون زیاد است، مهاجران زیادی از شهرها و استانهای مجاور داشتیم و در حال حاضر، 1400 نفر در نوبت اشتغال قرار دارند.
وی تصریح کرد: ایجاد 700 شغل پایدار کار هر کسی نیست ولی ما به این مهم دست پیدا کردیم.
عضو هیأت مدیره کانون معلولان توانا با بیان اینکه 4 هزار و 200 عضو معلول در کانون توانا حضور دارند، گفت: درخواست کمک بلاعوض از سوی معلولان در مجموعه ما ممنوع است و برای حفظ کرامت انسانی فرد معلول درب کمک بلاعوض را بستیم و سعی کردیم با ایجاد اشتغال، منبع درآمدی برای آنان مهیا کنیم.
* راندمان 90 درصدی شرکت با حضور معلولان
مدیر تولید شرکت فیروز با بیان اینکه گروه بهداشتی فیروز فرصتی برای اشتغال معلولان فراهم کرده است، اظهار کرد: در حدود هزار نفر در دو شیفت کاری در این شرکت مشغول هستند که بیش از 50 درصد پرسنل آن معلول هستند و در حدود 140 نوع محصول تولید میکنند.
داوود اسماعیلیان به نوع معلولیت کارکنان شرکت اشاره کرد و گفت: هرجایی که به کیفیت تولید محصول لطمه نزند از معلول استفاده میکنیم و اولویت کار ما نابیناها است.
وی تصریح کرد: علاوه بر افراد نابینا، افراد ناشنوا، معلول جسمی و حرکتی و ویلچری هم در شرکت مشغول کار هستند.
این مسؤول، راندمان کاری شرکت با حضور معلولان را بالای 90 درصد برشمرد و گفت: این آمار فوقالعاده به دلیل انگیزه بالای افراد معلول است که سبب میشود کارها را به نحو احسنت انجام دهند.
* تلاطم اقیانوس توانمندی اندیشه معلولان و تحقق اقتصاد مقاومتی
در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال قرار داریم و توجه به محصولات داخلی و تولید آن و همینطور بسترسازی برای اشتغال، از تأکیدات مؤکد مقام معظم رهبری است و کانون معلولان توانا با همکاری شرکت فیروز به این مهم با وجود محدودیتهای جسمی دست یافته است و میتوان گفت آنان ناممکنها را ممکن و علاوه بر تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولان، فضایی برای اشتغال ایجاد کردند.
اهالی کانون معلولان توانا و مدیرعامل شرکت فیروز فعل خواستن را صرف و این ذهنیت که معلولان و افراد دارای نقصعضو انسانهای بدبخت و گوشهگیری هستند را از مغز جامعه پاک کردند.
به گزارش فارس، اقیانوس توانمندی اندیشه معلولان در جامعه مواج و پرتلاطم جاری بوده و تحقق اقتصاد مقاومتی را مدنظر قرار داده است.
گزارش: مهرآسا جانعلیپور
عکس: رضا متانی
86044/ع