۴ کلید واژه مهم از یک سخنرانی!

مازندشورا: سخنان رهبری معظم انقلاب اسلامی در ابتدای درس خارج خود در خصوص حادثه غم‌بار میانمار و نسل‌کشی مسلمانان، دارای نکات قابل تأملی است که ۴ کلید واژه مهم در آن وجود دارد.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، سخنان رهبری معظم انقلاب اسلامی در ابتدای درس خارج  خود درباره حادثه غم‌بار میانمار و نسل‌کشی مسلمانان، دارای نکات قابل تأملی است که چهار کلید واژه مهم در آن وجود دارد،  چهار کلید واژه‌ای که برای بررسی و شرح هر کدام از آن می‌توان مثنوی هفتاد من کاغذ را به یاری طلبید که در این نوشته سعی خواهیم کرد که هر کدام را به‌صورت اختصار و اجمال مورد تأمل قرار دهیم؛

نخستین کلید واژه «جایزه صلح نول» است، حضرت ایشان در سخنان خود با اشاره به انجام کشتار با فرمان کسی که چندی قبل جایزه به اصطلاح صلح نوبل را دریافت کرد صورت می‌گیرد بر این نکته مهم تاکید کردند که «اکنون باید فاتحه این جایزه به اصطلاح صلح را خواند» اگرچه فاتحه جایزه صلح نوبل پیش از این خوانده شد اما اکنون دیگر برای کمتر کسی این موضوع غیرقابل انکار است که این جایزه برخلاف نام و نشانش، به کسانی که اتقاقاً به امنیت و آرامش ابناء بشر اعتقادی ندارند اهدا می‌شود.

 زمانی‌که در یک سو جایزه صلح در دستان کثیف کسی چون شیمون پرز رئیس رژیم اشغالگر قدس بود و در سوی دیگر در دستان یاسر عرفات رئیس سازش‌پیشه و سازش‌گر جنبش آزادی بخش فلسطین قرار گرفت فاتحه این جایزه خوانده شد.

 به یاد بیاوریم که روزگاری این جایزه به اصطلاح صلح را بانیان آن به شیرین عبادی وکیل ایرانی اهدا کردند که البته تنها علت چنین اهدایی آن بود که خانم عبادی از تمام توانش برای زیر سؤوال بردن احکام  و نیز تشویق به عفت‌زدایی از جامعه بانوان ایران بهره گرفت.

جایزه صلح نوبل اینک با این کشتار وسیعی که ارتش میانمار با فرمان رئیس دولت به راه انداخته است بیش از گذشته اعتبار و آبروی کم باقی مانده خودش را نیر از دست داد و بیش از گذشته از درجه حیثیت و حریت افتاد.

کلید واژه دوم «بیانیه درمانی» است،حضرت آقا در این کلید واژه در سخنان خود سه مخاطب؛ ابتدا سازمان ملل و شخص دبیرکل آن،  دوم کشورهای اسلامی و سوم دولت ایران و وزارت خارجه آن را هدف قرار دادند.

 مقام معظم رهبری با اشاره و تأکید بر بی‌فایده بودن بیانیه خوانی، از این سه مخاطب خواستند که از مرحله بیانیه‌خوانی خارج شوند و به مرحله عمل روی آورند.

اینکه صرفا بیانیه‌ای منتشر شود و حرکت وحشیانه دولت میانمار محکوم شود مهم نیست بلکه مهم آن است که بعد از انتشار بیانیه اقدامات  عملی موثری نیز انجام شود.

سومین کلید واژه اصرار بر قدرت بازدارندگی جهان اسلام است،  رهبری در سخنان خود با اشاره به ضرورت برخورد کشورهای اسلامی با میانمار، بر این نکته تاکید کردند که مراد ایشان از برخورد قشون‌کشی به میانمار نیست بلکه مراد آن است که جهان اسلام ظرفیتی فوق‌العاده در موضوعات اقتصادی دارد که اگر از این ظرفیت‌ها به‌درستی استفاده شود آنگاه نتایج مهمی رقم خواهد خورد.  

چهارمین کلید واژه دولت و وزارت خارجه ایران است، رهبری بر ضرورت اتخاذ و نیز اعلام موضع صریح ایران در واکنش به وقایع مختلف تأکید داشته و آن را مایع عزت ایران اسلامی دانستند.

جمهوری اسلامی به‌عنوان حامی نخست مسلمانان دنیا با لحاظ همه مشورت‌ها باید در مواجه با چالش‌های مختلف، واکنشی صریح و صحیح داشته باشند.

3141/ج

جایزه اسلامی میانمار سخنان اصطلاح رهبری اشاره بیانیه فاتحه خارجه تأکید وزارت ضرورت مختلف برخورد کشورهای اسلام مرحله خوانده فرمان کشتار مسلمانان تاکید اکنون عبادی دستان گذشته