مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نور، سعید یزدانی بعد از ظهر امروز در سومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که با حضور اعضا در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: انواع روش مبارزه با مواد مخدر در دنیا و کشورمان ایران تجربه شد اما به رغم توفیقهای حاصل شده به دلیل درآمد بالای قاچاق و فروش مواد مخدر، شاهد افزایش قاچاق، میزان مصرف و اعتیاد هستیم.
وی افزود: رویکرد و نوع مصرف امروزه تغییر کرد تا سالهای نه چندان دور فقط تریاک مصرف میشد اما امروز انواع مواد مخدر صنعتی و متنوع ذائقهها را نیز تغییر داده و تبلیغات رنگارنگ و دهان پرکن توسط سوداگران و فریب خوردن جوانان به ویژه دانشآموزان و دانشجویان که تخت تاثیر سرمستی و شادابی قرار گرفته و به بهانه بیداری و افزایش یادگیری به این نوع مواد روی میآورند سبب افزایش مصرف شده است.
معاون فرماندار شهرستان نور با اشاره به سیاست دولت در برنامه ششم مبنی بر مبارزه با رویکرد اجتماعی، تصریح کرد: در این طرح تنها یک دستگاه مسؤول مبارزه نیست و باید همه نهادها، دستگاهها، سازمانهای دولتی و مردم نهاد، هنرمندان، دانشجویان، نخبگان، صاحب نظران و ذینفوذان ورود پیدا کنند.
این مسؤول بیان کرد: سیاست پیشگیری و کاهش پنج درصدی ورود قاچاق به کشور، مبارزه سختافزاری و نرمافزاری را میطلبد و باید کاری کرد که افراد تا پنج درصد کمتر به سمت مواد مخدر بروند و نیروهای انتظامی، امنیتی و سپاه هم مبارزه جدی را با سوداگران و فروشندگان داشته باشند.
یزدانی افزود: آسیب مواد مخدر نه تنها کمتر از جنگ نیست بلکه بیشتر از آن هم است زیرا توان و نیروی جوانی جامعه را میگیرد و علاوه بر آسیب ضعف دفاعی، اقتصادی و تولیدی، آسیبهای فرهنگی نیز به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: درصد زیادی از زندانیان با جرائم مختلف پیشینه مصرف مواد مخدر دارند بنابراین باید تلاش کنیم تا مواد مخدر به راحتی دست مصرف کننده نرسد.
معاون فرماندار شهرستان نور برخی از دستگاهها را موظف کرد: برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر راهکارها و پیشنهادات خود را تهیه و شوراها و شهرداریها نیز موظف شدند در جلسهای مشترک هزینه اجرای طرحها را بررسی و تامین کنند.
مدیر شبکه بهداشت شهرستان نور نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات این شبکه را ارائه کرد و افزود: هماهنگی با پزشکان مراکز ام.ام.تی برای تبیین سوء مصرف مواد مخدر در مساجد سطح شهرستان، ثبت درخواستهای دارویی در سامانه ترک اعتیاد، تهیه بانک اطلاعات تعداد بیماران و میزان مصرفی آنان و رعایت آن توسط پزشکان از جمله این اقدامات است.
سیدحمید حسینی گفت: 12 مرکز ام.ام.تی در شهرستان فعال هستند که یکهزار 555 نفر را زیرپوشش درمانی دارند که از این تعداد یکهزار و 481 نفر مرد و 74 نفر زن هستند.
وی از بازدید عطاریها و آموزش در سطح مساجد و برپایی نمایشگاه رهایی از اعتیاد در سطح شهر، مساجد و مدارس خبر داد.
نماینده نیروی انتظامی شهرستان نور نیز در این جلسه از کشف 28 کیلوگرم انواع مواد مخدر و دستگیری 100 نفر و معرفی آنان به کمپ در نیمه اول سال 96 خبر داد و افزود: یک کمپ ترک اعتیاد در شهرستان وجود دارد که پاسخگوی تعداد بیماران نیست.
علی نیکپور گفت: شناسایی و تهیه بانک اطلاعات دقیق از فروشندگان، مصرفکنندگان، نوع و میزان مصرف و سن مصرفکنندگان ضروری است.
86023/ع