مازندشورا:عبدالمطلب شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای همزمان سه پروژه باستان شناسی در مازندران اظهار داشت : هویت تاریخی مردم بومی منطقه شناسایی می شود، افزود: سه پروژه کاوش باسان شناسی در منطقه ایزگام جنت رودبار رامسر، وستیمن ساری و غار کمیشان نکا به طور همزمان در حال انجام است که برای نخستین بار در استان مازندران به اجرا درامده است.
وی گفت: دشت ایزگام جنت رودبار با هدف تعین حریم و عرصه، مطالعه و مستند سازی منطقه، و تهیه پرونده جهت ثبت این اثردر لیست آثار ملی کشور به سرپرستی محمد رضا خلعتبری با ۱۰۰ میلیون تومان اعتباردر حال انجام است.
وی همچنین با بیان اینکه حفاری باستان شناسی در غار کمیشان نکا به سرپستی حسن فاضلی با ۵۰ میلیون تومان اعتبارآغاز شده است گفت: گاه نگاری و شناسایی اولین استقرار روستاهای مازندران و تعیین عرصه و حریم این غار تاریخی از جمله برنامه های این فصل کاوش در غار کمیشان است
شریفی در ادامه افزود: متاسفانه جاده بهشهر به نکا از محوطه نوسنگی غار کامیشانی می گذرد و با گسترش این جاده نیز امکان تخریب محوطه وجود دارد و به بخشی از غار آسیب می زند.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل تصریح کرد: کاوش باستان شناسی وستمین نیز با اعتبار یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان آغاز شده که تا پایان ۹۸ با برنامه ای مدون پیگیری خواهد شد.
وی وستمین رابه عنوان یک محوطه اشکانی منحصربفرد در جغرافیای سیاسی اشکانی برشمرد و افزود: کاوش باستان شناسی در این محوطه در سال ۹۴ با جانمایی آن در نقشه باستان شناسی کشور و ثبت این اثر تاریخی در لیست آثار ملی آغاز شد که با کشف آثار بدست آمده احتمال وجود بقایای اشکانی در این محوطه به طور حتم تایید شد.
وی افزود: با شروع فصل جدید کاوش که هم اکنون در حال انجام است، با کشف آثار بدست آمده دوره پیش از تاریخ تا صفویه هم رویت شد و کاوش ۱۲ گور دخمه از ۶۰ دخمه گور که در سال ۹۴ کشف شده بود، نیز به پایان رسید.
سرپرست کاوش های باستان شناسی وستمین یادآور شد: پیش بینی می شود ۲۵۰ دخمه در این منطقه وجود داشته باشد که تاکنون دو گونه تدفین از مجموع ۱۳ مدل تدفین در زمان اشکانی معمول بوده در محوطه تاریخی وستمن کشف شده است.
گفتنی است در این سه پروژه کاوش های باستان شناسی، ۲۰ کارشناس باستان شناس و بیش از ۵۰ نیروی انسانی مشغول به کار هستند.