مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نوشهر، جایی بر روی همین کره خاکی انسانهایی زندگی میکنند که وجودشان سرشار از اخلاص، همدلی، مهرورزی، عشق و خلاصه همه خوبیها است؛ «جایی به رنگ خدا»، همانجایی که افرادی مشغول به فعالیت هستند که معنای «توانا بود هر که دانا بود» را به خوبی در عمل نشان میدهند و محدودیت معلولیت را در هم شکستند و تواناییها و نبوغ منحصربفرد خود را به رخ همگان میکشانند.
* تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولان
کانون معلولین توانا در سال 1374 به همت جمعی از معلولان توانمند شهر قزوین، با هدف تغییر نگرش جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت و نیز احقاق حقوق این افراد، به صورت سازمان مردم نهاد و با کمترین امکانات در محیطی استیجاری کوچک کار خود را شروع کرد.
* جذب معلولان نخبه و توانمند
از آنجایی که نیروی انسانی خلاق و کارآمد و سرمایه مالی کافی به عنوان دو عنصر اساسی و موردنیاز بود بنابراین در نخستین گام اقدام به شناسایی، جذب و به کارگیری معلولان نخبه و توانمند شهر قزوین و تشکیل یک تیم قوی و منسجم کرد و در گام بعدی نیز نسبت به ایجاد «صندوق قرضالحسنه توانا» اقدام شد تا با تجمیع سپردههای اندک اعضاء در این صندوق و متمرکز کردن آنها و سپس از ناحیه صندوق به سرمایهگذاری و اجرای طرحهایی با درآمدزایی کوتاه مدت و بلندمدت اقدام کند.
فرهنگسازی عمومی و تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولیت، دفاع از حقوق اجتماعی معلولان و توانمندسازی افراد دارای معلولیت از اهداف این کانون است.
* معلولیت، ناتوانی نیست
در کنار این کانون، فعالیت شرکت تولیدی بهداشتی «فیروز» نیز با جذب نیروهای معلول، دست به کار بسیار بزرگی زد و توانسته است بیش از 92 درصد نیروی کاری خود را از میان معلولان جذب کند و نشان دهد که معلولیت، ناتوانی نیست بلکه فقط محدودیتی نسبی است که باید آن را دور زد تا نبوغ و توانمندیهای کمنظیر را در وجود این افراد پیدا کرد.
در شرکت بهداشتی فیروز، افراد دارای معلولیتهای جسمی و حرکتی در قسمتهای مختلف آن مشغول به تولید با کیفیتترین و مورد وثوقترین محصول بهداشتی در کشور هستند که عملکرد این افراد سبب شده است تا صادرات محصولات این شرکت نیز فزونی یابد.
* احساس اعتماد به نفس در بین معلولان
حس همدلی و عشقورزی در کار و امید و احساس اعتماد بنفس در بین معلولان جسمی، حرکتی و نابینا و کمبینا موج میزند و هماهنگی بسیار خارقالعادهای در خطوط مختلف تولیدی دیده میشود و حتی برخی از این افراد معلول، کارهایی را انجام میدهند که به جرأت میتوان گفت که آن کار از عهده افراد غیرمعلول بر نمیآید.
* دفاع از حقوق اجتماعی معلولان
این شرکت که میتوانست بیش از 92 درصد سیستم خط تولید خود را به صورت تمام اتوماتیک راهاندازی کند و شاید حتی سود بیشتری کسب کند ولی نگاه والا و الهی مردی که خود نیز دارای محدودیت جسمی و حرکتی است سبب شد تا فرهنگسازی عمومی و تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولیت را عینیت بخشد و از حقوق اجتماعی معلولان دفاع کند به طوری که تحسین جهانیان را برانگیخت.
سید محمد موسوی که خود دارای محدودیت جسمی و حرکتی است و با اقدام بزرگ و انسانی، چشم جهانیان را به خود خیره ساخته است، اظهار کرد: هرجا که دیدیم نیاز به استفاده از دستگاه نیست از آن استفاده نکردیم حتی به قیمت اینکه کمتر سود کنیم.
* بسترهای لازم برای ایجاد اشتغال معلولان فراهم شود
مدیرعامل شرکت محصولات بهداشتی «فیروز» و کارآفرین برتر کشور افزود: سازمان بهزیستی از نظر بودجهای معلول است و با توجه به اینکه 54 موضوع در حوزه وظیفهمندیاش تعریف شده است نیازمند بودجهای بسیار کلان است ولی میتوانند بسترهای لازم برای ایجاد اشتغال معلولان را فراهم کنند.
*عدم استقبال از سرمایهگذاری در مازندران
وی از علاقهمندی فراوانش برای سرمایهگذاری در استان مازندران برای معلولان خبر داد و گفت: انتظار داشتم در مازندران از سرمایهگذاریام استقبال کنند ولی اینگونه نشد.
*مسؤولان مازندران تنهایم گذاشتند
مشاور عالی سازمان ملل و کارآفرین برتر کشور در امور معلولان با اشاره به سرمایهگذاری عامالمنفعهاش برای معلولان سراسر کشور در قالب پروژه مارینا پارک خزر در نوشهر، تصریح کرد: در ابتدای شروع به کار این سرمایهگذاری بزرگ مسؤولان حمایت خود را اعلام کردند ولی پس از دستگیری فردی که برای انجام کارم به او وکالت اجرایی داده بودم اما در امانتم خیانت کرد، دیگر خبری از آن حمایتهای روزهای آغازین از من نشد و به نوعی تنهایم گذاشتند.
وی بیان کرد: به خاطر نداشتن احساس مسؤولیت برخی مسؤولان در مازندران به من بیمهری شد و پروژه سرمایهگذاری شده برای معلولان راکد و بلاتکلیف مانده است.
* هیچ کمکی از دولت نگرفتم
موسوی خاطرنشان کرد: پروژه 1300 میلیارد تومانی در پروژه مارینا پارک خزر در نوشهر در حالی راکد مانده است که از دو سال قبل تاکنون 40 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شد و تا به حال هیچ کمکی از دولت نگرفتم.
وی گفت: مسؤولان استان مازندران کمک کنند تا بتوانم پروژه بزرگ مارینا پارک خزر را تکمیل و به بهرهبرداری برسانم تا بخشی از مشکلات اشتغال قشر معلول در این استان حل شود.
*اشتغال، مهمترین دغدغه معلولان
مدیر کانون نابینایان و کم بینایان غرب مازندران نیز با اشاره به مشکلات اشتغال این قشر، اظهار کرد: این کانون بیش از 700 عضو از رامسر تا محمودآباد دارد و با مشکلات بسیار زیادی رو بهرو هستند.
باهره اسلامی افزود: بیشتر این اعضا از خانوادههای مستضعف و بیبضاعت هستند و حتی گاهی توان پرداخت کرایه تاکسی را هم ندارند ولی از طرفی دیگر دارای استعدادهای بسیار بالایی در زمینههای مختلف هستند ولی جامعه ما هنوز توانمندیهای نابینایان را به خوبی درک نکرده است.
وی ترحمهای بیش از حد که از روی ناآگاهی افراد صورت میگیرد را سبب انزوای بیشتر افراد نابینا و کمبینا در جامعه دانست و گفت: باید با برگزاری دورههای آموزش قالیبافی، گلیمبافی، بافتنی ماشینی، سفالگری، کامپیوتر و... مدرک فنی و حرفهای برای آنها صادر کرد و با فراهم کردن بیمه مشاغل خانوادگی در کنار اردوهای تفریحی و ورزشی، شرایط مناسبتری را برای یک زندگی آرام و بدون دغدغه جامعه هدف بهزیستی ایجاد کرد.
*اجرا نشدن قانون سهم 3 درصدی معلولان
مدیر کانون نابینایان و کم بینایان غرب مازندران به قانون سهم 3 درصدی معلولان در زمینه استخدام، اشاره و تصریح کرد: بیکاری از مهمترین مشکلات افراد معلول و نابینا به ویژه تحصیلکردگان این قشر است که با وجود تحصیلات و توانمندی بالا فقط در بخشهایی مثل تلفنخانه مورد پذیرش قرار میگیرند و این امر بیانگر رعایت نکردن قانون 3 درصدی استخدام در ادارات دولتی است.
وی تأکید کرد: اگر تواناییها و استعدادهای بسیار قوی جامعه معلولان به خوبی درک شود تحولات بنیادین برای برون رفت از مشکلات این افراد را شاهد خواهیم بود که البته شرکت تولیدات بهداشتی فیروز و کانون توانای کشور میتواند الگوی بسیار خوبی برای ایجاد تغییر و تحولات مثبت و پایدار در زمینه حل مشکلات جامعه معلولان باشد.
اسلامی گفت: مسؤولان امر باید شرایط و بسترهای لازم را برای سرمایهگذاریهای کلان و پایدار با رویکرد ایجاد اشتغال جامعه معلولان را فراهم کنند تا سرمایهگذاران بتوانند وارد میدان شوند.
*حمایت از پروژه مارینا
فرماندار نوشهر نیز درباره آخرین وضعیت پروژه مارینا پارک خزر در نوشهر اظهار کرد: فضای کار و پشتیبانی و حمایت از این پروژه عظیم در شهرستان نوشهر فراهم است ولی نمایندهای که کارهای این پروژه را پیگیر بود، مباحث حقوقی در دستگاه قضایی ایجاد کرد که باید تعیین تکلیف شود.
* مشکل در حوزه دستگاه اجرایی نیست
علی شادمان با تأکید بر اینکه مشکل در حوزه دستگاه اجرایی نیست، افزود: به محض اینکه تکلیف این قضایا مشخص شود، سریعاً برای ادامه اجرای عملیات مارینا پارک خزر همه نوع پشتیبانی را انجام میدهیم تا این پروژه نیز به سرانجام شود.
وی گفت: البته برای تسریع در تعیین تکلیف مشکل قضایی به وجود آمده برای این پروژه، تلاش کردیم تا زودتر نتیجه معلوم شود تا سرمایهگذاری در این حوزه به سرانجام برسد.
86019/ع