افزایش سن سالمندی در ایران در سال 2050

مازندشورا: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: براساس این پیش‌بینی در سال 2050 درصد جمعیت سالمند در ایران از میانگین جهان و آسیا بیشتر و از هر سه نفر، یک نفر سالمند خواهد بود.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران،سید عباس موسوی با اشاره به فرارسیدن هفته پاسداشت هفته سالمند اظهار کرد: پیری و سالخوردگی امری اجتناب ناپذیر و غیرقابل برگشت است اما سالمندی به طور طبیعی، دست‌کم یک چهارم از دوران زندگی بشر را تشکیل داده و هر فرد باید بتواند از این دوران نهایت استفاده را برده و از زندگی خود لذت ببرد.


وی گفت : سلامت سالمندان یکی از مسائل و مشکلات بهداشتی در بیشتر جوامع است و مقابله با این مشکلات نیازمند سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی‌های دقیق است و مسلما بیشتر کشورهای در حال توسعه‌ای که برنامه فراگیری در این زمینه ندارند با مشکلات زیادی مواجه هستند. 


 سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: در واقع وضعیت سالمندان کشور متأثر از عوامل اجتماعی اقتصادی و بهداشتی متعددی است و نیازمند توجهات همه جانبه است، سالخوردگی جمعیت را باید یک موفقیت بهداشتی و وجود سالمندان را نعمتی از نعمات بی‌شمار پروردگار محسوب کرد، سالمندی مساوی با بیماری یا درد نیست و می‌توان از جوانی و میانسالی برای دوره سالمندی سالم، برنامه‌ریزی کرد.


این مسؤول افزود: افزایش امید زندگی دستاورد مثبت توسعه اجتماعی، اقتصادی و پیشرفت‌های نظام سلامت در سطح جهان و کشور ما است و پیامد طبیعی افزایش امید زندگی، سالخوردگی جمعیت است.


موسوی اظهار کرد: براساس سرشماری سال 1395 از جمعیت 79 میلیونی کشور، 7 میلیون و 400 هزار نفر یعنی 9.28 درصد سالمند هستند و پیش بینی می شود که درصد سالمندان ایران تا سال 2025 میلادی یعنی 8 سال دیگر به 10 و تا 2050 یعنی 33 سال دیگر به بیش از 30 درصد برسد.


وی بیان کرد: براساس این پیش‌بینی در سال 2050 درصد جمعیت سالمند در ایران از میانگین جهان و آسیا بیشتر و از هر سه نفر، یک نفر سالمند خواهد بود، این سرعت رشد جمعیت سالمند در مقایسه با رشد جمعیت کل کشور و پیش‌بینی افزایش تعداد و سهم سالخوردگان در سال‌های آتی لزوم برنامه‌ریزی آینده‌نگر برای کنترل مسائل مربوط به این گروه از جمعیت را مورد تاکید قرار می‌دهد و ضروری است این موضوع به عنوان یک اولویت مهم، در صدر سیاست‌ها و برنامه‌های کشور قرار گیرد.

 

 سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: امیدوارم برای ارتقا کیفیت زندگی سالمندان عزیز که مایه برکت و افتخار هستند زیرساخت‌ها و خدمات به‌نحو مطلوب توسعه یابد و اجرای راهنماهای بالینی، ایجاد نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت مورد توجه قرار گیرد.

86004/ج

جمعیت زندگی سالمند سالمندان دانشگاه مازندران افزایش پزشکی سالمندی بیشتر سلامت بهداشتی مشکلات سالخوردگی برنامه‌ریزی موسوی توسعه اقتصادی براساس پیش‌بینی  سرپرست طبیعی مسائل اظهار نیازمند دوران اجتماعی